Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.830
    Допаѓања:
    58.025
    Добро на сите ни паѓа косата?
    Мислам дека да дувне ветре пола коса ми падна. Таков е периодов или?
    Некоја нешто што користи и притоа и помага?
    Мојава ситуација е веќе алармантна, многу коса ми падна последниов месец.

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.625
    Мене косата бајаги помалку ми паѓа од кога престанав да користам хемикалии.

Прво, блендирам 2 кромида и неколку лукчиња, го цедам сокот и додавам неолку лажички вода за да има повеќе, и потоа со памук нанесувам на темето. Оставам да стои 20 минути и јаче.

Потоа, земам 1 голема лажица сода, и ја мешам со млака вода колку сметам дека ќе ми биде доволно ( нема да се раствори содата ), и со рака нанесувам само на темето, не ја мијам косата надоле ( имам коса до задник ), и трљам, и се создава некоја си пена. Потоа плакнам УБАВО ( оти содата тешко се мие, па може да се перута подоцна ) со млака вода.

Потоа земем 2 лажици јаболков оцет , со исто толку вода ( можете и повеќе оцет ), и нанесувам на косата и оставам неколку минути, па плакнам. Ова ја омекнува косата.

Не мириса косата потоа, содата и оцетот плакнат. Ако си ставате некои масла потоа, уште поубаво.

Ако некој си сака шампони, тогаш во овие обичниве Бреза, Коприва, Камилица ставете витамини, масла и чешниња лук да ви стојат. На луѓе им помогнало, колку толку.

Сепак , се зависи од гените и хормоните.

На macka91, lost123 и Acka22 им се допаѓа ова.
  3. Malama

Malama Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    279 ден.но во комбинација со маската давало и подобри резултати

4. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.569
    Маската колку пари е?

5. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.569
    Сега ке изматам лук и кромид во сецко и ке ги ставам во шампон , па и ако пак ништо не биде , ке се помирам со фактот и ке си купам перика

6. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.189
    Допаѓања:
    84.060
    Дали имаш проверено серумско железо и тироидна на толку паѓање ???
    Алпецин C1од кафе за против опаѓање е исто така добар ,земи да пиеш и некои таблети со витамини и минерали .

7. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.569
    Ке ти го раскажам моето патишествие со косата моја ретка преретка .....
    Прво бев на доктор за проблемот со косата , и ме упати кај Костурски да проверам хормони и тероидна жлезда (и што ти знам друго) и на крај излезе дека све е во ред .
    Потоа решив да купам алпецин (тој црниот со црвено капаче) и ништо , апсолутно ништо .
    Потоа решив да купам фитовал , и имаше нови влакна се згусна , но само што прекинав да го користам влакната почнаа да пагаат ....
    Потоа решив да пијам пивски квасец плус фолна киселина плус витамин ц , и си добив 20 кг :( и мало подобрување ... Коктелов повеке пати го имам користено и све е минимално подобрување .... Да не ги споменувам и тие шампони без силикони и што ти знам.... Ништо апсолутно ништо... Ниту ја фарбам , ниту ја пеглам... Само врзана ја чувам да не ми се познава скалпот :(

8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.189
    Допаѓања:
    84.060
    Мене исто ми паѓаше откако се породив и правев лосион од 250мл.ракија и 1 главица лук толчен.Стоеше една недела и потоа го прецедив.Скалпот го масирав со лосионот стоеше 30мин.и врз него ставав 1жолчка,1 лаж.мед,АДкапки и рицинусово масло и стоеше уште 30мин.Без разлика колку ја миеш косата ова се прави еднаш во неделата.Мириса само ако е влажна косата тогаш порите се отворни.

9. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.569
    Ке го пробам и тоа

На kuc му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Luna♡

Luna♡ Нов член

Се зачлени на:
    3 ноември 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки. Мене косата ми паѓа ужасно многу, веќе ми е преполовена. Нема што се не пробав бев и на лекар и правев испитувања се беше во ред. Пробивав секакви шампони лосиони поев апчиња и џабе. Е сега слушнав пофални зборови за Керастас шампонот и го порачав. Па ако има некоја искуство со шампонов нека ми каже..

