Однесување на полицијата, специјалните единици

Discussion in 'Политика и настани' started by slatkichKa123, Jun 6, 2011.

1. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Јасно е ко бел ден, Сител, Канал 5 и Вечер се обидоа да го прекријат случајот. Он нив не се изненадив многу. Но, МВР и нивниот портпарол да прикријат вакво нешто е застрашувачки. Нели на телото немало траги на насилство? Сега се паршувам уште колку вакви случаи имало, а останале неоткриени? Дали ова е прв ваков случај? Не верувам.
    Жално и јадно е ова што се случува. Денеска немаш сигурност, живееш во страв, затоа што полицијата која има должност да те штити те убива, а надлежните државни органи се ставаат во нивна заштита.

Почивај во мир Мартин :(

FBI, julie77 and Miss-Independent like this.
  2. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Неќе ни со Хром ни со Мозила :?: Може мене ми забраниле пристап :D А јас ги бранам цело време :( :D

Само си мислам како му е на семејството...На нивно место душата би му ја земала на тој Игор....
    Крајно сум разочарана ,крајноо!
    Не мислев дека до тој степен сме дојдени,искерно.Ова ги преоѓа сите граници :x
    Дури мислам дека и апсењето на Љубе вчера,беше за да се прикрие случајов да им се сврти вниманието на медиумите и народот.
    Не ми се верува што ни се случува :x :x :x

Нека почива во мир дечкото :(

3. julie77

julie77 Форумски идол

Заслужува каменување до смрт!

4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Hа сител одма ударна вест за љубе!
    |( баш да видам за детево ако кажат нешто, ако не нивна срамота!

http://www.facebook.com/home.php?sk=gro ... 0019998246

страната на фб! за детево

5. Andzelika

Andzelika Истакнат член

Ау добро е кажаа Сител! И за убиецот кажуваат дека имал и претходно ситни прекршоци?! Па што чекале до сега што не го казниле?!

6. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

мене ми отвара а1... не знам што е работата пробај пак послем

7. Miss-Independent

:o :o :o :o
    Дали само ја слушанвте Ивона на вестите на Сител?!!!!!
    Ја кажуваат веста ,и она после вика
    Мене само ме интересира кој ќе ја сноси одговорност за вчерашните хистерии на ул.Македонија,поради лажни информации за смртта на Даниел.
    Нит бледи нит црвени!!!Бруки!Како не и е срам само?!!!!!!
    За тоа кој ќе сносел одогворност?Кој ќе сноси одговорност за убиството и дале ќе сноси мање-више важно.......
    Немам коментар!Занемев! :x :x :x

FBI, ludoto19 and Andzelika like this.
  8. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се надевале изгледа дека ќе испаднат некакви обвинениа како починатиот бил криминалец, и како полиција го бркала заради некое кривично дело...
    Еве дури сега кажале како што прочитав и тоа ПРВО дека имал претходни ситни прекршоци :fubar:
    Ццц а тоа што брутално го истепаа до смрт, а тоа што не бил вооружен, а тоа што не давал отпор при ќотекот кој му го удрил...
    А се повикува ли некој на ОДГОВОРНОСТ
    Срамота :fubar:

9. interesna

interesna Популарен член

потполно истото мислење го делам се исплашија да не ги снајде иста ситуација како онаа на Грција пуштија срце па го расветлуваат случајот, видоа вчера народ како се собира и за денес беше најавен протестот, инаку ќе останеше заташкан, гарант.

10. maja8

maja8 Популарен член

од канал 5

Мартин Нешковски е жртвата пронајдена на тревникот пред МЕПСО пред две ноќи.

Идентификуван е со помош на отпечатоци од прст кои поминале низ системот на МВР и бидејќи се работи за сторител на поситни прекршоци системот го препознал отпечатокот.Неговиот брат бил повикан да го идентификува-изјави на прес конференција портпаролот на МВР Иво Котевски.

