Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    И јас тоа се чудам,во должина многу брзо расте ама во обнова на нова коса,слабо :(

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Додека користев маска за коса ептен ми опаѓаше, и за време на миење и кога ќе ја чешлав. Тоа беше ненормално паѓање, еве веќе 2 недели не ја користам и многу малку ми паѓа.

3. Citko

Citko Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    16
    Plus ricinusovo maslo
    Kapki od kopriva

4. Citko

Citko Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    16
    Alpecin samponot go koristam eden mesec i mozam da kazam feka ima rezultat se namali opaganjeto☺

5. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.830
    Допаѓања:
    58.026
    После еден месец користење на шампонот од коприва со ампуливе можам да кажам дека опаѓањето ми изчезна, од тоа сум задоволна 100%. За растот сеуште не можам да кажам конкретно, но би сакала да ве прашам дали од шампонов може да е што почна да ми се мрси косава брзо?

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    596
    За Алпецин кажа аптекрка дека може да даде резуктати ама ако го смениш шампонот ќе се врати се во првобитна состојба... Не знам дали некоја од вас ги пробала препаратите на Биоксин? Ако да нека сподели искуство....

7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Лост, кај мене беше истата ситуација - ептем се мрсеше, ко зејтин да сум истурила врз глава. Така беше во првите пар месеци:) јас користев друг шампон - почнав со Фитовал+ставав фолна и пиев Мерц витамини. Одма почнаа да растат нови, ама опаѓањето не престана.
    Исто мислев дека мрсењето е можда ради шампонот, ама, можда е и ради скалпот, промените што ти предизвикуваат опаѓање, плус, поретка ти е/ми е косата, па побрзо се валка.

На lost123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    И јас го имам правено тој шампон со ампули и косата ми стана поздрава сјајна,ама и ко што имам мрсна коса,уште повеке почна да се масти.
    @hello-kitty.90 Нема шанси да ја исчешлам ако не и ставам ништо после миење.Танко влакно имам и ептен се заплеткува. :(

На lost123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Јас па од Алпецин не сум баш најзадоволна :|
    Од Фолтене имав одма подобрување, а од Алпецинов пак си ми паѓа... Не толку многу, ама пак забележувам влакна во дланка кога ја мијам.

Сега пак на Фолтене ќе се вратам... Иста цена се.

Секое тело си е различно и секој организам делува различно.
    Пробувајте повеќе шампони и домашни маски, па ќе откриете што ви делува најмногу.

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    Валете шаппон,сте виделе некаде по продавнициве?
    Најдов дома едно паковање,ама со поминат рок на употреба:D
    Можам да го користам?

11. hello-kitty.90

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    И јас имам слаба и никаква коса и порано и јас ако не и ставсм регенератор или маска не можев да ја исчешлам, или барем јас така мислев.
    Ја скратив малку, многу ретко ја пеглам, го фарбам коренот секој месец поради бели влакна и скоро секогаш ми е врзана.
    Откако почнав вака, престанав да и ставам маска,откако ја измијам ми стои 5-6 мин во крпа и после внимателно ја чешлам.
    И многу малку ми паѓа.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Да споделам и јас нешто од досегашното искуство. Веќе второ паковче Мерц, купив и Алпецин, па се надевам дека ќе има ефект. По препорака на фризерка купив шампон од Афродита (од лук) и ставав ампули внатре, ама џабе, премногу ми се мрсеше косата, ме чешаше скалпот и се откажав, не можев да го поднесам едноставно. Сум користела и шампони од бреза и коприва, и од Авон нешто ми купи мајка ми, ама немаа ефект. Од Фитовал велеа многумина дека се задоволни, јас 2 или 3 шишенца потрошив и не направи ама баш никаква разлика, а тој период пиев и Б витамини. По толку разочарувања искрено немам некои преголеми очекувања, но ќе видиме допрва како ќе оди со Алпецинот.

13. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    19.569
    Која е функцијата на регенаторот ? Како се користи ? И кој го користиш ?

Те прашувам бидејки и јас користам "бабини рецепти" против пагАњето на косата , ама после миење не можам да ја ичешлам од што е заплеткана ...

14. hello-kitty.90

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Порано користев, маска или регенератор, но од нив ми паѓаше многу косата. Сега не користам ништо, само шампон и не ми паѓа, ептен малку.
    Инаку за функцијата мислам дека е иста на регенератор како и на маската, да може да се расчешлува и да ја прави помека. Освен што можеби маската ја потхранува косата :^)

15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Од каде го купувате шампонот на Афродита со лук и колку е?

16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Треба да го има во сите маркети, околу 100денари мислам е. Една моја бивша колешка го користеше, ама нз колку ефект и имаше.
    Имам дома некои семплови од биокап ми се чини, некои нови шампони против опаѓање, мислам дека ги има во Виола, не знам дали ви се познати и пробани

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Па, и не очекувам некој посебен ефект, искрено. Два месеци веќе обичен шампон користам. Престанав да ги користам оние Алпецин, Фитовал...оти скалпот веќе ми го изреметија и не гледам дека со обичниве имам некоја разлика во растење и паѓање..исто си е.:D Во почетокот можда беше океј што ги користев, ама сега веќе, после година+... тотално небитни ми се. Па си барам нешто што ќе можам да го користам,да ем убаво ми изгледа косата, ем да не ја мрси претерано, ем да не ми го суши скалпот и да ми се перута :)
    Пиши ги тие што ти ги имаш. Ако си ги пробала и имаш искуство..сподели :) благи нека се, мене тоа ми е битно оти да не ми го иритираат скалпот (пецкања и болки имам)

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Не сум ги пробала уште, ми дадоа примероци претходната недела, ама ги ставив во фиока и ги заборавив :/ Ќе видам дома баш како се викаа, ете денес и ќе пробам еден, ама искрено немам некој сериозен проблем со опаѓање. Само видов дека имаше повеќе видови, за мрсна, за сува и оштетена коса, така нешто. Ај ќе пишам вечер, да видам и како се викаа точно и да пробам еден.

19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    @zhap4e читнала кравава био нешто, па прво што и текнало биокап :D Биоксин и биоблас, во некоја аптека му дале на брат ми семплови. Нешто демек органски, на природна база, ама кој ги знае. Пробав да се измијам со еден, ама перикава ми е премн долга за миење со семплови :| само приметив дека ми се расперути главата после тоа. Дали од шампонот не знам, ама ок беше што лесно ми се расчешла косата, и не беше сува. Иначе не беше магичен, зашто после чешлање го имав стандардното паѓање на коса :/

20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    @kravce иста сум со недочитување и ем, рандом асоцијации на називи ( на крај испаѓа, благе везе нема со вистинскиот):D Ништо, лукот на Афродита ќе го пробам. И ќе останам со обични шампони веќе. Доста беше медицинскине :)
    Грацие:clap:

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.