Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Не знам колку благо се накркав вага не сакам да видам во скоро време. Што период ќе беше. @marama крофните богами си ги погодила, топ се, ќе сакам пак да правам.

На kuc, CameliaMiller, DVAANGELA и 9 други им се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Да, да, аура е вистинскиот збор!!
    Се разбираме битно :)

На Sunshine_1979, Mr. Right, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  3. WishMaster

WishMaster Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    697
    Аура... Twilight Zone... Којзнае :)

На Mr. Right, Jas!, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    178.178
    Ако е автомеханичар, не знам колку ќе му бидат чисти рацете :D

На Barbie20, Skorpija25, Sunshine_1979 и 15 други им се допаѓа ова.
  5. WishMaster

WishMaster Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    697
    Еее... Ама ако е Петар Гошев одма подруго е ;)

На kikin, Sunshine_1979, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво, како сте? Банана, кафе во центар, ручек во центар, се прибрав дома, одморив, отварам кутијата да варам кафе - јок, нема. :devil: Еве уште се убедувам да станам и да одам во продавница. Времето денес - ко за поло маица. :inlove:

Средена жена - мајка ми е пример за средена жена. Секогаш има средена коса, лице, шминка, нокти кратки со нежен лак, кошула, панталони, штикла. Работата и е таква, но и таа ужива да се средува. Тетка ми работи слична работа, ама на работа без проблем оди во балетанки и знае да обелече обична маица.
    Јас сум средена од аспект на хигиена (добро, ова малку е и на нервна база), ноктите секогаш под конец средени, депилирана секогаш и чиста облека. Ама затоа ретко носам шминка и имам лежерен стил. Пример за совршена комбинација ми е тексас кошула, фармерки и старки. Сеуште не работам и не сум стигнала до таа етапа - канцелариски стил.

На kuc, bittersweet, DVAANGELA и 18 други им се допаѓа ова.
  7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    @joy1 вафлите во Делимано тостерот ги правеше?

Инаку ако со некој треба да кликнеш ќе кликнеш па не знам каков сакал бил.

На sweet-cherry, bittersweet, CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    329.445
    Да

На Jas!, Lejla8 и marama им се допаѓа ова.
  9. didi1982

didi1982 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    4.115
    И јас во средени/недосредени :lol:. Косата боб, почесто собрана во реп, а за прилики или ја виткам сама или на фризер. Лошо влакно, вечер капена, до утре сабајле кон мрсна, што се не е испробано. Нокти главно кратки, почесто нелакирани, но средени. Надградби никако. Последно го открив Super Gel лак на Manhattan, па стојат по неколку дена, инаку од ракавици, стави извади ептен брзо се лупат. Или црвени или неутрални :D. Веѓи, депилации, тоа обавезно. Чиста, пеглана и намирисана исто. За штикли не коментирам. Им се восхитувам на жени што можат да ги носат секојдневно, се правдам зависи од работата и средината. Јас само за ептен специјални прилики, со балетенки во ташна за смена после кратко (facepalm). Шминка, кога како. Не дека не сакам, ама лицево мрсно, па уште да ми блеска од пудра секој ден, не фала. Го оддржувам колку можам, какви се не креми, ама кога си од е "мајка" такво, прoтив природата не се може. Насмевката и ноктите ги приметувам прво и кај мажи и кај жени.

За бивши љубови, убаво кажа Викторијааа5, поминале, не се важни веќе. Траумите, спомените добри или лоши остануваат, правејќи не похрабри и позрели во новите избори.

@green.eyes честитки за испитот, многу поголеми успеси во иднина.

Јадам смоки со еурокрем, овде трет ден претопло, сме се одвикнале изгледа. Ви праќам од сонцево и спарнинава :sun::sun::sun: Кој е за кафица?
    omotesando-koffee.jpg

За останатите, да не биде стално блачко... туку поздрава варијанта.
    kafe_65510kd3b2.jpg

На Val-Dim, Barbie20, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Кој спомна дека во фмќ се зборело за глина и блокче :wasntme:
    Да прашам за глина и јас, ми излегува на фб реклама за маска од црна глина, а денес во тинекс видов и глина за орална употреба.
    Нешто искуства споделете..
    Каде е @LivingGlam ?

