Ајде наведи ги знаците на недоверба што ти ги дала. Така ќе добиеш објективни мислења дали навистина имаш причина да бидеш љубоморен.
Абе што сте се фатиле за сексање и превара на семинари, па темата не е тоа!? Дали има фајде од одење навистина по такви расхотки, дали се ефективни, што има позитивно во нив, кои семинари или обуки се најдобри(мислам од кои области се предавањата)...од моето досегашно искуство, сам хотелиерите се офајдија, фирмите се потрошија непотребно итд. Вреди ли навистина да се одржуваат такви обуки?
@baba Rada да и мене така ми заличи дека тоа е темата, ама кога го прочитав воведниот пост на @Enko1 сфатив дека не е тоа темата. Типот е загрижен и го мава љубомора за девојка му која моментално е на семинар и веројатно си прави филмови у глава како она сега таму со некој непознат у сауна се шушкаат, па неа ја боли вратот, а тој и се понудува за масажа и сл Вака @Enko1 , значи доколку не и мрда опашот и доколку си е девојка на место, реално нема да те изневери. Ќе си се држи до распоредот и ако не сте у „налутена фаза“ ќе ти пише, ќе и недостигаш навечер и сл. Ако сте у „налутена фаза“ од врската, можно е да чека ти да и пишеш, така што не и прави пасив-агресив и намерно да не и пишуваш. Тоа неубо ич. Е сега доколку реално ти давала знаци на недоверба, доколку има историја на варање и едвај чека таква прилика да извара тогаш е друга ситуација. Во тој случај, доколку се наоѓа хотелот во Македонија, шансите се помали да извара, затоа што мала земја сме, ќе се најде некој што го знае него, а мажи ко мажи, ако не се пофали исто ко да не направил ништо. Е сега, ако не се замара за нејзиниот имиџ, тогаш веќе друга работа. Ако е хотелот надвор од Македонија, ако е мераклика, шансите да извара се многу поголеми. А ако има во хотелот и базен и спа центар и ако се точи алкохол таму, шансите уште повеќе се зголемуваат Но, доколку девојката не е верна и е склона на изневерување (ама со реални знаци, не со „знаци“ предизвикани од љубомората твоја), тогаш што уопште се замараш со неа? Ако сакаш верност у врската, тогаш најди си верна девојка и решен проблем.
Не туку го мафтај човекот секој е верен додека не му се укаже ДоооБрАприликаа на семинари прилики колку сакаш
Кај нашиов народ владее некое мислење дека луѓе одат по семинари со една единствна цел - а тоа е да се ебат. Океј, и да јадат и да пијат ќелепур. И ова мислење сум го чул исклучиво од луѓе кои никад у живот не биле ни на еден семинар. Ваљда на овие типови им е несфатливо и незамисливо да се оди во друг град или во странство, па уште и во хотел, па уште и со свечена вечера и сл., за нешто друго освен за кркање и секс.
Јас сум изгледа единствена што ако ми каже некој дека иде на семинар, ни на крај памет нема да ми биде дека иде да си најде швалерка.
@Enko1 Треба да размислиш колку ти и веруваш на девојката кога почнуваш да се сомневаш во можно неверство. Не е важно ни местото, ни луѓето, ни времето, туку познавањето на личноста и меѓусебната доверба. Залудно е да губиш нерви и да се опседнуваш со непотребни сценарија, ако таа одлучила нешто да прави, па макар и таму каде што си ти.
Де бре, љубави, три пара чипкани гаќи спакував и по форуми дојде да прашуваш... самата ќе ти кажев. На еден сексминар да не може да појде човек...
Тој што сака да изневери и до продвница да излезе, ќе го направи тоа. Е сеа семинар е предонст што има повеќе време да ужива во друг/а.