Nikako pritisokot nizok strasni vrtoglavici samo koka kola potpivnuvam sto porano nesakav da ja zamislam i si teram sekoj den taka so glavoboka
Kazuvajte care 3 den so nizok pritisok pod 90 soleno, tecnosti, koka kola dzabe nemozam da mrdnam, energija 0 znaci pobudalev nemozam ni da spijam sto e najtragicno. Na lekar ne idam od strav od injekcii
Времето многу влијае, оди си на доктор, инекциите не се страшни, ке ти даде совети. Секојдневно внесувај најмалку две литри вода и нека ти стане рутина.
земај електролити. Јас имав притисок 80 со 60 кога матичната ми рече електролити да воведам. Магнезиум обавезно кисела вода кока кола... Претходната матична (бидејќи јас сум стандард со низок притисок) ми рече дека постоеле и апчиња за регулирање на нискиот крвен притисок ама ги давале исклучиво само кога требало т.е ретко
Што и да земеш џабе… Треба да имаш претстава кога ќе ти падне притисокот па однапред да го спречиш… Кока кола по две лименки,малку сол да лижнеш,турско кафе со цеден лимон без шеќер, ајран,јогурт,јогурт со сол, храна,солена храна,кисела вода со лимон и во краен случај таблетки против болки. Ова ти го кажувам од искуство како паталец,сега веќе немам низок ама јас секогаш дома имав кока кола.
какви таблети се тие? Јас од тој низок притисок деновиве т.е месец дена наназад 24/7 имам главоболки. Матичната вика главоболките се вероватно од притисокот и да пробам со електролити. Пред 3 години имав исто ваков проблем со низок притисок и ми помогнаа. Ама тогаш немав главоболки
Во последно време почнав да имам доста проблеми со притисокот. Постојано ми е 110-120 / 60. Порано не ми претставуваше некој проблем ама почна ако не сум јадена да ми се темни и да се онесвестувам. Ако стојам повеќе од пола час во едно место обавезно ми се темни, ќе почнат да ми зујат ушите и да се препотувам. Постојано ми се спие, матна ми е главата, немам концентрација. Колку и да пијам кафе повеќе од 120/70 не се качува, а пулсот накај 100 кара и имам чувство како срцето да ми трепери. Уште некој да не го имал проблемот?
Ова ми е притисок цела бременост, се навикнав веќе. Има денови каде ми е уште понизок од ова како денес, е тогаш сум крш!
Луѓе со истиот проблем кажувајте што да се прави,веќе неколку дена ме мачи замор вртоглавица исто како ветар да ме дува притисок ми варира 100-60 115-75, неможам да функционирам мачно ми се спие ми се врти нзз што да пијам..