Јас тој коктелот шампон го направив, и уште го користам заедно со Анафаз (на прво миење ставам од коктелот на второ од другиот) ама нешто аир не видов од тој, првут ми правеше ептен едно време, Анафаз го препорачувам (поскап е малку накај 700 ден. е, ама споро се троши)
На другар мој му паѓаше косата некој период и купи од Зегин шампон од Афродита Козметика и престана да му опаѓа. Го има мислам и во Реплек Фарм, Еурофарм, словенски шампон е. Мислам дека е 400 денари. http://www.kozmetika-afrodita.com/eng/beauty-care/products/product/hair-shampoo-garlic/
Апчиња MERZ, користев и користам околу 700 ден ги земав. Ми порасна само косата падот нејзин се намали и, ноктите мааалку ми се поцврсти. Сепак, не би ги купила повторно (отвораат апетит.)
Ај препорачајте некој добар дерматолог да одам за косата. Многу ми паѓа и премногу првут имам. Не е важно дали работи приватно или државно, само да е некој добар.
Можеби не е прашањето за тука, но дали имаш некое подобрување во изгледот на кожата бидејќи тие и за тоа служеле?
drugarka moja go iamse istiov problem i bese mnogu zadovolna od lidija hristova vo jane se nadevam i tebe deka ke ti go resi problemot
http://gamarde.mk/productDetail.html?line=hairCare&&product=lotionStimulante, ovie dva proizvodi mene licno mnogu mi pomognaa koga imam proletno/esensko opaganje na kosata
Ако, освен опаѓањето, покрај сите шампони против опаѓање.. почнала да ви се перута скалпот... Ригенфорте пробајте го Ригенфорте шампонот. Од скоро почнав да го користам,баш ради тоа.
Премногу ми опаѓа косата дури страв ме фаќа, природно што имам пробано само кокосовото масло ми помогна ама ептем ме мрзи да го нанесувам затоа што долга мине многу косата па едвај го вадам. Сега земав шампон и серум на Bioxsine и се надевам дека ќе ми се намали опаѓањето.
Мене ми помогнаа алпецинот и кната. Алпецинот јес да е малку поскап ама ефикасен е. А кната баш се изненадив од неа. Иначе не ја фарбам косата, па бидејќи не сакав да менувам боја земав иста како мојата боја на косата. За да не ти опаѓа на почетокот треба да ставаш на секои две недели два месеца, а после на два месеца еднаш. Така година дена. Уште од стартот јас приметив промена и знатно помалку опаѓање на косата.
Розе, пиши после некое време како ти реагира скалпот од серумов Од тогаш ли продолжи да ти паѓа,кога пишувавме тука? Кај мене беше On and off. Еден период престана и почна да се возобнува и после повторно се активираше и паднаа и новите влакна. Ко теорија на заговор ќе звучи ама, никогаш порано немав приметено толку многу девојки низ скопјево со толку многу проретчена коса, да буквално скалпот на темето и горниот дел им се проѕира. Беше ли на дерматолог, правеше ли некакви испитувања. Јас пак се мислам да одам... кај некој друг овој пат.
Мене ми опаѓаше косата во изминатиов период, многу ми помогна зелената глина на Виталија. Ја нанесувам еднаш неделно или еднаш во две недели.
После долговременски стрес на физичка и психичка основа ми испопадна косата во предниот предел на главата... Природно немам густа коса но ова веќе беше алармантно затоа што ми се гледаа бели предели на главата. Бев на дерматолог и ми препишаа терапија која кошташе над 3000 денари, нормално ја купив но без некој посебен ефект(терапијата вклучуваше некој шампон на Виши и витамини). Пред некој период ја разгледував оралната глина и нејзини придобивки а разговарав и со еден нутриционист кој ми кажа дека се возможни придобивки посебно на рожастите форми како што се ноктите и косата . Искрено ја користам веке 5та недела и на чешелот имам по 3 влакна што за мене е неверојатно. Пробајте ја не е лоша на вкус.
Само што почнав да ги користам до сега се е исто. Јас имам бујна коса па сеуште не ми изгледа како истенчена многу ама недај боже до таму да стигне работата. Се надевам дека од пампонот и серумот ке имам резултати. Инаку снаами беше во многу полоша ситуација кај неа буквално скалпот де гледаше, дека и природно и е потенка косата и беше на дерматолог и препиша некакви спрејови серуми и сега е не и опаѓа косата и на местата каде што немаше сега има коса.
Вие две за оваа иста глина зборувате? И колку што сватив mamita 83 ја ставаш на косата? Како ја раствараш? А ти Nutrigirl ја пиеш? Како и колку често?
ima dva vida glina na vitalia... jas ja zemav taa za oralna upotreba i vistina ima efekt... a mamita najverojatno ja ima upotrebuvano za nadvoresna upotreba... kako i da e dvete go imaat istiot sostav premnogu minerali i vitamini