Ме мразиш, па ме сакаш. Си одиш, па се враќаш. Секој ден ме лажеш, ти без срам. Затоа веќе, не ни сакам да те разберам.
Без солзи замина без никој да ти чуе глас, само јас. Без солзи останав јас треба да ти биде срам да ти биде срам...
Многу дни пребродивме ние, како чун на немирно море. Насмеј се на ветрот што вие! Љуби ме, и главата горе!
Многу дни пребродивме ние, како чун на немирно море. Насмеј се на ветрот што вие! Љуби ме, и главата горе!
Ja sam ja, ne drži me mjesto Mojom dušom pušu vjetrovi. Ja sam ja, ko' nemirno more Mrzim luke, mrzim obale.
Мислев, ја љубам, а јас ја гризав, гризав до крв, до самото дно. И без да заплаче, низ нежен шепот ми прости се.
Магла пак ме покрива мириса на невоља ноќва сум ти така сам улици накиснати прозорци расплакани Каде ли си бар да знам?
Sve jos mirise na nju i dan i jutro sto ce doci nakon ove noci, noci bez sna i dvjesto godina, da ih brojim u samoci otkako je otisla
^ Зборот е напишан со голем фонт, не е поцртан Косу сам скратила шминку променила тебе изгубила живот променила.
Bez tebe, nestat' ce Sunca druge cu prositi, za malo ljubavi bez tebe, jedina moja za kog' cu zivjeti, za koga umrijeti
Nocas sam ti opet sam da me barem nesto udari bice rata kazu svi al' ja cu umrijeti od lubavi Ko mi tebe uze Tamara
Фрли поглед преку рамо ако одиш, сакам да ти бидам патот кој те води. Како суво лисје згази ме под себе, ништо не е грубо ако е од тебе