Усни како темно мастило, Јас за тебе гризам, Болката ме убива. Рушам сто и едно правило, Пак на тебе мислам, Љубовта последна умира.
немој да бегаш, немој да си ојш каде и да одиш кај мене ке дојш ке ми излеташ право пред очи и ќе ти речам кај трчаш ? кочи!!!
Понекогаш си мислам губам осет, еднаш засекогаш јас душа загубив. Понекогаш си мислам целиот свет чека јас да свршам и да си заминам.
Kao luda, falis mi, ko pesak vreme mi curi Po navici jos saljem ti brodove u oluji. Samo da si nasmejan, bas takvog te pamtim. Cuvaj moje srce jos, kad sretnem te da ga vratis.
Нема песна со пешак!! Немојте толку тешки Еве јас ќе ставам нова песна Го сакам денот што си оди, ја сакам ноќта јас, утрата што минати се и ноќите во сон, го сакам она што го немам сега јас, сакам се...
Сонот ми е спас за се Во темните ноќи кога сум тажен Во доцните часови кога сум студен .И останувам така тажен и студен додека сонот не ме спаси Во она што го сакам,со тие што ги сакам да ме врати Барем додека сонувам да одам по вистинскиот пат Да не чувствувам ни студ ни јад Никој во светов да не почувствува глад .
Не чувствувам страв, за еден од нас, знам ќе огрее сонце. Не чувствувам страв, за последен пат, јас плачам за тебе.
За последен пат јас се затварам во себе За последен пат јас ќе плачам за тебе Сега тргнувам кон патотот на светлината и конечно ја гледам иднината
светлина во твоите очи,светлина во мојата душа,се што сакам си тиииии. те чувам во моите гради,те чувам малечка со мене бори се...
Не сакам да слушнам, ниту збор да знам за тебе, ќе смирам душа, ако бидам сам со себе. Немам пат за назад, нема веќе да сме цели,
Од небо нек се спуштат и громови на душа само да ти слушнам глас Признавам пред светот ќе го минам векот да те најдам ради нас
Небо, гледаш ли, плачеш ли за мене Небо, гледаш ли, тој ќе ми ја земе И сите љубовни херои паѓаат вечерва