Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одмазда

Дискусија во 'Психологија' започната од Bright, 16 март 2010.

1. Palestinec

Palestinec Нов член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    17
    Ништо не добиваш со одмаздата.........а да....добиваш......уште поголем јад и бес во душата........

2. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Не добиваш олеснување на душата макар тоа е и да е промашување сепак си велиш себе си почуствувај ја и ти болката..............факт не добиваш ништо освен можеби тадури и губиш но се има своја цена добрина за добрина зло за зло

3. Palestinec

Palestinec Нов член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    17
    и што ако се одмаздиш..........ќе го вратиш ли изгубеното или не знам што таму веќе........

4. rici.aaaaa

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    а,што ќе добиеш и ако ја наведнеш главата,подголтнеш и си речеш ајде нема веза непагам на такво ниво
    а секогаш ќе те грицка нешто во душата и ќе се прашуваш зошто баш мене ова ми се случува, исполнет со тага,депресија, болка во душата

5. Palestinec

Palestinec Нов член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    17
    е тука е големината на човекот.........колку си повоздржан....толку си поголем...............

6. rici.aaaaa

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Сигурен си?.......баш ќе пробам :) Можеби ова што го велиш има логика зошто да бидеш мивка како тие :lol:

7. Palestinec

Palestinec Нов член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    17
    Трпение........спасение........ако си толку........колку што ти пишува на профилот....ќе ме разбереш.......

8. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    и те како се одмаздувам... оној што ми напраил добро 3х подобро му враќам,а оној што ми направил лошо 6х полошо му враќам...Јбг секој според заслугата.. :D

9. someone2

someone2 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    58
    Не сум се одмаздувала до сега затоа што сум немала шанса. :)
    И да имам ќе оставам на “ karma „ или за они кои незнаат што значи “ се се памти се се враќа „.

10. Me.Myself.and.I.Ava

Me.Myself.and.I.Ava Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Секако дека одмзадата е погрешно средство....Еве кога би имала таква моќ, да можам да приредам најжестока одмазда, јас незнам која би била таа....Не постои такво нешто! Јас само би сакала никогаш да не се случеше тоа што кај мене разбуди желба за одмазда! Но, времето не се враќа, некои работи се непроменливи, тежат и болат, на глава да се наместам тој факт неможам да го променам.

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Потпис на ова..... :clap:
    Колку бев подобра толку ме газеа,ја искористуваа целата добрина......дури и да се скарам со некоја пријателка нема да и нанесам зло,но ми чепне ли таму кај што не треба-со дупло ќе и биде вратено. :!:
    Tudje necu, SVOJE NEDAM

12. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.534
    Најмногу ми е мака што ми згрешија луге кои со месеци ги хранев и ги поддржував во се, како да ми се семејство. И не, не им се одмаздувам. Знам дека ми завидуваат, МОИТЕ УСПЕСИ СЕ НАЈГОЛЕМА ОДМАЗДА за нив. Нека пукнат што јас и понатаму напредувам во се, а тие цел живот ке останат оговарачки. Зад мене стојат успеси, трајни пријателства, најдобро семејство и чиста љубов , зад нив судски прекршоци, тепање, затвори, малтретирање, изневерување, лицемерство, сиромаштија, болести. И не знам до што е ама на секој што ми има згрешено, му се има вратерно од лошо полошо.

13. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.087
    По природа не одгледувам омраза во себе,само еднаш во животот ми имаат сериозно забиено нож во грб и тогаш ја открив мојата пасивно-агресивна одмаздољубива природа. Беше болно. Беше исцрпувачки,никогаш не сум била толку трула во себе од гнев,од бес,од прашања кои не добија никогаш одговор.Сега,откако поминаа неколку години од случката,подобро што не добив одговор,и подобро што сите тие работи се случија,тоа беше мојот огромен пресврт во животот. Немаше да бидам оваму каде што сум сега,задоволна,среќна,горда.
    И да,верувајте,сознанието дека сте заборавиле,сте ги избришале од сеќавањето,насмевката упатена кон оној кој ви згрешил и направил нешто е негова најголема казна.Заборавот е најголема казна. Затоа што верувајте,постојат луѓе кои се хранат од омразата кон нив.

14. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.764
    Допаѓања:
    25.082
    Порано бев страшно одмаздољубива, уште сум , не дека не, но порано ги земав работите во свои раце.
    И сега, знам да реагирам така во одредени моменти,ама не толку екстремно ко порано.
    Забележав дека се си доаѓа на место,тие што треба правдата да ги стигне,ќе ги стигне и без јас да интервенирам.

Ова мора да го цитирам:

Баш вака.

15. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Сепак одмаздата не е убава ствар,сум размислувала за одмазда,но сум се откажала бидејки немаш корист од неа :)

16. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    ух колку е слатка одмаздата :devil:
    ептен гоооолемо злопамтило сум. ако некој ме повреди му враќам тридупло.
    каква порција ќе му сервирам има да јаде со денови и на крај ќе сфати кој е куварот :lol:
    знам дека не е убава одмаздата али не е убаво и кога некој те зае.е страшно
    не бадијала рекле: ШТО ЌЕ СЕЕШ ТОА ЌЕ ЖНЕЕШ

17. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Понекогаш стварно некои луѓе заслужиле да им вратам дупло за нешто што ми направиле.
    Ќе се одлучам да се одмаздам до колку некој стварно ја премине границата или ја додирне мојата најслаба точка или некоја длабока рана. Е тогаш нема да им заборавам.
    А дотогаш едноставно ги ставам личностите на игнор, и секако не им заборавам тоа што ми го направиле, но едноставно не ми е главна преокупација да им вратам за стореното.
    Зошто некогаш имало такви ситуации и чувствувам дека одмаздата ме изморува психички.
    Се одалечувам од нив и гледам да немам никаков контакт со истите.

Многупати бившиот ми има речено ете гледаш, пак сакаш да ми вратиш, пак си одмаздољубива.
    Не, не сум. Тоа е само карма за која постојано ќе зборувам и на која секогаш ќе и се препуштам да си го одработи своето. Затоа што во милион ситуации се има докажано дека е стварно bitch!

18. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Епа тогаш да оставиме да не повредува секој |(

И да немаш корист барем знаеш дека на некој си му вратил мило за драго и да не му текне уште еднаш :devil:

19. Addrianna

Addrianna Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    15
    секогаш кога некој ќе ме повреди си мислам во себе дека ќе му вратам,ама не. не сум таква личност,едноставно немам срце на некого да нанесам зло иако знам дека колку повеќе си добар толку повеќе те газат. знам да спуштам со зборови или да игнорирам :)

20. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Ич не сум некоја личност што за одредена неубава намера од страна на друг ќе се одмаздува, ќе се пилиштари и ќе прави злобни работи. Со таквите за натака си продолжувам со саркастична комуникација, маааалце подбивност, шала смеа, да ми се замили на душичкава. :rofl: