Јас од моја гледна точка како совет би ти препорачала ако имаш можност да го одложиш патувањето додека не ти се стабилизира притисокот. За друго и посоодветно контакт со лекар.
Како се спрсвувате со нискиов притисок? Ми се спие цело време, а кафе ко да има спротивен ефект не ми помага воопшто..
Кафето моментално помага, ама после некое време го намалува притисокот пошто делува како диуретик. Најдобро е електролити да пиеш, солена храна, или во вода сол и шеќер да измешаш делува како електролит. Колку ти е притисокот? На систематски мене ми го измерија 100/80 и баш се пожалив на докторката дека е низок и ми рече дека тоа бил нормален притисок за млад човек.
Па да, низок е. Електролити пиј, повише течности, солено, благо. Мене летоска ми е понизок и не можам да функционирам, секој ден сум со електролити
Постојано си со низок притисок или нагло ти падна? И дали имаш посетено доктор, да ти направат крвна слика да не случајно си слабокрвна?
Ист ми е притисокот Дури некад глава ме боли и ми се повраќа од нискиот притисок Кока кола обавезно, сокче некое си имам до мене, мноооогу вода, солена храна is a must
И мене после бременост ми стана низок и не можам да се навикнам, не сум слабокрвна. Деновиве едвај функционирам, кафе полошо ми прави. Пијам кока кола и некогаш знам цедевита со малку сол кога ми се споени.
Еј сите се жалите, не сум била само јас Мојов е 90 со 50 моментално, затоа дојдов у темава. Ни електролити, ни кока кола, ни кафе не помага. Не знам шо му стана последнава недела, не е нормален овој за мене. Школски ми е инаку и сеа лошо се осеќам