Јаболков оцет. Мислам дека ми има најголемо дејство од се друго што испробав. Го разредувам со вода 2:1 (вода:оцет) и го посипувам скалпот.Ако имаш шишенце со прскалка, уште поубаво. Измасирај и остави го преку ноќ, умотана со крпа. Утредента измиј ја косата со шампонот против опаѓање што го користиш. Само во тие денови, по оцетот, имам приметено дека бројот на паднати влакна е најмал. Во сите други - кога користам други работи... е поголем. Работата е што, не можам секој ден да ставам оцет. Земи си и некое масло.. пример, маслиново+рузмарин кое можеш сама да си го направиш, остави го повеќе од една недела да отстои на светло место/сонце и мачкај го навечер скалпот - ова за да не ти се суши кожата и да се перута. Плус ја потхранува кожата и поттикнува раст. Фитовал шампонот што го користам, пример, е на база рузмарин. Битното, проверувај си дали паралелно со опаѓањето ти растат нови влакненца. Ако да, супер.Ако не... почни со витамински терапии и барај си шампон што имал подобар ефект кај луѓето за поттикнување раст.
Jas sum kupila eden sampon Bio Scalin mi pomognal ama ne e toa toa toj bil poveke za rast na kosata. A maslinovo maslo koristam redovno si go mackam skalpot i posle pola saat- 40 min ja mijam kosata. Sega ke probam i so jabolkov ocet kako sto mi kaza... Ima luge sto mi velat deka kosata mi pagja od stres i nervozi.... mozno e.... fala ti duso
Probajte anaphase misla deka se pisuvase samo so edno mienje ako veruvate kosata vednas mi e podruga . samponot e okolu 800den ke vidime natamy kako ke mi reagira a kosata ne mi pagja ovie denovi samo nekolku vlakna
И јас без коса останав, одамна ми паѓа ама мислев прво од фарбите дека ми е, еве не сум се фарбала веке од мај и уште паѓа, и паѓа, и паѓа...Напред поготово дупки имам веке, за патецот да не зборам, 10 патци имам мислам... Се си мислам дека хормонски ми е, друго објаснување немам, од секогаш сум имала густа и јака коса бев денес испитував тироидна, утре резултати, ако не е тоа не знам што ќе правам, памет изгубив. Немам користено никакви препарати против опаѓање, прееска прашав во аптека ми кажа еден шампон на г, героцин нешто така беше, 200 и нешто денари, демек највеке го зимале тој. Го има некој користено, резултати дава ли, задоволни, незадоволни?
Девојки мн ми е оретчена косата , цел скалп ми се гледа , не сум се фарбала цела година , јаболков оцет од диви јаболка користев али ништо од тоа , шампонот од лук ми правеше корупки на скалпот и првут , сега го користам фитовал , па сеуште нема никакви резултати ... здраствената состојба ми е добра се проверив ... секој совет е добредојден
Мене многу ми помогна маската за коса од квасец, рецептот и целата постапка можеш да го најдеш на интернет пиши само маска за коса од квасец. Се користи во траење од 6-8 недели па се прави пауза 3 месеци. Во тој период прави маслен третман со рицинусово масло и мислам дека ќе имаш подобрување. Треба трпение и што помалку стрес.
Откако ќе ја нанесеш маската, стави најлонска капа или ќеса, па врз неа пешкир. Убаво е при подготовка на маската да ставиш и малу рицинусово масло и нема да имаш воопшто проблем со плакнење на косата. Мислам дека има две маски од квасец, јас зборувам за онаа во која се додава и жолчка. Биди упорна и се надевам ќе имаш резултати.
@s1a1n1d1r1a1 @Doozy земајте Нерилекс од Зегин и витамини или Ригенфорте. Од Нерилексот значително ми се намали опаѓањето. Топло го препорачувам и воопшто не е скап.
Ми рече дерматологот да сум поупорна во еден производ. Само менување нема да помогне. Пијам Мерц и се мачкам со Аломакс. Машала мислам дека почнува да се намалува опаѓањето.
Јас више кренав раце. Нека паѓа ако решила. Си јадам по моето, со мали исклучоци неделава, си пијам витамини, се мијам со Виши... Епа што повеќе сака? Мада што мислам дека поднамали, дали оти јас престанав да се замарам па така ми се чини, дали оти нешто имаше ефект, дали едноставно помина сезоната на митарење... Не знам ни јас.
@Doozy Пикни во шампонот по една ампула од Б1,Б6 и Б12 и истури малку течен пантенол (јас од сите 3 ставам по две ампули), јас од немукает заборавам ама еве почнав пак и има подобрување.
Чичково масло – се користи против опаѓање и јакнење на коренот. Дејството се должи на незаситените масни киселини и фитостеролите кои се наоѓаат во маслото.
i koga kosata se nosi stegnata i vo repce, na mestata kade sto e zavrzana so stegac zavisi koj materijal e stegacot, vlaknoto se krsi i paga,ne vazi ova za site ama najcesta posledica e kosata kaj temeto koga e vo rep ili punga se vlece od korenot i pocnuva da paga, zatoa jas mojata kosa nikogas ne ja nosam visoko fatena tuku najcesto na tilot ili vo pletenka
Јас морам да се пофалам, доста се жалев. МАШАЛА косата престана да ми паѓа така како што ми паѓаше. Иако ми падна доста многу од косата значи ненормално многу. Буквално на некои места сум скоро без коса. Ама сега почна да ми расти нова се гледаат малите влакненца и како од струја маната сум на сите страни ми стрчат бебешки влакна. Бев повторно на дерматолог. Целосниот заклучок од што беше предизвикано ваквото обемно опаѓање на косата е веројатно заради фактот дека по две години користење ги прекинав контрацептивните таблети Јасмин. Наводно, настанал пад на хормони кои предизвикале шок на огранизмот. Многу истражував за ова и многу жени врват низ ова. Само што кај некои е далеку пострашно! Имено фазата се вика telogen effluvium изгуглајте си сите што ви паѓа косата, можно е да настане од секаков вид на шок на организмот физички или психички. Барем мене ми даде малце надеж дека ќе биде се во ред. Толку од мене. Уште ги пијам Мерц, Афродита шампон од Лук и раствор Аломакс.
, videte vo apteka ili vo dm, plantur 21 e za site od 20 godini, a plantur 39 e za site zeni koi vleguvaat vo 40ta godina,koi imaat hormonski promeni, menopauza itn dobri se skapi ama pomagaat, a alpecinot e ima shampon, tonik itn
Ima vece dve nedeli kako mnogu mi opajga kosata Strasno, duri ne se ni ceslam zato sto mislam deka cela kosa ce mi Ostane na ceselot Celiot stan e so moi vlakna mi se prepleruvaat na nozeve,koga se tusiram isto cela banja e so moi flaknista da ti se smaci,i postelninata i alistat aman Sto da napravam da ne mi pagja ? Nisto drugo ne koristam osvem sampon od kopriva od maliot zato sto imam retka kosa Samo sto mi zarasna pocna da pakgja ce zbudalam..sega koga se kapam ja feniram i samo Ja fajcam Pletenka nikako cesel