Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Многу е можно. Косата 'ослабува' така. Посебно не се препорачува да биде косата цврсто стегната со ластик, подобро лабаво фатена. Приметив и кај мојата коса, сега летово скоро секогаш ми е врзана, многу повеќе опаѓа.
    Затоа сега се мислам да ја скратам, например до рамињата или малце подолго за да можам почесто да ја носам пуштена.

Користи и благи, неагресивни шампони. Мене такви ми помагат. Алверде ми се добри поради тоа што косата помалку паѓа, не ми се допаѓаат лично како средства за коса, ни мирисот, а и слабо пенат, ама имаат добар ефект на мојата коса, па кога ептен ми здосадат ги менувам.

На fallenangel, Bozica1980 и MoonHighlight8 им се допаѓа ова.
  2. MoonHighlight8

MoonHighlight8 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    5.521
    Препорака некоја за шампон поточно ? :)

3. Florina :)

Florina :) Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    25
    Jas sum mnogu zadovolna od kofeinskiot sampon so gogi bobinki na logona, kosata prestana da mi pajga ali pri sekoe mienje drzete go samponot po 10-15 min :)

4. MoonHighlight8

MoonHighlight8 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    5.521
    каде може да го најдам тој шампон и која цена е ?
    Фала однапред :D

5. Florina :)

Florina :) Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    25
    Vo zegin gtc go zemav jas 630 den e 250ml, mene mi trae 3 meseci :) po malku se stava

На MoonHighlight8 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    57a9567b-shampoo-sincro-1.png ovoj sampon mnogu pomaga, jas go koristam. Cini 10 euro

7. Sv. Nikolka

Sv. Nikolka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Здраво, каде може да се купи? Ти благодарам. Поздрав.

8. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Za vo mk ne znam dali go ima ama moze i da se poraca pa ke ti stigne tamu.

9. Syzane

Syzane Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    14
    Jas koristam Nerilex sampon. Go ima vo aptekite i cini nekoi 200 den za 250 ml. Bidejkji go koristam skoro 2 god. porano imav rezultati -mi se zabelezuvaa sitni novi vlakna koi prodiraa niz kosata, sto znaci samponot mi reagirase. Se koristi nekoi dva-tri meseci,potoa se pravi pauza,pa pak isto. Iskreno, na momenti pomalku mi pagja,na momenti mi e pak isto....kosata vo megjuvreme pak mi pagja, i pak, i pak, i pak.... smrttt, pocnuva i kako sitni pramencinja da mi pagja kosava . :( Mozebi i deka ja nosam vrzana vo repce,pa poradi toa e... ne znam... ova e strasno, se cudam da ne ostanam bez kosa nekoj den,posebno gore na temeto mi pagja,kaj sisikite :(
    Gledav mnogu recepti na you tube so nekoi prirodni sostojki,maski za kosa, megjutoa ne znam sto e efikasno, sto ima rezultat da stvarno vredi da pocnam kontinuirano so nega. Citav dosta za maskata od kvasec i se mislam so toa da pocnam...bi preporacale? Imal nekoj iskustvo so toa?
    Kje ve zamolam.devojki koja od vas isprobala nesto sto navistina i pomognalo protiv opagjanje i obnovuvanje na kosata, bilo sto i da e, da go spodeli receptot. Nesto sto vredi. Kje vi bidam najblagodarna od se srce za sekoja spodelena korisna informacija,sovet,iskustvo,pomos. Fala vi uste ednas. Pozdrav za site

10. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.244
    Допаѓања:
    10.421
    На мене пак почна да ми паѓа косата.:doh:До сега ја миев со Алверде шампони, па пак го купив тој од коприва на Илирија со б6 апчиња, ама си паѓа.Си мислам да не е есенско опаѓање на косата ама многу рано почна, тек е Август.]:)
    Планирам да си го купам Алпецин ц1 шампонот ама сега читам добри препораки и за Нерилекс шампонот.На два ума сум кој да го купам, Алпецинот го користев минатата година, а Нерилекс не сум го пробала до сега.Кој е подобар?
    А редовно ја негувам со масла за коса, кокосово, рицинусово и вака ми враќа, е јас не го заслужувм ова.;(
    Имам една глупа теорија дека косата почна да ми паѓа како негативна реакција на Фитовал апчињата за коса откако почнав да ги пијам, штознам од една страна рациото ми вика дека случајно се поклопило со периодот кога почнав да ги пијам и опаѓањето ама во моменти на очај свашта ќе ти падне на памет:worried:

11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.427
    @Salome си правела крвна слика во скоро време?
    Мене знае да ми се појави опаѓање кога ми опаѓа железото во крвта, затоа те прашав да си имаш предвид и за тоа. :)

На Salome и zhap4e им се допаѓа ова.
  12. viktorija26

viktorija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Kako najcest pricina za opaganje na kosata, osobeno kaj zenite moze da bide problem so tiroidnata zlezda...ena kontrola na lekar ne e na odmet...inaku jas koga primetam deka kosata pocnuva da mi paga poveke sum za koristenje na prirodni sostojki kako maski so jajce, jogurt, maslinovo maslo i slicno...barem mene poveke mi pomagaat...

На Salome му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.244
    Допаѓања:
    10.421
    Правев пред три месеци Мишелке и ми беше добра немам проблем со ниско железо и хемоглобин сто триесет и нешто.:)
    Ама убаво што спомна не е лошо да ја проверам пак, а и ќе ја прашам матичната да не има врска со недостаток на калциум опаѓањето, затоа што јас не внесувам млечни производи, да ми препише некои суплементи.:?:

На zhap4e и Mishela им се допаѓа ова.
  14. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Клоране шампонот е добар против опаѓање на косата. Од Хинин. Во аптеките на Зегин го има, малку е поскап околу 450 денари е, ама медицински е од билки е, многу помага, ја зацврстува косата.

15. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Stresot najmnogu vlijae

16. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Стресот, хормоналниот дизбаланс, тироидната, цисти на заби, на јајници и на бубрези, покачен тестостерон кај жени, има многу фактори кои влијаат. Колку што е можно да се минимизира стресот, проверка на хормони, и панорамка на двете вилици да се исклучи да не е циста на забите, ехо на јајници, и бубрези, внесување повеќе железо во организмот. Јас кога ми паѓаше, направив испитувања на Ендо, тоа Де Ха Ес како се вика, се беше во идеални граници и докторката ми рече дека ми е од стрес.

На MoonHighlight8 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    I mene mi e od stres. Mi pagja premnogu kosata kako nikogas dosega zemav bio scalin zasto ednas go imav koristeno koga se porodiv imav postporodilno pagjanje na kosata i togas mi pomognal se nadevam i sega ke mi pomogne.
    Kako i da e se trudam da go namalam stresot sto e mozno poveke no prokleto ne mozam.

18. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Има една жена, медицинска сестра во пензија, она прави некој лек, рецепта стара 100 години, ама бројот и го изгубив, мислам дека ако појдам дома на лице место, знам каде живее. Ама мало шишенце она уште тогаш го даваше 700 денари. Јас и дадов 1000 денари, немав ситно, и она као немала да ми врати кусур и ми дотури уште за двесте денари во шишенцето. Ми помогна лекот навистина.

19. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Имало некој човек во Ресен, Симе Коропановски, ама тој повеќе помага кај машка алопеција. (кога косата паѓа на кругови). Мачкал со нешто, потоа тој дел фаќал како коричка, ке падне и почнува да расте нова коса.

На rustiko му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.898
    Допаѓања:
    19.648
    Мене ми помогна фолната киселина...го правев тој коктелот но тоа ми помогна само брзо да ми расти косата .... Сега иде есен незнам дали да пијам фолна киселина да се заштитам од опАгање на косава бидејки и така ми е ретка ..