Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    На шалтер во експозитура до 10.000 евра или 600.000 ден. АКО имаат..
    Во централата за повисоки суми..
    А за многу високи никогаш не ви препорачувам да ги вадите.. трансфер од сметка на сметка само...
    Ова од ќерка на банкар..:!:

@stetoskop ајде пали колата, те чекам:)
    Ааа ама знаеш колку ми е гајле:D
    Во СК сите се некако осудувачки настроени:D или јас така ги гледам:rofl:

Јас искрено не се замарам кој што каже, па и тапанот нека го удрат ако сакаат.. заедно шетаме навечер, преку ден некогаш сакам и сама.. :!:

На bittersweet, simonka93, WORRIED.BT и 12 други им се допаѓа ова.
  2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @Dust кај си ти чупе, кај има снег а,а,А? Јас сакам кај тебе, сакам да седам така како тебе во ресторан сама и да не ме направат чаки како во Скопјево.
    @vitamina тортата кога ќе ја направиш за брдејот, сликО тука, обавезително.
    Сакам дома да си одам, денес за ништо не ме бива. Завршив доста работа, ама имам некои списоци, утре маста ќе ми излезе. А, расеана сум, паметот ми е летнат на триста страни.

На simonka93, Rebecca_R, ♡BuBaLe♡ и 8 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    И јас преферирам од сметка на сметка, само што не е секогаш изводливо тоа.
    Многу од продавачите на возила преферираат кеш, инаку јас ни мастики со кеш не би купила.
    Секогаш преферирам електронски да си биде секоја трансакција. Дали од банка сметка на сметка, дали со картичка сеедно.

На simonka93, Rebecca_R, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Добар ден и од мене.

Деца спијат, садови за миење тон, несмеам да мијам ќе ги разбудам, куќава ќе тргне.
    :tmi:
    Јас сум алергична на пензинери кои ги користат своите години за да се поанашаат безобразно. И во право е Иви, сите хаоси од нив произлегуваат, зашто си прават како им е најлесно и мислат дека никој нема да им пререче поради годините.
    Така кршат ред во продавници, на лекар, во банка, во воз се бутаат уште тие што требаат да излезат не излегле итд. А најтрагично е што си преминуваат улица кај ќе им прдне, пешачки премин, што е тоа?
    Ако доживеам старост само господ да ми го чува умот, да не шизнам и јас.

На simonka93, WORRIED.BT, Rebecca_R и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Јас не ни купувам ако не можам на сметка...|(
    Фирма си или играчка.. сака да избегне даноци и давачки..абе седи:D
    :D
    Реши да дојдеш и ќе ти кажам:D и сместување ќе ти најдам:lol:

На simonka93, Rebecca_R, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    На пролет сакам да одам низ Македонијава некаде на викенд на такво место, како твоето. Те држам за збор :)

На Rebecca_R, ♡BuBaLe♡, EuHenIa и 3 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    @Dust idam
    gifs-katy-perry-girl-driving-car-quotes-animation_large.gif
    Samo bes shishki i po pravilo - race na volan-10 do 2 h :rofl:
    Sto ne kaza ma deka si takva kerka?:o

На Skorpija25, simonka93, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Ехее јас ли:D
    И на мед.сестра сум ќерка..затоа мразам болници:rofl:

На Skorpija25, mareane, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    За да не спамирам и да не се повторувам ѕирнете овде

На Peco и Lejla8 им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Aj batali bolnici,daj za kamati da si zborime :rofl: :rofl:(facepalm)

Lele fala vi...izedov celo kance k.mleko...ne primetiv ,pocnav da grebam so lazicka u plastikata (facepalm)

На Skorpija25, simonka93, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Пензионери не толку... ама пензионерки... една заработе и кривична зошто физички ја нападна колешката... морала да чека, докторот бил во сала (а предложено и` беше да ја прегледа замената негова)... ама не!!! И тоа ни термин ни бутур, дојдена на лепе очи.. Зема да фрла книшки, тефтери кон колешката...

А кога има физички напад обезбедувањето мора да викне полиција.

Од глупост бе вакви работи.

Мене еден ме пријави зошто не сум сакала да му дадам приватен број од докторот или од жената на докторот (facepalm) а не беше стар, еве 40 години да имаше.

Од мое лично искуство, тие со најмногу мака се најмирни и најсмирени и најлесни за соработка, тие што се “нечии“ или мислат дека се нечии, се најмизерни од сите и најтешки за соработка. Не е болен од ништо освен од идиотизам.

Најстарите наши пациенти се старци и од по 90+ години. На нив некој да им стане за да седнат во чекална, или не дај Боже да им ослободат преку ред да влезат... нема шанса. Па скоро беше едно трудно девојче доаѓа со болки се витка, мажишта по 50 години не ја пуштаат да помине.
    И како бе после жал за таков да ми биде?

Ич, ич се нема солидарност. Исто скоро беше, мало детенце носат, еве нека имаше 5-6 години, детево плаче, се витка од болки, ФАЛА БОГУ прво влезе и прво го викнавме ние да влезе, чичковците ќе не потепаа, редот не сме го пазеле.

Како не им е срам тоа не знам, сами треба да речат, чекајте, детево е греота, дај да го пуштиме... ама нееее..