Осомничен за убиството е припадник на единицата за специјални задачи. Тој вечерта бил ангажиран во обезбедувањето на прославата на градскиот плоштад по објавувањето на резултатите од изборите.Котевски од МВР изјави дека осомничениот самиот се пријавил кај својот старешина вчера околу 16 часот.Тој наскоро ќе биде изведен пред истражен судија на сослушување.

Причина за смртта на Мартин Нешковски се повреди на главата и во слабината. Нема објаснување зошто припадникот на единицата за специјални задачи го удирал.

Полицијата не давала информации претходните денови зашто чекале да се открие идентитетот на убиениот-изјавија на пресот на МВР.

Полицијата апелираше да не се организираат протести кои би имале насилни елементи и да не се злоупотребува смртта на момчето.

Снежана Лупевска

11. milky-candy

milky-candy Нов член

Изгледа го хакнаа сајтот на А1...Не се отвара од прееска... :|

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Мирен ќе биде протестот,а не насилен,ако за нив насилство е се што е против нивна воља,за нас насилство е претепување на човек до смрт!
    И друго,сега не мора да те има во базата со податоци преку отпечаток само ако си извршил кривично дело,туку сите не има,ама неее...морало тоа некако да го потенцираат.
    И полицијата можела да каже вчера дека имаат информации,но се чекаат дополнителни за расветлување на случајот ко што вообичаено љубат да кажат!А не вчера до последно,немаме информации!
    Тоа дете имало брат,имало родители,сигурно го побарале,сигурно пријавиле,ама не сакам ни да мислам што се крие зад сето тоа.

Се гледаме со задоцнување на Мајка Тереза и понесете си ги родителите,зошто сите сме нечии деца,а не на полицијата!

nesa, BoaVista and ludoto19 like this.
  13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Aбе, кажаа нешто на A1? :^) Mожеби не е, ако кажат тогаш сигурно ќе биде
    на бумбар ништо за детево |( !
    за манасиевски зборат, за пофалба за избориве ајде да видиме 3тата тема што ќе биде
    уф уф, да му плукнат под прозорчето на Mанасиевски, демек поразен бил, и за љубе |(
    сите од вмро не се ни до пола од него!
    како и да е, сител само си докажа дека воопшто не се интересира за вакви случки како Mартин, и дека е тешка политичка телевизија! нека се засрамат
    п.с во колку саатот ќе биде протестот за детето?

14. Miss-Independent

Јас идам на протест :?: Па се гледаме Феминки ако ќе бидете таму .

15. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Казна за тој што го претепал детето! Казна за колегите тие што му помогнале таа вечер и молчеле! Казна и за оние кои сакаа да го прикријат случајот - тие од МВР!

SunFlower94 and FBI like this.
  16. maja8

maja8 Популарен член

Интернет сајтот на А1, утрово беше во неколку часовен прекин, поради отежнатоста на медиа серверот.

Се извинуваме на нашите посетители, се надеваме дека ќе наидеме на разбирање од нивна страна и воедно сакаме да ги информираме дека во текот на изминатото деноноќие, страницата беше со рекордна посетеност над 500.000 посети, што го отежна интернет сообраќајот.

Најновите информации и понатаму продолжете да ги следите на веб сајтот на А1 - www.a1.com.mk.

Ви благодариме за разбирањето.

:rofl: :rofl: :rofl: Во МК нема толку компјутери колку што имале посетеност А1. Комедиииии

17. Andzelika

Andzelika Истакнат член

Почнат е протестот. Јас одам, одете и вие.

18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

уфффффф, се јави еден партал ја напраи бумбарката!!!!!! :rock: :rock: :rock: вика утре ќе коментираме за тоа
    овој вика ајде да видам, баш ќе чекам.. и Tања вика немале доволно информации затоа денес не се коментира

е ајде да видиме Tања!!!!

FBI and zhap4e like this.
  19. interesna

interesna Популарен член

како некој не се најде да го направи партал Латас сосе Ивона идоткана...

инаку thumbs up за храбриот и камо да ги има се повеќе.

20. nena2010

nena2010 Форумски идол

маја не се отвара а1 само од македонија туку и од странство. Логично е ојаснувањето.