Новиот премиер на Р.М. - Зоран Заев

Дискусија во 'Политика и настани' започната од referentka, 2 октомври 2017.

?

Какво мислење имате за Зоран Заев како премиер на РМ?

1. Позитивно

111 глас(а)
    31,6%
  2. Негативно

240 глас(а)
    68,4%
  1. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.765
    Па можам да речам дека сум амбивалентна и неутрална во однос на Заев како политичка фигура, исто како и за неговата партија.
    Смешно и патетично ми е кога слушам и читам од очигледно определени (за бившата власт) фаци, дека ја упропастил и продал државата за 4-5 месеци... ама не сум ниту нешто воодушевена и не велам дека почна да цвета државата за истото тоа време.
    За харизма и допадливост - онака... Остава впечаток на спонтан и природен човек, ама си има и гафови :D
    Ко што реков - како и целата партија, не го хејтам и не ми е одвратен со целиот стил како што ми беше Груевски и ВМРО. Тоа е kind of напредок на македонски начин, што по некои кои ти го срамат потеклото со целиот мајндсет на омраза, заостанатост и криминал - следат други што (засега) барем се за онака океј, неутрално мех мислење :D Не ни очекував од никого нешто спектакуларно...
    Уствари да, од Заев очекувам да не еволуира во Груевски, а и од оние што имаат позитивно мислење за него - да не заличат на неговите поддржувачи (да не зачестуваат вакви нешта, на пример :tmi: :drunk:) :D

На daylight, Sar-Ste, Waka-waka и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Се најпозитивно за Заев:l: Имав чест да го запознаам и многу ми има помогнато :)

На Sar-Ste, fina erika и makedonkamak им се допаѓа ова.
  3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Зоран Заев, селско просто корнишонче, путка у душа, врска нема што бурек јаде на митинзиве, зајдува човекот(facepalm)

Ај што се посрами со Ајро, сега па кои зелени ги скинал на митингот во К.Вода кога за кандидатот Филип Темелкивски рече дека е дојден по природен пат(зарем има и вештачки)...зелена скина со -Добри луѓе живеат во К.Вода(во другите населби саде олоши има)...
    Сума сумаре, мислење немам никакво за него, не е вреден да мислам оти ми се крева притисок од неговата подлост и простаклук:@

На stevemila, eli25, Lianna Anna и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Sar-Ste

Sar-Ste Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    2.537
    Најхрабриот човек во Македонија е Заев, оптимист е и шири позитивна енергија, би било жално ако го споредувам со оние од ВМРО

На Lolo5, BoyL, referentka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    Оваа тема требаше да биде од забавен карактер, но гледам дека некои членови ја утнале темата па пак го споменуваат ВМРО или прават споредби. Одвоив неколку видеа, што мене ми се поинтересни.

Еве што мисли Оливера Трајковска за Заеб :rofl: :rofl: :rofl:

Видео каде Заеб изјавува дека не го интересираат живи луѓе, јадење живи луѓе и сл. :rofl: :rofl: :rofl: За секој случај нека го изеде бурекот

Што беше вертикала, а што хоризонтала? :^)
    https://gledajvideo.com/2017/09/14/шо-беше-хоризонтално-а-што-вертикално/

Изјава за поплавите и оп се случи еден пороен дожд од 93 лирти во секунда, како беше… или метри кубни на час :rofl: :rofl::rofl:
    http://zurnal.net/?tag=врнежи

Дојде ајро ајро и во АЈРОдром :rofl: :rofl: :rofl:
    http://kurir.mk/magazin/tvitovi/vid...ajro-i-nikoj-ne-razbra-shto-sakashe-da-kazhe/

Изјава дека рибата смрди од опашката :o :rofl: :rofl:

„Јака страна“ му е англискиот :rofl::rofl::rofl:

To be continued.....

На eli25, Lianna Anna, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.938
    Во Задар на 11 септември падна 340 литри на метар квадратен. Во Нин уште повеќе. Поставија светски рекорд.
    БЕЗ ЦИВИЛНИ ЖРТВИ
    Кога им реков дека ние имавме дожд од 93 литри на метар квадратен, одговорија со "Кишица"

На GrevMk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. blonde_supergirl

blonde_supergirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2016
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.134
    Народен човек кој стои цврсто на земја.

На Lolo5, boomsleng и Justicija им се допаѓа ова.
  8. carangigia

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    Дали во Задар дождот беше измерен со мерна единица метри кубни на час или како и да беше? :rofl: :rofl: :rofl:

Додека сум на темава да постирам уште неколку видеа. Оваа тема треба да биде од забавен карактер, ама гледам дека некои членови забораваат.

