Za tvoje snene oči Ja dalа bih sve, Za svaki dodir tvoj Ja se predajem, Za svaku riječ sa tvojih usana Živjet ću milijun godina. Za tvoje snene oči, Bisere, Stavljam svoje srce u dlanove I ovaj život tebi darujem, Neka bude zauvijek.
Dovoljna ti nisam bila morao si malo i s' njom sta je, tu je slobodno rasiri krila guzva je u narucju mom Milo za drago, zub za zub bolece jako ovaj put
Oci boje duge sad mi trebaju, Srce puno tuge da obuzdaju, Ove noci duge drugu gledaju, Oci boje duge mira ne daju.
Во мала соба јас, сама на крај на вечноста и една желба И една солза И една тивка молитва Да бидам посилна И тебе да те преболам Таму кај што има сјај Кај љубовта што нема крај
Оди по патот кој те води од љубовта до вечноста и немој не оставај ја Оди по патот кој го води срцето кон светлина а таму ќе те чекам јас.
ех да можам да го вратам времето ех да можам да те вратам со него тогаш се би било знај совршено јас и ти би биле среќни заедно
Не ми го земај времето времето ми е поважно од сe, во него има спомени, со бели мириси од плави темјани и усни румени да ти кажат дека сепак живеам.
I to sam zapravo ja ona sto ispraca za sve sam losa, al' znaj bar sam dobra za kraj samo jedno te molim kad znas da te volim pusti da prva odem ja zboro ti e
Necu da se zaljubim, necu da te zarobim ne boj se, necu to jer to je dosadno necu da se promenis, necu da me ozenis nisi ti srecnik taj, ti si moj promasaj
ти можеш све ал једно не то немој да ми браниш молим те да ову пјесму не волим да те заборавим и оставим