Како им текнува на сред семестар, нелогично е скрос, има студенти од други градови, факултети што се целосно online, помислија дека тие студенти треба да бараат сместување? За од септември, да ќе се следи ситуацијата али сега да се мени од online во физичко присуство наставата е непромислено, како почна семестарот треба така и да заврши, се надевам факултетите ќе бидат разумни и ќе си го тераат семестарот како им бил испланиран
Син ми е средно 3 година и професорката по англиски, која воедно е заменик директор им кажала на децава дека заради кризава најверојатно од декември ќе си седат дома. Или онлајн или продолжен распуст.
Уште кога почна учебната година имаше шпекулации дека зимските месеци ќе следат online учениците заради штедење на струја, али ќе видиме дали се точни за брзо
Да, еве со струјава демек решаваат нешто со министерот, ама изгледа греењето ќе биде поголем проблем.
Ужас, брат ми исто така е 3та средно и истото им го спомнале, а воедно и наскоро ќе имале официјално известување Нема да ме чуди и високото образование да оди онлајн, зашто и за тоа имаше муабети.