Едукативно видео по математика :rofl: :rofl: :rofl:

Еве видео за фригидноста :rofl: :rofl: :rofl:

Еве уште една изјава - Со сила на човека може да му дадеш, не може да му земеш… (со сила). Односно можеш да му земеш со сила, не можеш со сила да му дадеш :rofl: :rofl: :rofl:

http://zurnal.net/?p=24916

To be continued..... поздрав ајро ајросдсовци

На Lianna Anna, Rama, zuto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.938
    Тебе ти е смешно што умреа над 20 луѓе од едно дождче? Браво браво

На Lolo5, theowndemon и Someonespecial им се допаѓа ова.
  10. carangigia

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    Смешна ми е мерната единица метри кубни на час или како и да беше :rofl: :rofl: :rofl:
    Денес провокациите ти се многу слаби изгледа немаш мотивација. Никогаш не се радувам на ничија смрт и немој да измислуваш работи за мене. Поздрав ајро 8)

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.938
    А единицата човечки жртви смешна ти е? Задар - 0 на 4 пати поголема количина дожд, Скопје - 20.
    Знам јас и за црн хумор, ама патетичен хумор на сензитивни теми воопшто не ми е смешен. Има многу посмешни гафови кои ги направил Заев. Има и од Шилегов! Ама не ги разбирате...

На Lolo5 и Dust им се допаѓа ова.
  12. carangigia

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    Пак пробуваш истото да го направиш. Не измислувај работи. Не се работи за црн хумор или патетичен како ти што го нарекуваш. Се работи за премиер кој измислува мерни единици. Мене ми е смешно, а со мене се согласуваат и многу други луѓе. Ајде постирај и ти некое смешно видео ;)

Последна измена: 9 октомври 2017
    На veteruska му/ѝ се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Ситни и небитни даваат вакви замерки:)

Луѓето кои размислуваат, се задлабочуваат во : говори, во проекти, во предлози, во промени...и не им пречи дали соговорникот ја згрешил мерната единица или има говорна маана, јасно им е за што станува збор:).

Со вакви примедби подобро нека не се појавуваат никаде, зашто и прават контрауслуга на партијата:), предизикуваат отпор кај луѓето:)

На Lolo5, x.Daisy.x, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  14. carangigia

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    Ако вакви гафови кажува бидејќи „многу размислувал“ мене ме интересира какви гафови би кажал доколку не размисли :?:

Прличев е од Велес така да си знаете :rofl: :rofl: :rofl: И зошто во говорот не го спомна Ќосето??? Толку ли создава страв?

На Konfetka, eli25, Lianna Anna и 2 други им се допаѓа ова.
  15. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Ситни и небитни се тие што не сакааат да ги запазат сите детали,секогаш работите од ситни стануваат многу големи,Заев e полуписмен основни работи незнае,а камоли да води држава,тешко нас на ситните и небитните.

На stevemila, Lianna Anna, zuto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Арен си е човекот сега за сега.
    Што начека, како оставија, добро се држи.
    Ако не застранува, добро ќе биде,иако мора да се држи под контрола :)

А за ситните и небитните работи има една поговорка - Р'ѓавом к.... и длаке сметају:D:D:D

Е сеа кој ќе се најде, нека не се лути, оди не ја измислив јас , само ја пренесувам поговоркава, за да не се заборави.
    Народно творештво е:nod:

На Lolo5, Βικτωρία, boomsleng и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.762
    Заев е храбар човек кој застана пред Н.Груевски и неговата криминална банда , без никаква подршка .... Ниту полицијата на Груевски (мвро) не успеа да го заплаши и замолчи ! Ги објави разговорите полни со криминал , насилство , злоба , швалерај (Содома и Гомора) ....
    Затоа е Зоран Заев голем човек !

На Lolo5, Βικτωρία и galapce им се допаѓа ова.
  18. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
  19. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.541
    Немам никакво мислење за Заев . Рано е сеуште за да се донесе заклучок дали е добар или лош како премиер ( бар мене ми треба повеќе време , и повеќе остварени или неостварени ветувања за да донесам заклучок ) . Нека е и од Мариово ако сака , само нека ја мрдне државава од дново . Инаку онака ко човек , мислам дека не сфаќа се здраво за готово , сака да се пошегува , па и да направи по некој кикс и да не насмее малку :D за таков ми изгледа :D ко Мр . Бин , ме смее со самата појава иако уста не отвара :D

20. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Maloumen bez kapacitet i intelegdncija taka kaaza eden srpski analiticar