Форумџика на годината

Нова година - со друштво или со дечко?

Дискусија во 'Врски' започната од perduv, 1 декември 2023.

1. perduv

perduv Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    25
    Дали да славам со моето друпштво или мојот дечко? (3 години сме заедно)

2. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.151
    Допаѓања:
    50.529
    Со дечко ти секако.
    Може и сите заедно и дечко ти и друштвото ем.

На Cinnamon Bun му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    735
    Сите заедно

4. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    689
    Ти и дечко ти, максимум уште пар до два. Ако имате сингл другари/другарки, викнете ги може ќе им се усреќи.
    Домашен амбиент, ем поубаво ќе си поминете ем ќе заштедите пари.

5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.650
    Допаѓања:
    167.787
    Ако има можност сите заедно? Мислам да во партнерски однос треба приоритет да ти е партнерот, ама за поголеми настани кога луѓе се берат - ако имаш можност вклучувај и пријатели. Сепак пред партнерот (и после партнерот ако за жал не успеј), тука биле и ќе бидат пријателите. Или ако излегувате вие два + само парови, а имаш бааѓи сингл пријатели - градење ѕид кон нив е. Како и да е, јас би се обидела за заедно. Ионака ако сум со некој, сакам да можам да комуницирам со неговото друштво, и тој со моето.

На Ketchup, crimson, TrueToMyself и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.657
    Допаѓања:
    79.555
    Заедно. Зошто да бираш само една опција од двете?

7. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.145
    Допаѓања:
    3.124
    Со дечко ти. Ако имаш опција за сите заедно, може и така. Јас лично не сум друштвен тип и околу мене сакам да има само 4-6 луѓе максимум (со се мене), и тоа луѓе шо ги знам и со кои сум во добар однос, и не преферирам мешање на друштва со партнер (првично ниту јас не ги мешам моите другарки заедно туку се дружам посебно со сите, тек па со други луѓе). Често се случува за НГ да го славам и роденденот, па дури ни тогаш не ги собирам сите. Но тоа сум јас, таква сум. Ама ако со партнерот двата сте друштвени можите заедно да прославите со пријатели.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.441
    Допаѓања:
    22.545
    Кас секогаш сум славела со друштво, а после во доцните часови може да се видам со дечкото. Ама со друштво секогаш може да биде незаборавно. Тоа се тие спомени кои остануваат.

9. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    848
    А со дечко спомените не остануваат? :D

Се шалам, зависи од годините на членката. И јас сум размислувала така во одреден период и исто така и јас сум бирала друштво пред дечко кога сум била средношколка, па и на факс... или сум го поканувала со мене, или сум идела на кратко кај негово друштво.
    Факт е дека во тој период (15-20 години) не е време за изолација и славење само со партнер, подобро во друштво сите заедно (со нечие друштво - твое или негово) или пола-пола, но зависи каква е ситуацијата. Штом девојката прашува на форум, значи не е на чисто кој и што ти е приоритет :)

Да се разбереме, јас и на мои 26 години сега, пак ќе славам со друштво и партнер заедно бидејќи имаме таква опција и се согласуваме а и двајцата сме друштвени типови, но да треба да бирам да отидам некаде со дечко ми на патување, или било каде - дома на пример, а друштвото ме кани на друго место со друг план - кафич, викендица, патување... изборот секако ќе биде он. Јас тоа мое друштво го сакам и со нив се гледам, и секако дека ќе отидам некаде и со нив сама, но сметам дека за тој ден, во секој случај да го изберам него, сепак тој е некој со кого јас го планирам заедничкиот мој живот и мојата иднина.

Затоа, зависно од приоритетите и годините, и од тоа колку сериозно ја гледаш таа врска во моментов и што е она што те влече повеќе - според тоа ќе знаеш на што си.

На Anyshka и Adidas888 им се допаѓа ова.
  10. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    1.318
    Сама дома ..со години ( мислам со фамилија дома).

На christinnn, Anyshka и Musicallinmylife им се допаѓа ова.
  11. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    5.995
    Ако се чувствуваш лошо да избереш и ги сакаш и двете, земи го дечко ти со другарките ако сака, направете некој таков компромис. Ама не го оставај дечко ти сам, сепак партнерот доаѓа на прво место, особено ако планираш да ти биде фамилија до крајот на животот. :)

На Medea., sj *O* и Anyshka им се допаѓа ова.
  12. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.057
    Допаѓања:
    3.940
    Со дечко и со друштво т.е другар му и другарка ми:) без партнерот нова година некако бзв ми е одбележана.. да е друг ден да за со друштво ама првиот ден би сакала со него

13. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    886
    Секако прво го бираш дечкото, а може и заедно со друштво, би било забавно.

14. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Најубаво заедно. Поинтересно е така.

15. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    2.515
    Скоро секоја другарка да имала прилика да бира би одбрала да биде со дечкото (сфатив откако сите другарки имаат сериозни врски и секој план им се прилагодува на дечкото, а јас на времето дека прва бев во сериозна врска секогаш нив ги бирав да не биде еве фати дечко и ја снема).
    Така да сега на овие години за нова година јас би одбрала секогаш да си бидам со дечкото, со саканата личност на таков ден.
    Најубаво ќе е ако има опција дечко и друштво заедно да се искомбинирате секако. Ама ако нема такво нешто, со дечкото тогаш.

На Waverly Raven и Angie1432 им се допаѓа ова.
  16. kloki

kloki Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2013
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    141
    Дефинитивно парови, но секако ако имате другари/ки што немаат партнер/ка, не ги запоставувајте

На Amore123, christinnn, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.650
    Допаѓања:
    167.787
    Нешто шо го забележав на темава е - зошто приоритет на излегување во пар?

Ова искрено го прашвам. Пошто сум излегувала и на double dates и повеќе парови ама не сум сфатила шо е убото. Ко радо би била со сите шо ги сметам блиски него со пар само оти е пар. :D

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.116
    Допаѓања:
    36.311
    Со мажето. Со друштво одамна не практикуваме да славиме. Додека бевме во врска славевме со друштво.

19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.697
    Допаѓања:
    19.144
    Секоја година ми беше со друштво, оваа година малку поинаку ќе биди. :inlove:

На sj *O* и SummerGirl им се допаѓа ова.
  20. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    2.515
    За тој што е сингл да не се осети осамено веројатно, не знам. Нема правило, но некако парови со парови подобро иде дружбата кога би го вметнала и дечко ми во мое друштво.
    Ми се случило некогаш сама да излезам со другарка и дечко нејзин, зошто мојот дечко не можел да дојде некогаш и искрено глупаво ми било, како да сум вишок сум се чувствувала. Кога сме во парови поинтересно ни било и нас како дечко и девојка.
    Си имаме посебни друштва инаку и ако излегуваме и ние и наше друштво (т.е негови другари со девојки и мои другарки со дечковци) тогаш сме само парови. Или си излегуваме само другарки и тој со другари, а вака ние пар и некој поединечен наш пријател се случило, ама се чувствува досадата на тој што е сам дојден.