Однесување на полицијата, специјалните единици

Дискусија во 'Политика и настани' започната од slatkichKa123, 6 јуни 2011.

1. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Има ли многу луѓе на протестот?Некои информации?
    Ја другарките си ги чекам,окапаа више се спремаат ко на свадба да ќе и идат |(

2. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    то дека се отвора се отвора, ама А1 од кај извадоа 700 000 потписи за поддршка.. то е научна фантастика :) али нејсе, да не се бега од темава, само тоа сакав да го докоментирам.

3. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Има околу 1000 присутни. Јас не сум во можност да отидам :|

4. LilMissBossy

LilMissBossy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    203

Па ако не сте знаеле немојте да се изненадите ако при сообраќајка место полиција ви дојде Аленче да ви дели правда,он е полицијата во градов.Со мои очи гледав 40 минути на сред улица стоеа кола и мотор партал направени,а на тротоарот сиротиот таксист,Ален и неговото "невино" другарче.Си отидов,не ја догледав драмата инаку којзнае што го снашло таксистот.И чисто информативно ова не му е единствено кривично дело на дотичниот кој се шета како шериф по улици. ;)

5. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    Еве сега слушам на сител, наводно убиецот е уапсен. Детето се вика Мартин, ги даваат и роднини сега како плачат......жално. Не е од дом. Иначе ете сега, како демек бил крадец...ова она.
    Како и да е..Пак ќе си најдат некој изговор....Свашта еј.

6. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    За владините медиуми убиството, лешот што вчера не постоеше - сега испаѓа од ормар. Тоа што убиството не е заташкано е заслуга на медиумите кои се критични кон власта...

7. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.794
    Допаѓања:
    18.542
    Сега се ќе измислат,па и да украл нешто(а тука се работи за неколку пијачки)треба ли да го утепаш?Леле ова државава наша се распаѓа,најголемите олоши работат во вакви установи каде што треба да има луѓе за пример.

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ја слушнавте ли мајката на А1 ја слушнавте ли уште му се заканувале на таткото да не признаваат да не кажуваат. Ајде у бестрага владава нека иде.

9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    цццц, да да :x :x :x уф господе божееееееееееее ќе има ли спас од овие крвопијци бре :devil: :devil: :devil:
    семето да им се сотре бре!!!!!!!!!
    уф уф уфффффффффффффффффффффффффффффффффф :envy: :envy: :envy: :envy:

10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Не ми се верува, а сител пак ги чу ли уште џоа мити контра удар на А1, па дадоа ова против А1, пошто немаат што:

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedon ... ment-59849
    Кланот на Рамковски и А1 со налудничави планови за спас
    07.06.2011 - 16:57 |
    Смртни случаи, самоубиства, несреќи во предизборието, а и по изборниот пораз, не се бираат средства кои ќе се користат во битката за политички поени.

СДСМ и А1 во изминатиот период исконструираа повеќе црни сценарија во обид да се освои власта и да се прикрие милионскиот криминал на Перо Наков. Ви ја презентираме листата најморбидни конструкции.

- Загинат работник на Музејот на комунизмот- трагедија за која причина беше неисправното скеле- поставено од приватна фирма. А1 и СДСМ повикуваа на одговорност од Владата.

- Се самоуби човек кој работел на проектот Скопје 2014- еден од илјадниците вработени во приватните фирми изведувачи на мега проектот А1 го претстави како жртва на Скопје 2014. Повторно побара Владата да падне зашто фирмата му плаќала ниска плата а работел по цел ден. Новинарите заборавија дека во фирмата на Рамковски како што покажа истрагата – не се ни пријавени а исплаќани им се минимални износи на плата.

- Идентично сценарио се случи во градежното средно училиште- во тепачка еден средношколец го загуби животот. А1 со денови конструираше атмосфера за меѓуетничка тензија која на реакција го принуди и семејството на убиениот- ги замолија да престанат.

- Последен случај е најактуелниот- 22 годишно момче беше убиено на градскиот плоштад. Истрагата беше завршена а убиецот идентификуван и уапсен по помалку од 48 часа од настанот.
    Сепак, А1 не дочека да ја обвини полицијата за бруталност а на случајот да му даде бесмислена политичка димензија.
    Овие случаи на валкано репортерство се навреда за новинарската професија.
    Конструкциите кои ги немало ни во времето на комунизмот и фашизмот а кои се прават во заштита на политичка опција и криминал очигледно не запираат со искажаната волја на народот на 5ти јуни
    .

