Опаѓање на косата

Discussion in 'Коса' started by cvet957, Dec 1, 2009.

1. ninavila

ninavila Активен член

Мое лично искуство во врска со опаѓање на коса.Пробано се и сешто ,направени секакви испитувања,докторирано на тема КОСА:D. Користено AlpecinC1 https://www.lookfantastic.com/alpecin-caffeine-shampoo-c1-250ml/10532946.html во комбинација со лосион и витамини (MERZ) по препорака на медицинско лице.Паѓањето се намали но се јави друг проблем ,а тоа е- заситување на кожата и косата од истиот препарат.
    Случајно во разговор со жени кој имаат ист проблем слушнав за шампонот KERASTASE https://www.kerastase-usa.com/bain-densite/E0992400.html?cgid=cleanse-shampoo&dwvar_E0992400_size=250ML#start=4&cgid=cleanse-shampoo повеќе од задоволна.Косата не ми паѓа како порано,не ми се мрси како порано,ми дава волумен и чувство на здрава коса,а се гледа и нова коса.Најдобро нешто што досега сум го испробала на мене.
    Што се однесува за Minoxidil и слични на него препарати, лично сум против ,поради контраиндикации кој се јавуваат.

TrinityNeo likes this.
  2. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Миноксидилот има многу нус појави.Имам другарка фармацевт и се ми објасни за него.
    Плус има ефект само додека се користи.Кога ќе се стопира употребата,влакната кои се задржале со неговата употреба,ќе опаднат во рок од месец-два.
    Така да,ем скупо ем глупо,што би рекле Србите.

Да се надоврзам,јас ги користам Ригенфорте и Нерилекс,никаков ефект.Си паѓа со ист интензитет,плус и многу брзо ми се мрси.Не фрлајте џабе пари за нив.

Остана уште Алпецин да пробам и се откажувам,нека паѓа,ќе земам ќе ја мијам со свински сапун,аман :D

3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

И со Алпецинот и со Фитовалот и со сите други ќе ти е исто, многу веројатно, оти, причината што ти паѓа не е нешто што шампониве ќе го поправат,ама, пре би нив да ги користам...демек...поттикнуваат раст, ги одржуваат демек фоликулите на косата цц. Сркај витамини, јади протеини, внесувај железо итн. итн. за да се намали паѓањето. Да го снема... некој убав сончев ден, кога организмот ќе ти се стабилизира од каков год шок - тогаш. Со надеж дека тоа што паднало ќе се обнови во нормална коса :D
    И... чувај си го скалпот. Ради паѓањето и ради третирањето со се и сешто...ептем лесно се иритира и развива инфекции...па плус проблем може да створи:D

#она.кога.мислиш.дека.си.Далила.а.уствари.испаѓаш.Самсон.енд.ју.ар.факд :rofl:

Last edited: Oct 16, 2017
    Lady*Bug and MamacitaBuena like this.
  4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Мене на есен повеќе ми паѓа, па еве забележав и сега кога ја мијам дека во дланка ми остануваат повеќе влакна од претходно.
    Пред една недела ја кратев, ама изгледа ќе треба пак од аптека да го земам шампонот Foltene.

Читам дека и од недоволен внес на витамини може да паѓа, па може и тоа да е кај мене.

П. С. Фризерката секогаш вика ништо страшно, секој човек се менува па така и влакното. Некогаш ќе имаш погуста, некогаш поретка коса.

5. Selest

Selest Популарен член

Може и железото да ти е под нормала. Ист случај и кај мене, како си задоволна од Foltene @JollyGirl

6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Доста позитивно сум задоволна од влијанието на шампонот врз косата.
    Вработените во аптека ми кажаа дека Фолтене бил специјално жени (за женска коса и влакно), имал посебни витамини, масла и не знам што.

После 2-3 миење се осеќа разлика.... Барем кај мене.
    Влакното станува поцврсто и помалку опаѓа косата.

Selest likes this.
  7. Stargazer

Stargazer Активен член

Точно е тоа дека имаат нус појави, но тие се единствените кои раснат нова коса. Факт. Се друго е жива превара. За жени, а особено бремени не е баш препорачливо да се користат, но за тоа имаш куп статии на интернет кои би ти биле од поголема корист.

Mauritius and MamacitaBuena like this.
  8. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Колку чини и дали го има во Зегин?

Бај д веј,ми текна да одам да си проверам тироидна.И тоа може да е причината после бременост.

Last edited: Oct 16, 2017
  9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Околу 500 денари е и мислам го има во Зегин... Би требало во секоја аптека да го има.

MamacitaBuena likes this.
  10. ivana.123

ivana.123 Истакнат член

Дали може да ми препорачате доктор-дерматолог за трихолошка анализа на коса и скалп ? И колку би ме чинело истото ?

11. Florista

Florista Нов член

Значи вака јас имав прилично средна коса и густина и се тој период најмногу згусна мојата коса и беше најубава и ми порасна како што никогаш не ми беше . Потоа од минатата година август почна да ми опаѓа и опаѓањето продолжува цела година и со ништо не се запира,испробав разни шампони,маски ,апчина проверив крвна слика и се е во ред опаѓањето понегогаш намалува но потоа пак продолжува со ист итензитет ми се смачи веке косата не ми е ни пола од тоа што ми беше а многу често и си плачам бидејки ми е стварно тешко од тоа колку се трудам и пак така ми возврака коста .И секогаш пребарувам по интернет да најдам нешто ве читам често ве молам дајте ми некој совет што да правам

12. poker_face

poker_face Популарен член

Дали сте го користеле шампонот од лук против опаѓање на коса од Фармаси? Гледам дека е доста фален па се мислев дали да го пробам.

13. lost123

lost123 Форумски идол

Фален, јас лично го користев не ми помогна воопшто.

poker_face likes this.
  14. Justicija

Justicija Форумски идол

Дали може во шампон од коприва да ставам таблети Пивски квасец со витамин Ц и Б комплекс? Многу ми пага косата , треба чудо да се случи да ми се стопира пагањето :worried:

15. kuc

kuc Форумски идол

Можеш да ставеш и ампула од коприва ,пантенол и рицинусово масло пола шишенце на еден литар шампон,и не бери гајле период на паѓање е .

16. Justicija

Justicija Форумски идол

Не можам масла да користам бидејки уште повеке ми се мрси ... А ампула од коприва мислам не е потребно бидејки шампонот е од коприва ..... Ова со пивскиот квасец од бетавитет со витамин Ц и Б комплекс ке има ефект? Прее ги купив ...

17. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Ќе има. Барем на мојата коса ова направи чуда. Во шампон од коприва турив Б комплекс, пивскиот квасец и 2,3 Д3 капки, зошто многу се мрсни.
    Малце непријатно мириса ама косата од него почна да ми расте како луда, престана да паѓа итн.

Justicija likes this.
  18. Justicija

Justicija Форумски идол

Фала ти за инфо :). Се надевам дека ке се случи чудо и ке престане да ми пага

YoungandBeautiful likes this.
  19. Justicija

Justicija Форумски идол

Колку е цената на Б комплекс ?

20. Justicija

Justicija Форумски идол

Ставив Б комолекс 60 таблети во шампон од коприва , плус 40 таблети пивски квасец , па здравје ке пишам после неколку месеци дали има резултати :)

Mauritius and zhap4e like this.