Одмазда

Дискусија во 'Психологија' започната од Bright, 16 март 2010.

1. letaa

letaa Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    porano ne mi ostanuvaše nikoj dolžen odma mu vrakam, ama sea svativ deka se ke si dojde na svoe mesto toj što lošo misli lošo mu se vraka i ič ne se nerviram nek puknu dušmani

2. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Јас се согласувам со ова.За некои поголеми работи кои те повредиле,мислам дека треба да се врати,да му дадеш до знаење на тој некој да не се осмели повторно да ти наштети . Ако го игнорираш,повторно ќе ти го направи истото тебе или пак на некој твој близок.

На letaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.182
    За некои поголеми работи вреди да се врати и треба да се врати со иста мера

4. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Злобна сум многу, во некои моменти не се ни препознавам. Не сакам кога некој што ми значел ме повреди или па си замине засекогаш. Тогаш комплетно се менувам. Психопатче сум ]:) ако ми згрешиш имам безброј планови како, кога и каде да те убијам или исплашам, како да те скарам со некој, како да те натерам да плачеш итн. Одмаздата е многу слатка, го сакам чувстовото на ситост што ми го дава. ]:)

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.472
    Допаѓања:
    37.712
    Ако некој многу ми згреши, му се одмаздувам и го избегнувам. А ако некој не ми згреши многу, не се замарам.

6. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    340
    Никогаш не би се одмаздувала на некој што ми задал болка без разлика дали било намерно или не намерно затоа што во животот се се враќа, се се плаќа , едноставно таа личност повеќе замене нема да постои и нема да сакам да сум во никаков каконтакт тоа е така бидејќи таа личност ми значела, но со текот на времето им простувам од срце затоа што не сум личност што сака да живее со омраза во душата

7. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Ако некоја личност ме повредила во животот продолжувам понатаму без таа личност, ја бришам од мојот живот па колку и да е тоа тешко. Не се оптеретувам со правење планови за одмазда, не си го губам времето за тоа. Но ако некогаш се појави прилика за одмазда ја искористувам. :D

8. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Oдмаздата е најглупавата работа на светот. Ако некој ми згрешил нека е здрав и жив, чао пријатно. Што ако му се одмаздам? Ќе уживам во туѓата болка? Многу ми е гајле за таа личност што за мене повеќе не вреди. Живот иде даље. ;)

9. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Ако некој немал жал за мене, јас го правам спротивното, ќе ги сожалам и нема да им вратам...
    Само ја кревам главата кон небото и си велам: Господе те молам дупло врати им...

10. ljubovche

ljubovche Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    68
    Не се одмаздувам, се се враќа се се плаќа. :)

11. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Кога ќе се сетам што ми направиле некој луѓе, иде ми се животот пекол да им го направам :devil: Ама после кармата пак на мене ми се врате :!: Затоа некогаш подобро е да се почека кармата ;) Некогаш се мислеш „да чекам карма ама ако не им се врате и немам можност да се одмаздам?“ или „ако се одмаздам па ми се врате карма?“ :D

12. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Не, не би се одмаздила. И онака не би постигнала ништо со тоа. :)

13. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.211
    Никогаш се немам одмаздено,смешно е што на збор ќе правам планови и оп на реализацијата стопирам :lol: си викам не сум таква,не би можела никој да повредам,има некој кој ќе им врати во мое име :)

14. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Искрено до сега ме имаат повредено многу личности од кои најмногу бившиот дечко.Што е и најлошо,зошто многу го сакав а и ден денеска е така.Иначе не сум личност која сака да враќа,секогаш си велам господ гледа и ќе врати.Кармата е кучка.Но,постојат одредени личности кои неможам да ги поднесам и поради кои се вадам од кожа така да на едната од нив вратив и баш ми е мило.Нека види сеа мене како ми било и ако не и покажав дека ми е било тешко и слично.Само и вратив,така себично :D

15. Kristina.R

Kristina.R Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    65
    Секогаш се одмаздувам на некој што ќе ме повреди мене или некој мој близок кој не може сам да го направи тоа.

16. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Само се сервира ладно и се ќе биде како подмачкано.

17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.098
    Допаѓања:
    174.192
    Одмазда. Јас лично не враќам, мислам најслатка е, ама не враќам, премногу сум мека за да вратам ... Ако тој што не го поднесувам и што некои би му се одмаздувале, умира, јас ќе одам и ќе му поможам, а во други случаи, на помали начини, не толку болни, ама доволни - враќам.

18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.526
    Допаѓања:
    139.442
    Колку ли треба да биддеш злобен за да мислиш на одмазда и туѓата несреќа да те храни..
    Што и да ми сторил некој, не се одмаздувам. Има кој да им суди, моето е подалеку од нив. Не правам зло на никој - ни на најлошиот - тоа ме врстува во злобниците и мене.

19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.801
    Допаѓања:
    80.549
    Само еднаш бев доведена во ситуација на одмазда. Бев во состојба на љубомора, нервоза и неверување.

20. macedonec15

macedonec15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    118
    Не сум одмаздољубив тие што нешто ми направиле нека сватат дека згрешиле доволно на крај краишта на сите ќе ни се суди кога ќе умреме