Еве тука најдов нешто поврзано со твојот проблем. Се надевам дека ќе ти помогне. http://doktori.mk/element/view/4e25d04511bb5/10-pricini-za-obilno-menstrualno-krvarenje
да го прочитав тоа но дали има некоја вакава случка. Јас секако да ми заврши менструацијата ке одам на лекар
Мене никогаш не ми се случило ова, се одвива се во нормала. Сигурно имаш некое пораметување на организмот, обавезно да посетиш лекар.
Феминки едно прашање ве молам за одговор ако знае некој. Вака ми доцнеше неколку дена ,вчера добив но ми тече обилно толку досега не ми течело. Исто така ми излеват како парчиња џигер/згрутчена крв. Што би можело да е тоа и жто да правам?
Тие пaрчињa се oд лупењетo нa ендoметриумoт. Бидејќи ти дoцнелa некoлку денa, вooбичaенo е дa е пoдебел и дa крвaриш пooбилнo. Следи гo циклусoт, aкo не се смирувa или нaмaлувa крвaрењетo, кoнсултирaј гинекoлoг.
İstoto mi se slucuvase i mene obilna mestruacija a prethodno mi bese kako sto treba menst.i koga otidov na ginekologija mi rekoa imam miom na matka. Zatoa so vreme na lekar odete
Незнам дали е нормално ова немав мензис од Март месец и се инатев реков доста апчиња.И еве ми.дојде од Илинденот уште имам првите денови беше розово,и до прееска одам у Вц ПОПЛАВАА мешано црвено-розово..Зарем е нормално толку дена да имам .. Дали има везе шо немав ајле време,или па дека сум пополна ( 85 ) кг ..Поздрав
Според мене не е нормално без разлика на тоа колку килограми си тоа со килограмите си нема врска мој совет ти е да си појдеш на гиниколог
Несакам да одам оти ми даваат ПРИМАЛУТ се поправив скоро 8-9 кг од нив и се надув ( мечка ) или дабростон само џабе пари ..ништо освен тоа.Ај кешки да мине лесно нека се збие на пари ..ама незнае ни таа што друго само вика намали намали килажа.. Офоф..
Примолут нор нели е за да добиеш менструација? Јас така знам,ги имам пиено за да добијам.Јас иако сум слаба 54 кг сум пред 1-2 години имав мнг обилна менструација,некогаш ми траеше дури по 10 дена можеби и повеќе беше и имам одено на гиниколог и ми даваа едни капки и некои антибиотици и за 2-3 дена ми поминуваше а сега не ми е обилна дури и по месец или 2 не добивам.Најдобро иди провери си не е добро да губиш толку крв од тебе
Јас пак имам скроз обратен проблем. Последниве 3 месеци имам многу малку менструација. Буквално првиот ден ми е ко порано што ми беше 5ти ден. Влошките можам да кажам дека се дури и чисти само една слаба линија врз нив иако сум ја носела веќе неколку часа. Порано паметам влошките се случуваше утоп да ми се! Значи се друго ми е нормално. Ниту ми касни, ниту имам некој болки. Кога ќе појдам во вц значи мокрам црвено, кога ќе се избришам црвена е хартијата, ама како тоа да не можи да истечи па влошките ми се бели :/
Последниве неколку месеци вежбав и внимавав на исхрана. Не јадев воопшто леб, благо, сокови... Како резултат на тоа изгубив неколку кила. Па можеби тоа е причината.
Имав мн обилен и долг циклус овој месец ова не ми се случило до сега. Бев на гин матка чиста,лев јајник супер на десен водена циста 29 мм. Ми даде од 16-ти да пијам примулт нор,метафен и витамин Ц од 500 10 дена по 2 во ден. Ако знае да ми појасни некоја која е поврзаноста измеѓу примулт и метафен?? Иначе од ко сум породена со првово циклусот ми е шашав 45+ дена и мн оскуден. Месецов користев 2 од 24 часовните влошки на тианде се мислам дали може обемното крварење од нив да ми е. Прво почна како кафеав исцедок 3-4 дена па течење локви како свежа крв дури и партали како џигер сори за описов. И пак скоро една недела кафеаво.
Ооо ми го преместиле мислењево а не добив известување Џој знам за што се и едните и другите не ми е прв пат да ги пијам. Сум пиела повеќе пати примулт ама болки сум немала. Незз реков да не има некоја поврзаност да мора да се пијат заедно. Плус ми пиша од двете по 2 во денот и плус витамин ц исто двапати
Zdravo.Sakam da ve prasam kakvi ispituvanja pravevte koga imavte obilna menstruacija?mi se sluci pred edna godina i sega pak mi se sluci pred eden mesec.pap test i eho mi se dobri.pijam eutiroks od 25mg vekje 4 godini ama se toa e dobro go kontroliram redovno...
Devojki, da ve prasam nesto, imam 15 godini, menstruaciite mi bile na 4, 6 meseci (seuste neredovni, poradi jajnicite) a sabajle imav preobilna menstruacija, ( nikogas sum nemala takva) na sekoj cas morav da menjam.... i mn parcinja izleguvaat, prv den e. Normalno li e? Vi se ima i na vas sluceno? Pisete mi pp ili tuka, pozdravcee