На kuc, CameliaMiller, DVAANGELA и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    https://forum.femina.mk/threads/Зелена-глина.17526/
    Еве тука има тема за глина за орална употреба.Иначе @Sesil спомна :D
    Имаше се пишуваше во ФМЌ дека некое девојче си купило глина и блок 5 изгледа за во школо :D

На Mr. Right, CameliaMiller, DVAANGELA и 7 други им се допаѓа ова.
  12. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.364
    Косата по дома ми е во пунџа само кога се мотам низ кујна оти од тежината ме боли главата и затоа најчесто е пуштена.
    Тренерка асолни немам оти тетка ми од Странција не и текнало да ми пушти :emo:па затоа најчесто сум во хеланки или пижами и така и си одам во продавница.
    Ноктите ги носам во коцкаста форма природни.
    Нашминкана само кога излегувам во град, а за на работа ништо не ставам, таква е средината и не сакам да штрчам.
    Прво што приметувам било кај машко или женско секогаш се забите, а потоа бојата на очите

На didi1982, Barbie20, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Ѓи снема Бубале.Ливинг,Ска,Прашинка,Ординари,Брижит,Лилит и др,нека не се лутат можеби заборавив некого ама фалат.Од маската со зелена глина,не видов некој голем ефект,некои можда се задоволни,мене не ми одговараше.таа со црна глина ја читав но не сум ја пробала

На Dust, PUPICA, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Јас зелена глина користам од виталиа како маска за лице. Тебе за што те интересира? :D

На DVAANGELA, wannaBeMomma, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Тука сум Бубале, фала на мисла. Ве читам чат-пат, ама не можам да се вклопам. Дека несредена, затоа. :D

На Barbie20, Ano, PUPICA и 18 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    153.022
    Здрaвo друштвo!

Еве ме пoнеделнички не бaш дoбрa здрaвственo ..притисoците ми се дoближaни...нaјверoјaтнo oд времевo ,пa цел ден сум сo глaвoбoлкa ,лoшење и вртoглaвици... aмa финaнсиски ме oпрaвијa нa рaбoтa сo бoнус зa квaлитет нa срaбoтенoтo...100 евричa плус вo буџетoт зa oдмoр...не е мнoгу aмa е дoбрa инекцијa зa oсвежење...

Пoд среденa женa пoдрaзбирaм севкупнoст..oд чистa и среденa кoсa,дo уреднa oблекa и шминкa -пoд штo пoдрaзбирaм минимaлизaм и oдмеренoст вo се...

Јaс би се вбрoилa негде нaсрединa...кoсaтa и мене брзo ми се мрси пa јa мијaм секoј втoр ден...нoкти некoгaш лaкирaни ,некoгaш не aмa средени и турпијaни среднa дoлжинa кoн кратки...пo нaјнoвa мoдa ме мoжaм дa си дoзвoлaм дa се oбчекувaм и слепo дa следaм трендoви смa гледaм тoa штo гo нoсaм дa е чистo и уреднo и дa ми стoи...знaм и бaлетaнки и штикли дa oблечaм зaвиси oд рaспoлoжениетo...

@Gea и јaс јa пaмтaм...пoкрaј пo убaвите пoстoви и пo еден aвaтaр сo oвчички:)welcome back girl

Не ми е дoбрo ич...ќе ме кaрa мм oти пaк нa лекaр не oтидoв...

