Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Јаболков оцет. Мислам дека ми има најголемо дејство од се друго што испробав. Го разредувам со вода 2:1 (вода:оцет) и го посипувам скалпот.Ако имаш шишенце со прскалка, уште поубаво. Измасирај и остави го преку ноќ, умотана со крпа. Утредента измиј ја косата со шампонот против опаѓање што го користиш. Само во тие денови, по оцетот, имам приметено дека бројот на паднати влакна е најмал. Во сите други - кога користам други работи... е поголем. Работата е што, не можам секој ден да ставам оцет. Земи си и некое масло.. пример, маслиново+рузмарин кое можеш сама да си го направиш, остави го повеќе од една недела да отстои на светло место/сонце и мачкај го навечер скалпот - ова за да не ти се суши кожата и да се перута. Плус ја потхранува кожата и поттикнува раст. Фитовал шампонот што го користам, пример, е на база рузмарин. Битното, проверувај си дали паралелно со опаѓањето ти растат нови влакненца. Ако да, супер.Ако не... почни со витамински терапии и барај си шампон што имал подобар ефект кај луѓето за поттикнување раст.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Jas sum kupila eden sampon Bio Scalin mi pomognal ama ne e toa toa toj bil poveke za rast na kosata. A maslinovo maslo koristam redovno si go mackam skalpot i posle pola saat- 40 min ja mijam kosata. Sega ke probam i so jabolkov ocet kako sto mi kaza... Ima luge sto mi velat deka kosata mi pagja od stres i nervozi.... mozno e.... fala ti duso:*

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    Probajte anaphase misla deka se pisuvase samo so edno mienje ako veruvate kosata vednas mi e podruga . samponot e okolu 800den ke vidime natamy kako ke mi reagira a kosata ne mi pagja ovie denovi samo nekolku vlakna

4. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    И јас без коса останав, одамна ми паѓа ама мислев прво од фарбите дека ми е, еве не сум се фарбала веке од мај и уште паѓа, и паѓа, и паѓа...:@:@:@Напред поготово дупки имам веке, за патецот да не зборам, 10 патци имам мислам...
    Се си мислам дека хормонски ми е, друго објаснување немам, од секогаш сум имала густа и јака коса бев денес испитував тироидна, утре резултати, ако не е тоа не знам што ќе правам, памет изгубив.
    Немам користено никакви препарати против опаѓање, прееска прашав во аптека ми кажа еден шампон на г, героцин нешто така беше, 200 и нешто денари, демек највеке го зимале тој.
    Го има некој користено, резултати дава ли, задоволни, незадоволни?:?:

5. Barbara90

Barbara90 Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    139
    Девојки мн ми е оретчена косата , цел скалп ми се гледа , не сум се фарбала цела година , јаболков оцет од диви јаболка користев али ништо од тоа , шампонот од лук ми правеше корупки на скалпот и првут , сега го користам фитовал , па сеуште нема никакви резултати ... здраствената состојба ми е добра се проверив ... секој совет е добредојден

6. sunrise_123

sunrise_123 Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    2.761
    Мене многу ми помогна маската за коса од квасец, рецептот и целата постапка можеш да го најдеш на интернет пиши само маска за коса од квасец. Се користи во траење од 6-8 недели па се прави пауза 3 месеци. Во тој период прави маслен третман со рицинусово масло и мислам дека ќе имаш подобрување. Треба трпение и што помалку стрес.

На Barbara90 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Barbara90

Barbara90 Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    139
    фала , ке пробам .
    А квасецот лесно се истава од косава?

8. sunrise_123

sunrise_123 Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    2.761
    Откако ќе ја нанесеш маската, стави најлонска капа или ќеса, па врз неа пешкир. Убаво е при подготовка на маската да ставиш и малу рицинусово масло и нема да имаш воопшто проблем со плакнење на косата. Мислам дека има две маски од квасец, јас зборувам за онаа во која се додава и жолчка. Биди упорна и се надевам ќе имаш резултати.

На Barbara90 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    @s1a1n1d1r1a1 @Doozy земајте Нерилекс од Зегин и витамини или Ригенфорте. Од Нерилексот значително ми се намали опаѓањето. Топло го препорачувам и воопшто не е скап.

