1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Не знам, еве како што гледаш Викторија е задоволна, и таа ја миела косата на два дена, можеш да видиш погоре во темата, или во како побрзо да ми расте косата.
    Ако не, купи го шампонот, па нареден месец купи го лосионот- до тогаш ќе собереш пари за него ;) , па има да се бориш против опаѓањето :punch:

А за Нирел читав на еден српски форум демек стварал зависност кон него- додека го користиш демек е супер, а кога ќе престанеш е бетер. Е сега колку е точно, незнам, го немам користено

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  2. t.a.m.a.r.a

t.a.m.a.r.a Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5

Алпецинот не стимулира раст на нови влакна, туку го спречува опаѓањето, е сега нормално кога ќе ти паѓа помалце, ќе ти биде погуста :)

3. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Тамара Алпецин кофеин (Ц1) е за растење на косата, а не против опаѓање. Јас го користам тој шампон и од него престана да ми опаѓа косата, а имам еден куп нови влакна.

4. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Женски има некој користено шампон Валете? 80тина денари е, ама колку што се сеќавам ми има помогнато. Има сребрено и црно паковање јас го користев сребреното.
    Сега пак се двоумам меќу Валете и Алпецин :?:

5. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    18.320
    Мислиш на оној што го има во сребрено и црно на сликата има половина фаца и коса на кутијата?хаха описов...ако мислиме на истиот го имам користено кога почна да ме загрижува пагањето на косата и после едно искористено шишенце немав веке проблеми ми се среди

6. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    А каде може да се најде шампонот Валете?
    Леле уште ова не сум го пробала, но веќе нема крај велат дека во есен најмногу паѓала косата као демек лисјата паѓале и косата паѓала, но ова кај мене нема крај веќе 5 месеци ми паѓа и тоа по многу, цели топки, среќа што имам густа коса

7. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    ^ Да, на него мислам. Еве само оваа слика успеав да ја најдам
    Знам дека има и капсули вакви, можеби ќе си ги земам нив, помагаа и за коса и за нокти.
    Инаку шампонов го има во секоја аптека. Мене сивото паковање ми беше подобро од црното.

8. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    18.320
    Е да тој и мене сивото ми помогна,ама одамна беше има неколку години,па не памтам ни која е разликата помеѓу двата.И сега пак ми паѓа косава па се размислував и јас да го земам

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.903
    Допаѓања:
    81.171
    Во последно време и мојата коса почна многу да опаѓа (по цели топчиња влакна вадам) и ме загрижува, никогаш до сега ми се немаше случено вака ама ете, па ме интересира дали е период, дали го заприметувате ова и кај вас или да барам чаре со шампониве што сте ги предложиле :^)

10. ANITA5

ANITA5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    13
    овај месец многу ми пага косата :^) дали е период или е нешто друго поздрав :*

11. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    да но тие немале фризерски салони (можеби ни ножици немале :lol: ), па со години не ја скрателе косата :D :D :D
    сори за оф топик

12. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    6-7 одделение кога бев имав коса до половината и ај си реков да сменам и бев на фризер
    таа фризерката се заборај колку стрижи и ми ја скрати некаде до рамена
    плачев една недела :( и оттогаш почна да ми се витка
    и не ми растеше многу како дотогаш
    и почнав со разни шампони маски регенератори лосиони
    незнам колку пари им потрошив на моите
    и се иста си беше косата мислам дека за 3-4 месеции 2 цм ако порасна :|
    па и пубертетот тогаш тешка депресија ради косата доживеав и баба ми ми кажа за ова
    таа кога била млада така ја негувала косата
    ја послушав и неможам да се пожалам
    косата оттогаш најкратко ја имам носено до под градите
    да е жива и здрава уште 100 ...не! - уште 200 години :D

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.123
    Допаѓања:
    156.048
    Аха да,убави им биле косите...полни со вошки,дали од град или од село сеедно,а башка што ова е Македонија,а Македонија пред 80 години не била као у Амерички филм,со оние раскошни фустани,чадорчиња и совршени локни,а подоцна стилот од 60тите и доаѓањето на сцена на неговото височество,малиот црн фустан.
    Косите им служеле за плетенки,им биле долги и расцветани,ама муабетот е тогаш што ја немале Хајди,ниту Ева Лонгорија на реклами за шампони,средени компјутерски и со милиони екстензии на нив,за да си патат од комплекси или расцветаните влакна да ги сметаат за нешто ненормално,па и паѓањето на косата.
    Знаеш ти како си правеле фризури?!Со свинска маст,да,да...со свинска маст.За да им сјае косата и да не им се разлетува.Какви силиконски капки...ај сега негувај си ја косата како баба ти што ја негувала.А ја виткале со крпчиња,а права коса не било опција,ако ти дала природата арно.

На rizovaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Па многу логично дека ако е виткана побавно расте, затоа што сантимите се губат во локните.

15. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    да да секако се губи во локните
    права ми беше дотогаш ама многу ми ја скратија и почна да ми се витка :(
    Сега брановидна ми е и ја пеглам само после миење
    за да не ми се оштетува многу од пеглата бадемово и чичково масло и ставам али сепак
    ја гори косата
    тоа е... да можев да го вратам времето назад ќе го вратев тој ден кога ми ја скратија косата многуу
    оттогаш маки со неа си тргам
    долга ми е ама тешка е за одржување пред миење ова толку време после миење нешто друго па таблети и триста глупости
    тешко на мојава коса :| :D

16. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    не знам хипи, мене за 1 год 10-12 цм ми расте, не сака повеќе ;( а баш сакам да имам мноогу долга коса :$

17. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.852
    Јас ги купив овие ампули:

Ставив една пред два дена, па морам да ви кажам дека има ефект, при денешното миење косата не ми паѓаше толку, одводот не се затна. :emo:
    Препорачувам! Ги купив од аптека - 25 денари една на делење, не знам целото пакетче колку чини. Ќе си купам и добар шампон, па мислам би требало да има ефект. Косата ми беше малку поразлетана од обично, ама се снајдов некако, сепак важното е да не ми паѓа.

18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    лелеелел, и мене косата уште ми паѓа.... :sweat: бев јас во аптека, ама многу скапи бре, не ми се дава скоро 500 денари за шампон од 200мл! овие ампуливе ефтинки ми делуваат 25 денари една! така јас неделно 2-3 пати ја мијам косата за 1 месец одприлика 12 ќе ми требаат, тоа е 300 денари! сепак поевтино испаѓа! а ако вредат зашто да не! и викаш има ефект? не знам мене озб, ме загрижува веќе паѓањево на косата! :(

19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.852
    Па забележав ефект, искрено. При миењето забележително помалку паѓаше. Сега ја фенирав, разлетана е, изгледа тие така делуваат, ама ќе ја потсредам тоа е помал проблем од паѓањето. Ќе пишам после една-две недели како ќе биде. Можеш да земеш 2 ампули за почеток колку да пробаш.

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    не, морам нешто да превземам! ненормално ми паѓа! нели муабетот беше септември-октомври се митариш, ок, спиев на тоа уво, ама ноември дојде, јас сеуште се митарам! дали е тоа можеби бидејки носам во последниов месец само фатена коса не знам :| дека никогаш не сум ја носела во репче, а сега и спијам со репче! :sweat: ќе скренам! многу се загрижив, премногу! по 10 влакна ми паѓа 5-6 пати на ден! :x ;(