11. Malama

Malama Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Мислам дека беше околу 350 ден

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.638
    Допаѓања:
    106.672
    @Luna♡ Kerastase шампоните содржат многу хемикалии , не знам колку би ти помогнале такви шампони :?: јас имав пред некое време проблем околу паѓање на косата , веќе 2 недели го користам шампонот NEW на Lush , гледам дека има резултат , косата веќе не ми паѓа толку , но еве се уште го тестирам , тој освен што е против опаѓање на косата помага и за раст на нова коса. Но ете се уште го тестирам , па за од прилика 1 месец ќе пишам повторно каква е состојбата на косата :)

13. Luna♡

Luna♡ Нов член

Се зачлени на:
    3 ноември 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Ајде пиши ако има некаков позитивен резултат, аман веќе без коса ке останам

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    Дали некоја од вас го има користено овој шампон на Gerovital, за против опаѓање ?
    anti-hair-loss-shampoo.jpg

15. Nina+O

Nina+O Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    108
    GEROVITAL - http://amzn.to/2hBEKzV на овој линк од амазон нема воопшто коментари и рејтинг.
    Го користам моментално но не сум баш задоволна..

Додека пак
    FOLTENE - http://amzn.to/2itcobQ ми изгледа подобро рангиран и плус има коментари.

16. Vileee

Vileee Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    10
    Problemot ne e samo external, tuku INTERNAL, i ne e se do genite, znachi mora pozdrava ishrana (zelencuk, ovosje vo golemi kolicini posebno zelencukot), stresot na nula, dobra suplementacija so vitamini B Complex, zinc, magnesium, Vitamin A, dobro e maslo od ruzmarin za blokirajne na DHA hormonot koj e ustvari glavniot problem kaj povekjeto slucai, da genetikata si go pravi svoeto ama nemoj da me jebesh, NE na 20 godini.. za mashktie koj imaat problem so opagjajne dobro e da ja skratat kosata dur ne si go sredat problemot, isto mnogu bitno dobro e sekojdnevno da se koristat nekoj yoga pozi kako most na primer, za podobra cirkulacija na skalpot, sho se odnesuva do shamponite, ima nekoj koj se efikasni, mene mi pomozhe bioxsine ama shtom prestanam da go korsitam pak imam problemi so opagjajne, znachi ako pocnite so eden shampon i e efikasen, ke mora da terate do krajot na zhivotot so istiot :D

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Не, всушност. Со овие шампони особено, пожелно е да ги менувате после месец-два.Оти, континуирано користење на истиот ќе има обратен ефект :) па, така, ќе си најдеш различни кои ти делуваат, и чат-пат ќе ги менуваш.
    Слично е и со витаминските терапии. После месец-два, мораш да паузираш месец-два, особено со витамин А, иначе, обратен ефект ќе имаш- ќе се засили паѓањето.
    Не мораш јога, масирај го скалпот со врвовите на прстите :)

18. greenota

greenota Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    57
    Почна да ми паѓа косава во август, го користев биобласт за побрзо растење и ми почнаа нови влакна ама после еден месец пак по старо пак паѓа ненормално. Секое чешлање куп влакна ионака имав ретка коса сега е катастрофа. Новите влакна не ми паѓаат (ми беше фарбана па си ја пуштам мојата природна и на пр. имам шишки подолги што не се фарбани и не паѓаат тие влакна, ми паѓа она што беше бланширано фарбано горено..), не ја сушам со фен откако почна да паѓа, не ја пеглам, виткам, фенирам кажувајте чаре пошто окелавев. Онаа маска со рицинусово, јајце и шампон од јаболка ја правев, ми расте косава ама паѓа константно. Како да го спречам опаѓањето? Дали можеби паѓаат оштетените влакна бидејќи ја пуштам долга а претходно ми беше до раменици? ХЕЛП

19. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    kosata vo odredeni periodi mora da se obnovuva i mene toj period sekoja godina mi pagja i mi e proretcena ama imam novi vlakna koi treba da gi izrasnam ne e strano mene prestana da mi opagja koga pocnav da pijam b complex vitamini

20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Мене веќе 3-4 години полека ама сигурно ми испопаѓа косата. Коа ќе врзам репче ми се глеаат дури и некои ќелави делови. Не знам стварно шо е проблемот, 100 шампони сменив ама џабе. Паѓа, насекаде влакна. Многу се нервирам коа луѓе шо ме знаат кратко време ќе ми искоментираат дека ми била ретка косава. Пред некој ден па и се испонашав на една, викам демек неам дома огледало, па ти ќе ми кажеш. :envy:
    Сум се шишала пократко, сум пробала, бетер личи, кратко ако се ишишам катастрофа. Ем, не ми стои на обликот на лицето, ем горе баш ми е ретка и без волумен, а вака подолга бар кога ми е миена прв ден личи подобро ради должината... Ама тоа шо паѓа, па и толкави влакништа.:worried:
    Имав средна густина порано, репчето 5 пати погусто од сеа, сеа немам ни за една плетенка да си напраам, не па две. Еднаш мајка ми плетенка коа ми праеше, ми вика сум имала дупки на некои места.
    Ако толку млада почнав да ќелавам шо ќе праам стварно не знам.:x

На Rama и Justicija им се допаѓа ова.