1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Низок притисок

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Victorya, 8 јули 2010.

1. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Jas imam citano deka moze i problem so ocite da predizvika nizok pritisok. Jas cela nedela ne mozam ubavo da gledam mi se mati pred oci, mi previ jako svetlo... dali i na vas vi e vaka?

2. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Познато... Дури од неонка ми е мн лошо, после плажа не гледам а кога е облачно како точкички ми излегуваат, сум мерела очен притисок ок ми е. Оди на офталмолог и провери си. :*

На hoex му/ѝ се допаѓа ова.
  3. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Zakazav na ocno ama me plasi sto cela nedela mi e taka so maglenje pred oci

4. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Не се плаши,6год ми е така, од кога имам притисок низок. Непријатно е и грдо се осеќаш знам.

На hoex му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Kako toa da premine vo visok??:wasntme:

6. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Во поодминати год знае да прерасне во висок, ми кажаа на лекар,исто како и за дијабетис... Знам многу жени што имале 90со 60 па сега се со апчиња за висок.

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.055
    Откако останав бремена со помалиот син имам проблеми со низок притисок. Тоа продолжи и откако се породив. На промена на клима одма ми спаѓа притисокот и ме боли главата, а понекогаш ми се лоши. Пред 5 месеци толку ми беше лошо што за малку ќе и се онесвестев на матичната во ординација. Ми стави инекција и ми даде да се напијам Реглан, па откако повратив ми помина. Ептен ми беше лошо тогаш.

8. Тина Фрутина

Тина Фрутина Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    15
    Здраво, да не има некој искуство до двоење на притисок? На мајка ми и се случува да и се слоши мериме притисок едниот спаѓа на 50-60 а другиот се качува на 140-150 и не знам што да преземам што да и дадам, беше на лекар и дадоа апчиња за висок притисок ама постои ризик овој што спаѓа уште толку да спадне. Ако имате некои сознанија ве молам споделете ги. Инаку она плус е и дијабетичар.

9. Betty*

Betty* Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    77
    Здраво јас знам лек за низок притисок барем на доста луѓе има помогнато,е сеа нормално секој организам е различен.Купете маслиново масло ама поквалитетно поскапо и секој ден по една лажица пијте така 20 дена.е после тоа мерите притисок па ќе видите како ќе е,исто и внесувајте многу овошје

10. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    Zdrqvo feminki ist poznat problem so pritisokot non stop mi e nizok jas sum i bremena ne mozam nikako nekogas da go pokacam pritisokot koga mi mereja na kontrola 80 so 40 imav pritisok.. i cesto mi pajga pritisakot po jadenje :-/

11. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Mene i 70 so 40 mi ima pagano,a vo vrska so jadenjeto,ne treba da vneses mnogu hrana naednas,koga jades obilno togas pagja.pomali obroci vnesuvaj..koka kola i vino da,turskoto kafe nemi pomaga ..ili maslinki nesto posoleno kasni..

На Majli.15 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.564
    Јaс сум сo низoк притисoк 90 сo 60 и aкo ми се пoкaче мaлку имaм стрaшни глaвoбoлки,сегa зa сегa не ми прaве прoблем нaтaму незнaм.

13. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Дaли зуењетo вo уши знaчи низoк притисoк? Или висoк? Мнoгу честo денoвиве oсеќaм зуење вo ушите a и мнoгу сум умoрен, ми се спие. Секoгaш кoгa гo мерaм е 90/60

14. Goddest

Goddest Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    42
    Jaс имам притисок што варира од 90/60 може да дојде до 160/110. Но во ниеден случај не сум чувствувала зуење во уши.
    Кога имам низок притисок ми се спие и обично се напивам по една чашка Кока кола со кафе и после тоа сум океј.
    А кога ми е висок притисокот осеќам забрзано чукање на срцето.
    Се консултирав со лекар за тој проблем и ми рече повеќе да спортувам, редовно да одам на планина, да внимавам на начинот на исхрана итн.
    Најдобронамерно Ве советувам да се консултирате со лекар. Тој најдобро ќе ви објасни зошто осеќате зуење во ушите.

15. pikachu2

pikachu2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    986
    Помош ве молам. Притисокот ужасно ми е низок периодов, често ми се слошува и не можам никако да го качам. Ги применувам сите совети ама почнав пак да се онесвестувам и многу ми е страв да излегувам од дома да не паднам некаде. :(

16. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Сигурна си дека е притисок ?
    Кока кола , сирење , маслинки ... Оди и на лекар. Сигурно има некоја терапија . Од топлото дополнително паѓа притисок . Колку ти е најчесто ?

На Strumka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    А да направиш дополнителни испитувања на срце на пример пред да се тешиш дека не ти е ништо туку тоа е од притисокот?

18. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Јас пред неколку недели завршив на болница.
    Притисокот ми беше 70 со 40.

Знам како ти е.
    Прво мораш да пиеш мнооооогу течности. Постојано пиј и мокри.
    Второ солена храна. Кога ти е многу низок тури си малце на раката и лижни го. Јас така си правам често.
    Трето кафеин. Кафе, кока кола, зелен чај.
    Кога стануваш пази, не се врти нагло.
    Посебно биди внимателна на жешко време.
    И на доктор тоа кажуваат не даваат лекарства на млади за низок притисок посебно.

Едит: И екг се препорачува за секој случај да се види дали е се океј.

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.644
    Избегнувај лук и лимон(покрај останатите совети)
    Крвната слика каква ти е

20. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Мислам за зелен чај грешка си а може и ја погрешно сум разбрала.
    Еден од домашните мои исто од висок 140 со 90 , заврши во болница со 90,50 ...
    Времето е претешко ...
    Знам препорачуваат физички активности и пешачење надвор по 30 мин обавезно . Мене дома ми помага кога ќе си легнам и ќе ги кренам нозете на ѕид.. Одма се враќа во некоја нормала.
    Кога ми е па над 120 , пр. 123 многу ми е лошо .. Ме стега глава и како дезориентирна сум ...
    Не е пријатно во секој случај. Од сега и сол ќе си носам и ја :D Сум проверила и срце, екг, ехо се е ок, Најчесто пред циклус ми е 90-60 КАТАСТРОФА СУМ !