Последна измена: 29 мај 2017
    На Val-Dim, didi1982, green.eyes и 23 други им се допаѓа ова.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Ееее не ви се пофалив, си купив две поло маици од ваикики. Замислете, влегов во S. :inlove: (hollest)

И да, уплативме за одмор, т.е. оставивме капар. Планиравме едно, излезе нешто сосема друго, ама не е до нас. Како и да е, избравме дестинација со плажи кои се високо рангирани на свеЦко ниво. (poolparty)(poolparty)(poolparty)

На didi1982, green.eyes, PUPICA и 20 други им се допаѓа ова.
  18. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Работниот ден за мене заврши. Уште едно кафе и кревам нозе, изморено се осеќам, а само е понеделник :whew: Средена сум секогаш и баш сум од оние што во 7 наутро се :makeup: (hollest) тоа само затоа што децата ми спијаат до 7.30 па ако не се средам до тогаш, после тоа ич. Штикли носам 5-6 дена неделно, некогаш и по 12 саати во денот, немам мака, ама не ги обожавам. Коса исто така средена, фарбана, фенирана, пеглана виткана, битно на место ми е. Исто не обожавам шминка, а се шминкам секој ден, лежерно, ненападно и нокти вештачки немам, моите си ги средувам сама. За хигиена не дискутирам, верувам дека секој си одржува лична хигиена.
    На темава една шега - во толку години само еднаш ми се има случено да излезам со кошулата обратно облечена :tmi: ама од 8 утрото до 18 часот попладнето си ја шетав квалитетно и состаноци одржав и на крајот одам кај една пријателка на кафе и трета пријателка таму ми вели „Кошулата не ти е ок, етикета имаш назад!“ WTF!!! :headbang::headbang::headbang::headbang: ЈБГ завши денот, за малку шо ќе ја преслекувам :rofl::rofl:
    Заминав да ги возам децата по тренинзи, се читкаме покасно :hai:

На Val-Dim, didi1982, green.eyes и 26 други им се допаѓа ова.
  19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Бaбa ми имa 80+ гoдини. Секoгaш имa фризурa. Кaрминoт и стoи вo хoдник...не излегувaше без кaрмин, нo oдкaкo пoчинa дедo ми, не гo кoристи пoстoјaнo. Пo дoмa седи спaстренa.
    Гoспoѓa oд мaџaрмaaлo.:)

Дедo ми беше светски чoвек. Кoшулa, крaвaтa зaдoлжителнo. Бричен секoј ден.
    Гoспoдин oд Велес :hug:

Јaс нaсaбaјле кoгa стaнувaм, мижеечки стaвaм кaфе. Oдaм пoд туш. Пијaм кaфе рaaт и читaм феминa. 2 цигaри ми се меркa. Кoлку и дa кaснaм без кaфе и туш не излaгaм.
    Вo неделa пеглaм 5 кoшули и 2 пaрa пaнтoлoни. Нoсaм нaјчестo мoкaсини. Тaшнaтa мoже дa не ми е вo тoн секoгaш, aмa си викaм пa штo, демек нaмернo тaкa :D
    Се oблaкaм зa 5 мин. Се шминкaм 2 мин.
    Тoa блендaњетo гo имaм усoвршенo.:D
    Кoсaтa aкo ми е јуриш јa мaскирaм. Сo шнoлa ќе јa сoберaм и шишките ќе ги зaпеглaм. Oвa oсoбенo летнo време кoгa 5 пaти вo денoт oд склет влaгaм пoд туш.
    Нaјмнoгу се нервирaм aкo вегите ми се несредени.
    Муaбетoт ми беше - кoлку време ви требa дa се стoкмите зa нa рaбoтa?

На Val-Dim, didi1982, sweet-cherry и 30 други им се допаѓа ова.
  20. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Со оглед на тоа дека не пијам кафе и не јадам наутро, се спремам за отприлика 30-45 минути.
    Под услов вечерта да се имам истуширано, за да не морам сабајле.
    Никогаш немам спремено облека од навечер што ке носам, кога станувам зимам прво што ќе ми дојде на ум и така одам.
    Ама коса мора да испеглам, или да ја соберам убаво. Без тоа не излегувам. Лице да упристојам со пудра маскара, руж и кармин. Тоа ми одзема 6 минути.

И задолжително чистам чевли! Со валкани обувки не одам никаде, па некогаш и пред да влезам во канцеларија ги бришам со влажни марамичиња.

На didi1982, sweet-cherry, Barbie20 и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.