Јас имам малку поинакво прашање. Имам многу густа коса, ништо не ми ја држи. Пред неколку години почна многу да ми се мрси, додека бев во пубертет. Па од тогаш со сите сили успеав да ја измивам само еднаш во неделата и состојбата многу ми се подобри. Во текот на цела недела немам проблем со опаѓање на косата, по некое влакно многу малку, но понекогаш петок или сабота кога ќе ја врзам во репче, потоа кога ќе ја пуштам за да ја исчешлам пред капење многу ми се крши и на чешелот има доста коса. Знам дека секој ден коса паѓа, но бидејќи во текот на цела недела немам таков проблем се мислам дали може да е прекршена од репчето или сепак нормално е да се прекршуваат влакната на толку густа коса?
Dali nekoj ima iskustvo so tricovel ampuli za kosa zaedno vo taa kolekcija ima i sampon i kapsuli mi gi prepisa dr kosta od dermaplus malku se poskapi 2200 plus sampon 500 ,plus kapsulite
mene zabelezav deka kosata mnogu mi opagja krajot na avgust i cel septemvri,zanaci pricina poradi nadvoresni vlijanija. prv pat koga zabelezav drasticno opagjaje na kosata tolku se uplasiv i odma kaj maticnata.i vikam doktorke vas moze ke vi e smesno za mojot problem ama mene kosata mi opagja zatoa dojdov. taa mi vika zeno ne e voopsto smesno ubavo sto si dosla.me prati krv da proveram pa odkako se vospostavi krvnata slika dobra na dermatolog me isprati.od tamu dobiv terapija so krema za masiranje na skalpot promena na sampon nikako balsami maski i slicno. a poslednive dve godini koga kosata mi opajga "sesonski"avgust-septemvri stavam cickovo maslo 3 meseci obavezno.ne samo sto mi pomaga pri opagjanje tuku i mi go cisti prvutot i pomaga vo izrasnuvanje na novi vlaknenca
Јас па имам една друга параноја. Прочитав некаде дека опагањето на косата е еден од раните предзнаци за срцев удар, и сега сум во некоја параноја поради тоа што во последниов месец кога се чешлам на чешелот остануба доста коса. Се тешам дека е недостсток на некој витамин или како што некои од вас спомнаа недостаток на фолна киселина, ама искрено длабоко во себе чувствувсм некој страв. Исто така имам преосетливост на темето па кога ќе излезам на ветерче имам чувство како да ми лазат мравки по главата.
Последните недели многу почна да ми паѓа косата.Кога се бањам цела када е со мои влакна,кога се чешлам или онака ќе ја фатам косата во раце ми остануваат..Почнав и на чаршафот кај што спијам цел ми е со влакна..Порано така не ми било,а имам ретка коса и горе на патецот немам многу коса малце се примеќаМајка ми ми купи еден шампон,го користам три недели веќе резултати нема,чаре?
Здраво девојки. Имам проблем со кинење на косата, ми се кине во прамени на темето, фризерката ми кажа дека било од солената вода додека бев на одмор засега се забележува само доколку знае некој, но страв ми е да не продолжи да се кине и понатаму. Дали имал некој до сега ваков проблем или некој воопшто да слушнал за ваква појава споделете искуства.
kinenjeto na kosa ne e samo poradi solenata voda,pretezno na site ovoj period avgust septemvri ni se kine a nie mislime deka ni opajga. toa e i od pregolemo soncevo zracenje.potrebno e regeniranje najdobro so prirodni masla isto maska so keratin moze da pomogne
Ist problem imame mila ;/ jas sum probala so Nerilex samponot, imase rezultati kaj mene...probaj, ne te kosta nisto, go ima vo aptekite na Zegin i e negde 199 den za 250 ml. Go Koristis dva tri meseci pa pravis pauza malky od mesec, i posle pak..mislam deka taka bese, taka jas pravev, am prasaj si pak za sigurno vo apteka. Veruvam deka ke ti pomogne , pa javi mi za rezultati...i jas sum isto kako tebe.
Да, велат дека Nerilex бил добар, го има во Аптеките и чинам дека го видов во ДМ Маркетите. Против опаѓање е исто така добар и Клоране од Хинин. Медицински е од билки е, малку е поскап, ама вреди. Чинам дека е Француски. 450 денари е во Зегин.
Kаков е тој коктел и како се користи ? Голем проблем си имам јас со тоа опаѓање на косата,премногу е ...ми се преполови косата..има 50 % од тоа што има порано..ептен ретка ми стана
Сега пред недела дена, бев на фриезер и разговараме со фризерката и кажувам дека имам голем проблем со опаѓање на косата, значи вака никогаш ми нема паѓано косава, и ми вика помалце нервози и стрес пошто и многу влијаело тоа, а паѓала и на променливо време, често менување на шампони. * А, па фризерката од мајка ми и имаше препорачано после миење коса околу 2-3 лажици оцет да раствори со вода, и да ја истури на коса. И после тоа со вода да не се миеш повторно. И не мириса на оцет.
Па во шампон од лук/коприва , и во него витамини ( јас ставив и ампули со сите витамини плус таблети од пивски квасец) и то е то
Дали некоја го има користено шампонот против опаѓање од Фармаси? Читав по фб многу го фалат. Искуства?