Пред 1-2 години, една баба поштено ќутек изеде, зошто не можеше да се бори со овие. Значи на мој термин закажани, ако имаш во 1 попладне закажано, можеш до 5 сабајле да чекаш, пак во 1 попладне ќе влезеш. Они собрани 20 души пред врата кај доктор, сите на мој термин, и бабево исто, и кога и дошол на неа редот се побуниле едни што од рано чекале и ја испобуткаа и испогазија... а не беа на ред, редот им беше тек за 1-2 саати :@

Колку вакви дешавки има, абе и јас сум пациент, па не се однесувам како идиот.
    Значи кај мене на работа јас лично како пациент на УЦ имам дојдено, знаев дека имам камен во бубрег, знаев дека ме боли пошто тргнал, знаев дека ќе го измочам, и отидов за да ми стават нифлам мускулно и спасмекс, за полесно да преживеам ноќта. Со болки ужасни, си чекав на УЦ, а не дека не можам да извадам картичката и да им се пикнам внатре... ама се подразбира дека од камен во бубрег не се умира, боли, ама не се умира, има луѓе со потешки работи од мене дојдени... Си чекав 2 саати, кога веќе се средија ептен итните, ме прегледаа, ме боцнаа... и ете, не умрев.

А најстрашни се оние кои не се болни, ако те боли сабајле стомак не, не треба денес одма на хирург да одиш. Прво дома пробуваш со чајче, со топло да смириш стомак, ако ептен е голема болката или не поминува идеш на матичен, па тој пробува да ти помогне, ако и тој не може те праќа на специјалист, дали сега одма, дали во тек на неделата или ќе ти закаже термин, по негово мислење.

А не кивнав два пати ајдеееее трчај во болница.

Колку за џабе има РТГ, магнети, компјутери.. затоа нема термини. Од превентивно сликање. И на крај ќе се премисли “болниот“ и нема да се појави, а тој термин кој едвај се добива ќе си остане неискористен. Пошто зошто би се јавил пациентот да откаже? Што се битни другите?

Ептен rant mode сум денес. :?:

На do-re-mi, V.odolija, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.404
    Погледот на продавачка у бутик коа ќе и речеш ,,со картичка да платам,, - priceless :rofl: Одма имаш одговор дека нема конекција апаратчето само во кеш може моментално :D

На V.odolija, simonka93, Rebecca_R и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Ајде..за каков кредит ти треба најповолна к.стапка:rofl::rofl:

На Lejla8, Annath, ivi1987 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    :rofl::rofl::rofl:...
    Ti si kerka,ama ja sum sopruga ,daj na drugi da nudime krediti :rofl:

На ivi1987, Lejla8, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Знам, јас трудна кога бев одам на редовна контрола, и сега се знае, трудниците имаат предност. Една баба седнала и се расправа, јас неможам вика да стојам, и вика сестрата па седи, вика неможам ни да седам, и вика сестрава па иди легни имаш каде, неможела ни да лежи. Абе отров и накрајот сестрата и вика да не сакаш да те лулам, ама стварно па. Иди умри ако не, запната да влезе она прва и готово и ќе ја пуштеа секако така и беше на крајот, ама мораше прво да ги внесе во тоа дневникот гинекологот сите по ред, па дури после тоа на ултразвук, седи и напиња дека многу чекала, требала прва да влезе, докторот бил спор, она прва дошла, трудните можеле да чекаат.
    Една баба еднаш ме бутна од скалите на возот да влезе пред мене, ко на титаник филмот шо се потонуваа едни со други за да преживеат. Ко божем готово, нема возот без неа да тргне.

На Skorpija25, simonka93, Rebecca_R и 7 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Се случува пациент дојден во 8 сабајле, а во 2 попладне закажано има. Објаснувам дека терминот му е за 6 саати, ми вика ако, ако, мене докторот ќе ме прими. Гледам дека живее на 2км од болница, му викам иди дома и дојди во 2. Неее, ќе ме прими докторот. Доаѓа докторот, му вика, дојди си на термин, цел ден термини имам, не можам порано да те видам.
    И овој секако не си оди дома и замара цел ден колку му е тешко, од сабајле чекал...
    па кој ти е крив :@

На NewGirl, simonka93, Rebecca_R и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    99.595
    Мор ти стварно од Ск си? Во Ск осудувачки настроени, ваму не? Чекај, нова си:D. За осудување, источњачките селендри се како створени:rofl:. Спикинг фром експириенс, оф корс:D.

Леле, па не дај Боже да направиш нешто што по нив не е во ред/не им одговара, лелееее(facepalm):D. Ќе има - еми, она Скопјанка е, занесува се, изиграва нешто:rofl::rofl::rofl:. Аааааааа од вакви простотилаци:sweat:.

Јас што да кажам...мозок дупнат од мисли. Такво ќе си умрам, да мислам и тоа што треба, и тоа што не треба.

На Skorpija25, simonka93, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Не зезај, таму кај што е @Dust живеат најфините и најкултурните луѓе во државава, до искуство ова :D

На simonka93, Rebecca_R, ♡BuBaLe♡ и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    99.595
    А мури Камелијо, сите сме фини вака за на некој ден/саат:D. За на подолго, пробај, па ќе маабетеме:P.

На Skorpija25, simonka93, ♡BuBaLe♡ и 7 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Се слагам во целост.
    Питом народ.

На ♡BuBaLe♡, Lejla8, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.