*Можеби нивното молчење и прикривање на настанот, сеедно биле слепи пред информацијата на Нетпрес е дел од новинарската професија. Ако е бравос за професионалноста идол ми се!

11. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Срамота е ова бре луѓе. Ја слушнавте ли мајката на детето што кажуваше? Дошле од Вмро да му се заканат на таткото на детето да не кажува ништо. Нека се засрамат и нека им е честита победата која ја крунисаа на ваков начин. Газат врз живи луѓе, врз човечки судбини, за пуста власт. Наместо сочуство да изразат, еј детето било нивен член, ги гласало и им се радувало на победата, они отишле да се закануваат. Ги поминаа сите граници веќе!

На pink4ever, FBI, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Жената си кажа дека работи во државна фирма ... затоа мажот и викаше да не збори пред камери, а она на тоа си кажа, ќе дадам изјава затоа што државата ми го уби детето. Ама некако и таа ми беше ко да не изгубила син ... јас не знам они како не го побарале синот два дена има од убиството. Цццц Божее како луѓево забегуваат скроз значи :x

На FBI му/ѝ се допаѓа ова.
  13. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    во саботата имав прилика да видам како алфите уапсија две момчинја, оти носеа во раце налепници
    (смајли што се крсти)

14. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Ок извини zhap4e ама А1 ??

тие познати се дека од ништо прават нешто , прво види дали на повеке TV канали е така па тогаш заклучувај

невелам дека лажат али сепак знаат да си направат свои филмови

15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.235
    Допаѓања:
    67.743
    Детето било по дрогите, веројатно исчезнувало од дома, па не им паднало чудно, затоа не го барале. Како и да е, страшно е ова, срамота, ни еден човечки живот не треба да биде одземен на ваков начин.
    И на овој премиеров каде му отишол паметот? Зарем не гледа што се случува во државава, па да оди и денес ленти да сече? Греота семејството негово.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Е што, да чекам да кажат на Сител кои два дена кријат за убиството? Да не беа сведоците и медиумите кои се критички настроени кон власа, ова немаше ни да биде откриено!

17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Абе знам кажа дали во Државна изборна комисија ли каде не знам, ама кажа дека дошле кај нив од ВМРО исто. Ајде ќе излезе текстот па ќе прочитаме поубаво. Не знам што да речам за нејзината реакција, сепак од каде да знаеме тие можеби и го барале, можеби детето си имало обичај да преспива на друго место.. поима немам што е целава работа. Кога и да е ќе се разбере се надевам бар.

Е не знам Јипман, ваљда не измислиле нечија мајка да го збори тоа. :) Ако измислиле алал нека им е бе и на нив. :)

ЕДИТ: Изјавата на мајката

„Ќе дадам изјава, државата ми го уби син ми, тие го убија! Државата ми го уби син ми! Детето помош барало и два дена го држат да го прикријат делото.
    - Ми кажуваат денеска дека детето од неделата е починато. Ништо не знаевме, од работа денес си дојдов, ми кажуваат дека син ми е мртов, а работев за државата, во комисија бев, за нив и ова нешто да се случи, да ми го убијат детето.
    - Го убија, тие го убија, никој друг, државата и уште да кријам, како да кријам или дојдоа од ВМРО да го убедат маж ми не треба да кажува така, тоа го направија, да го молат да не кажува, да не дава изјави оти државата го уби. Уште ќе работам за државата, цело време одевме, детето дојде со веселба, да каже“, изјави мајката на убиениот Мартин. http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=139082

18. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Па не го кажаа новинарите на а1 тоа, туку самата мајка на детето.

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Знаете што, едно е да некој полицаец излуден сторил што НЕ СМЕЕ... тогаш бараш одговорност од него, ајде од министер... ама да се обидеш да заташкаш случај два дена МВР, медиуми да молчат, а протести имаш во држава, премиер оди да пушта нови проекти, се смешка наоколу еј. Нели вчера се предал сам тој, Тигарчето, како не им текнало да кажат.
    Е тогаш, ова е веќе Бу за владата цела, пошто заташкале барабар со медиумите. Пробале, ама не успеале.

На Acerola и BoaVista им се допаѓа ова.
  20. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Каков парадокс вчера се обидувавме да спасиме еден млад живот (мислам на Наташа ),а денес разговараме за насилно одземен млад живот. ;(