Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Онлајн шопинг

Дискусија во 'Мода и стил' започната од lady-gaga, 13 јуни 2010.

1. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804

A каде го виде тоа 8,85? Некако не можам да се снајдам... :^)

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.584
    Допаѓања:
    106.380

Price:US $11.99
    Approximately EUR 8.85
    Buy It Now
    Add to cart
    169 watchers Add to watch list
    Experienced
    Seller
    eBay Buyer Protection
    Limited quantity remaining
    Shipping: $11.99 (approx. EUR 8.85) Economy Int'l Shipping | See details
    International items may be subject to customs processing and additional charges.

Item location:
    Hong Kong, Hong Kong

Ова е тоа болдираното :)

3. jovanovska94

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
  4. jb82

jb82 Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    299
    Jovanovska a preku koja smetka ke plakas? Ja imam na tutunska ke mozam li sto taa visa electron da platam na ebay?

5. jovanovska94

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804

Сеуште немам извадено картичка, сега планирав тоа да ве прашам, инаку на ebay има доста интересни работи ама не можам да се снајдам баш најдобро, па најверојатно ќе порачам на aliexpress... Инаку планирав во стопанска да извадам, ама уште се мислам... Некои сугестии во која банка да извадам? :)

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.734
    Допаѓања:
    145.156
    ^^Исто е мислам, нема некоја разлика само што таа на стопанска ти е само за интернет порачки, а од тутунска можеш да ја користиш и за други потреби.

Тука ај да ве замолам тие што порачуват преку ebay од Македонија да појаснат како направиле paypal :)

7. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    и јас се приклучувам кон молбата ;)

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Јас се мислев да ја нарачувам оваа јакна од sammydress.com ама гледам велите се плаќа само со пејпал, така ако некој ја има загледано на алиескпрес, нека ми пиши ЛП.

Фала.

Еве ја јакната,

Прикачени фајлови:

9. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626

http://www.aliexpress.com/item/2013-New ... 27139.html

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 78583.html

http://www.aliexpress.com/item/Hot-Wome ... 21585.html

10. ivona.7

ivona.7 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Ме интаресира дали некој порачал нешто од онлајн страна и колку платил за достава?
    Дали е многу скапа доставата ?
    И од која страна ?
    благодарам однапред :*

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.734
    Допаѓања:
    145.156
  12. Bubbi-95

Bubbi-95 Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    4
    Баш сега пред некое време видов на другиве теми во врска со онлајн купувањето дека имало нов закон со кој се зема ДДВ за пратки над 22 евра..а јас гледав да не надминам 45 евра и ете што излезе сега чекам пратка од 24 евра па си викам колку ќе ми земат ДДВ :^)

А и уште нешто дали кога ги земате пратките плаќате дополнително за поштарина,бидејќи јас за едно сатче од 5 евра платив 22 ден. :?:

13. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    И мене за една пратка ми донесоа картонче дома, па морав од пошта да ја земам. И јас платив 22 денари, за некои си марки, појма немам која им е функцијата, а и таа на шалтер од кај што ме пуштија да ги земам ја прашав зошто се, ми вика: Појма немам, ете колешките во последно многу почнаа да ги бараат. :emo:

Инаку, јас да пофалам, сигурни селери. :)
    http://www.aliexpress.com/store/516399 - за накит. Веќе спомната е низ темата. :) Многу брзо стигаат нарачките, и многу сум задоволна. Нема одредено минимална сума за нарачка, што мене многу ме радува. 8)
    http://www.aliexpress.com/store/302239 - од тука си порачав фустанче, ама ете, не знам што се случува, сега веќе немаат ниеден производ. :^) А инаку задоволна сум, порачав еден број поголем отколку што носам (така и советуваат Кинезите), и ми се погоди. И на изглед супер беше, баш како на сликата. :)

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.584
    Допаѓања:
    106.380
    Женски, многу време чекав едно фустанче за ќерка ми па бидејќи многу каснеше- му пишав на селерот да ми ги врати парите и ми ги врати пред 1 недела. И кога оп денес ми стигна фустанчето,а парите ми се вратени веќе. И сега што да правам ќе може ли да ги поврати парите назад , греота е да не му пишам ништо :?:

15. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    А од која страна порачуваше, од ebay, aliexpress или ..?
    Како и да е јас мислам дека најдобро е да му испратиш порака на селерот и да го прашаш.
    Mожеш на пример во случај да не може да си ги врати, да ја направиш повторно истата порачка од кај него и да му кажеш да не ти да не ти ја испраќа, па да ја потврдиш како стигната. :?:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.584
    Допаѓања:
    106.380

Од ebay порачав :) па да може и така ,секако ќе му пишам, сега работата е што производот го земав преку аукција , можеби тој единствен му бил ама не е битно ср надевам ќе најдеме решение :)

На TheKiketoo му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Alison.Di

Alison.Di Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    81
    Здраво, женски нова сум и токму поради оваа тема се зачленив, зависник сум од онлајн шопинг од ибај веќе порачав некои работи, со некои немаше проблем стигнаа за 20 работни дена како и што пишуваше, но маска за телефон порачав не стигна веќе ете 2 месеци, не беше скапа долар и нешто, но ми беше многу кеф, го контактирав продавачот, ми кажа дека можеби е изгубена некаде во пратката и дека често се случувало помалите пратки да се изгубат. Е сеега не е битно тоа, сакав да ве прашам дали имате вакво искуство, поготово со накитот бидејки на 27ми септември порачав ланче и обетки па дека помали ми е да не се изгубат и тие .. :lol: Ве поздравувам и ве бакнувам.. ДОБРО ВЕ НАЈДОВ.. :*

18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.584
    Допаѓања:
    106.380

Јас имам порачувано од ибеј накит па до сега се ми стигнало ;) немора да значи ако е помала пратката дека ке се изгуби :)

На Alison.Di му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    ај некој нека казе парфеми дали царинат и колку пари ке кошта царината за еден парфем да речиме од 1000 ден

20. Alison.Di

Alison.Di Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    81
    ова го најдов на официјалната страница на Царинска управа, за кои производи не се плаќа царина и според ова мислам дека на парфемите се плаќа ......
    „Начелно, при пристигнување на поштенските пратки на царинското подрачје на Република Македонија, согласно одредбите на Уредбата за спроведување на Царинскиот закон под надзор на царински службеник се врши издвојување на пратките кои се пуштаат во слободен промет без обврска за поднесување на царинска декларација и тоа:
    - поштенски картички и писма кои содржат само лични пораки,
    - писма пишувани со Браилово писмо,
    - печатен материјал кој не подлежи на плаќање на увозни давачки и
    - сите други пратки од некомерцијална природа кои се испраќаат со писмо или со поштенски пакет од незначителна вредност, со вкупна вредност до 45 ЕУР во денарска противвредност, под услов да не постои обврска за плаќање на увозни давачки, а кои содржат ситни подароци, рекламен материјал, ситни мостри и слично, освен пратките кои содржат алкохол и пијалоци што содржат алкохол, парфеми и тоалетни води, тутун и производи од тутун.“
    а доколку плаќате царина ете што пишува за нејзино пресметување ..
    -Поштенско царинска декларација: ако вредноста на стоката во пратката е помала од 800 ЕУР во денарска противвредност и се применува единствена царинска стапка од 15 % и стапка на ДДВ од 18% или 5% во завосност од видот на стоката. Неа ја пополнува царинскиот службеник, а давачките се плаќаат при приемот на пратката