Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. any_xx

any_xx Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    57
    Па во врска со зелената глина на Виталиа

2. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.568
    Не ја имам користено.

3. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.399
    Јас почнав денес со Норилекс и Ригенфорте шампоните,заедно ќе ги користам па ќе ви пишам резултати,да спасиме што може да се спаси :)

На Syzane му/ѝ се допаѓа ова.
  4. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Зелената глина јас ја користев за зацврстување и сјај но многу крута и сува ми ја направи косата. Можеби многу долго ја оставив, некаде 15-20 минути, но потоа никако неможев да ја отплеткам косата.
    Ако некој има добар резултат нека каже рецепт како ефикасно да се нанесе.

На any_xx му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    jas planiram da go naracam noviot sampon od avon protiv opagjanje pa ke vi pisam rezultati

6. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Почна да ми опаѓа косата.Користам маска на генера зелената.И исто така почнав да користам кокосово масло во тегличка од ДМ. купено.Многу сум загрижена се сомневам дека може да ми е или од маската или од кокосовото масло.
    ПС:Имав и малце стресен период дали може и тоа да има влијание.Два дена многу се нанервирав и цело време раце ми се тресеа и вчера кога ја измив косата приметиле и моите голема количина на опадната коса.
    И дали може да е како измена на влакната? Обновување? Ве молам за одговор.Доколку трае ова ќе посетам доктор.Ви благодарам однапред.

7. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Исто и кај мене. Одкога почнав со пообемна употреба на масла, маски, регенератори повеќе ми се крши косата и ми паѓа. Јас си викам есенски период може од тоа е. Изгледа и што повеќе хемикалии тоа полошо.
    Маската и регенераторот мене од Garnier ми се, незнам колку се добри за косата.

8. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.568
    Од каде ја купи ? И цена?

9. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Зегин, околу 200 ден.

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  10. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    i kaj mene dojde povtorno sezona na opagjanje na kosa. ovoj period kaj nas dosta za zalat od istiot problem,jas bi ti preporacala site sredstva za kosa da gi isfrlis od upotreba,koristi eden blag sampon od kopriva ili kamilica skrati ja kosata malku i koristi maslo za kosa,nikakva druga maska ne ti treba.i vitamin b6 ili bomplex pij.mene sekoja godina ova vreme mi se javuva istiot peroblem i bez panika kosata mora da se obnovuva.

11. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    3.480
    Јас едно време мислев дека ќе останам без коса лани кога почна да ми паѓа косата и тоа многу. За месец дена опаѓањето престана. Мислам дека преку правилен внес на витамини, минерали и суплементи истото може да се избалансира колку-толку. Не е ни до шампонот, ни до маската, ни до маслата-до периодот е.

12. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    i jas se slozuvam no so koristenje na masla i masazi na skalpot ja podobruvas cirkulacijata ise stimulira pobrzo rasenje na kosata. nema kojznae kolku da sprecis opagjanje ama ke si go zacuas i regeneriras vlaknoto,i da balansiranata ishrana e isto taka mnogu bitna

На poker_face и Justicija им се допаѓа ова.
  13. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    3.480
    Да, со правилен внес мислев внес на витамини и минерали преку исхрана. А масла нема кое не сум го пробала кокосово, рицинусово, арганово, бадемово...едноставно мора да помине тој месец или два и опаѓањето ќе се стабилизира. Ама не велам дека не е добро да се користат масла туку баш спротивно во секој случај има придобивки за косата од користење на истите.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.568
    Не е толку страшно периодов да и пага на некоја со густа коса , бидејки има количина и за еден месец ке пројде , ама што правиме ние што имаме ретки коси , да не речам три влакна и тие ке ни паднат сега од периодов ;(

15. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    2.631
    Има можеби два-два и пол месеци кај што ми паѓа косата. Е сега не можам да бидам сигурна дека е есенско паѓање оти пред еден месец не беше есен. Претходно не сум имала есенски опаѓања на коса. Пред две години ми паѓаше косата, да ама беше зима и тоа јануари, фебруари. Ама тоа знам од што ми беше, беше од стрес, заврше стресот и нервозите и ни влакно после тоа не падна. Ама сега не сум под срес.
    Кога ја мијам косата абе влакна да ми се плеткаат низ прсти, кога ја плакнам со вода како што паѓа пената од шампонот така и косата. Нема шанси да поминам со прстите низ коса без да извадам на рака 5 до 10 влакна. Мислам дека ако почнам да поминувам со прстите низ косата дека ќе излегу аат влакна се дури не остани ни едно. Користам беќе година маска од калос. Многу ја сакам. Косата ја прави прекрасна, одма се чешла, мека е. Можно е да ми е од неа. Еве веќе два пати се измив коса без неа па ќе видиме што ќе биде. Можно е хемискиот состав на маската да му штети на моите фоликули.
    Е сега пред години уназад на мајка ми и паѓала косата. Неа некоја жена и кажала рецепт и таа го направила и престанало да и паѓа. Јас го изгуглав рецептот и навистина постои како таков. Денес си го направив па ќе видиме што ќе испадне. Ќе пишам резултати. Пошто го најдов и на имтернет му направив скриншот ако сака некој нека го проба. Ви го доставувам во прилог. Screenshot_2017-09-18-12-39-00-577_com.android.chrome.png

На La.loca, Syzane и Acka22 им се допаѓа ова.
  16. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    jas probav da go sprecam opagjaneto na kosata so b complex apcinja i ja skrativ malku.vitaminite gi pijam vejke 10 dena i mozam slobodno da kazam deka ni vlakno ne mi pagja a sisana sum pred 5 dena.

На MoonHighlight8 и Sv. Nikolka им се допаѓа ова.
  17. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    Ако има некакви резултати пиши. И јас сум исти случај како тебе во врска со косата, вака никогаш не ми паѓала косава, ама еден подолг период сум под стрес и нервоза, а за жал тој период сеуште трае, минатата недела ја измив со кислена и вода и пак ништо, никакви резултати.

18. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    341
    Devojki jas go imam istiot problem so opaganje na kosata mene mi e vitkana i gusta kosata posledniov period mnogu mi paga duri i mi se primetuva deka mi e oretcena kosata.Pa sakam da prasam dali nekoja go ima koristeno samponot alpecin c1 protiv opaganje i kako ste zadivolni dali ima efekt ili vie da mi preporacate bekoj efikasen sampon protiv opaganje i samo da napomenam deka imam mnogu prvut fala vi odnapred.

19. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.568
    Штотуку ја измив косата , и две полни раце :( аларматна ми е состојбата со косава , и така ми беше на три влакна...

20. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    proveri krv,jas prv pat pred 2 godini ko pocna da mi opagja prvo sto mi tekna e da pojdam na maticen pa makar i da mi se smee doktorkata. pred toa nikogas sum go nemala toj problem

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.