На zhap4e и Doozy им се допаѓа ова.
  10. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Ми рече дерматологот да сум поупорна во еден производ. Само менување нема да помогне.
    Пијам Мерц и се мачкам со Аломакс.
    Машала мислам дека почнува да се намалува опаѓањето.

На zhap4e и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  11. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Јас више кренав раце. Нека паѓа ако решила. :rofl:(facepalm)

Си јадам по моето, со мали исклучоци неделава, си пијам витамини, се мијам со Виши... Епа што повеќе сака? :^)

Мада што мислам дека поднамали, дали оти јас престанав да се замарам па така ми се чини, дали оти нешто имаше ефект, дали едноставно помина сезоната на митарење... Не знам ни јас. :?:

На zhap4e и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  12. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    @Doozy Пикни во шампонот по една ампула од Б1,Б6 и Б12 и истури малку течен пантенол (јас од сите 3 ставам по две ампули), јас од немукает заборавам ама еве почнав пак и има подобрување.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Искуство со биоксин? :)

14. Adele86

Adele86 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    58
    здраво, јас сум нова ама ве следам одамна, кофеин е добар за опаѓање

15. Adele86

Adele86 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    58
    Чичково масло – се користи против опаѓање и јакнење на коренот. Дејството се должи на незаситените масни киселини и фитостеролите кои се наоѓаат во маслото.

16. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    Јаболков или вински оцет,не помага за паѓање на коса.Тоа е добро,само за сјај на косата.:)

17. Adele86

Adele86 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    58
    i koga kosata se nosi stegnata i vo repce, na mestata kade sto e zavrzana so stegac zavisi koj materijal e stegacot, vlaknoto se krsi i paga,ne vazi ova za site ama najcesta posledica e kosata kaj temeto koga e vo rep ili punga se vlece od korenot i pocnuva da paga, zatoa jas mojata kosa nikogas ne ja nosam visoko fatena tuku najcesto na tilot ili vo pletenka

18. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Јас морам да се пофалам, доста се жалев.
    МАШАЛА косата престана да ми паѓа така како што ми паѓаше. Иако ми падна доста многу од косата значи ненормално многу.
    Буквално на некои места сум скоро без коса. Ама сега почна да ми расти нова се гледаат малите влакненца и како од струја маната сум на сите страни ми стрчат бебешки влакна.
    Бев повторно на дерматолог.

Целосниот заклучок од што беше предизвикано ваквото обемно опаѓање на косата е веројатно заради фактот дека по две години користење ги прекинав контрацептивните таблети Јасмин.
    Наводно, настанал пад на хормони кои предизвикале шок на огранизмот.
    Многу истражував за ова и многу жени врват низ ова. Само што кај некои е далеку пострашно!
    Имено фазата се вика telogen effluvium изгуглајте си сите што ви паѓа косата, можно е да настане од секаков вид на шок на организмот физички или психички. Барем мене ми даде малце надеж дека ќе биде се во ред.
    Толку од мене.

Уште ги пијам Мерц, Афродита шампон од Лук и раствор Аломакс.

На zhap4e и LivingGlam им се допаѓа ова.
  19. Adele86

Adele86 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    58
    , videte vo apteka ili vo dm, plantur 21 e za site od 20 godini, a plantur 39 e za site zeni koi vleguvaat vo 40ta godina,koi imaat hormonski promeni, menopauza itn plantur-21-giveaway.jpg Unbenannt.png dobri se skapi ama pomagaat, a alpecinot e ima shampon, tonik itn

Последна измена: 10 јануари 2017
  20. glisa

glisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    155
    Ima vece dve nedeli kako mnogu mi opajga kosata
    Strasno, duri ne se ni ceslam zato sto mislam deka cela kosa ce mi
    Ostane na ceselot
    Celiot stan e so moi vlakna mi se prepleruvaat na nozeve,koga se tusiram isto cela banja e so moi flaknista da ti se smaci,i postelninata i alistat aman
    Sto da napravam da ne mi pagja ?
    Nisto drugo ne koristam osvem sampon od kopriva od maliot zato sto imam retka kosa
    Samo sto mi zarasna pocna da pakgja ce zbudalam..sega koga se kapam ja feniram i samo
    Ja fajcam
    Pletenka nikako cesel