Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    :D Па б-комплекс е. Секогаш биле ефтини. Прилично достапен и секогаш актуелен, затоа ти се чини дека е ефтин. Цената е апсолутно нерелевантна. Немој да мислиш дека ако е скап, дека ќе е поефикасе. Овие плус се и со фолна киселина што е уште подобро.
    Цената зависи од фирма и од тоа колку количински се седржи витаминот во едно апче.
    Немај гајле, слободно пиј ги.
    ::::::::::::::

Во последно време забележав дека повторно почна да ми паѓа косата. До сега не забележував премногу но покрај толку собирање влакна насекаде, пред некој ден се замислив. Немам променето ништо освен шампони. Негата на коса ми е слична (со менување на регенератори). Некој друг што во последно време забележал зголемено опаѓање на косата? Како што се менува времето, си мислам дека може и тоа да е причинител, а и пролетниве температури не прават многу добро.

2. Florina :)

Florina :) Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    25
    Moja drugarka ima mnogu pozitivni rezultati za rast na nova kosa i prestanuvanje na opaganje od prp i mezoterapija vo promoitalia anti aging centarot toa e specijalisticka ordinacija po dermatoligija. Dali nekoj dr ima probano prp ?

3. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Само да кажам оти од тој на афродита со лук косата ми беше како со зејтин уште одма другиот ден.Ако имате проблем со мрсна коса не го препорачувам.

На Justicija и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  4. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Девојки помош :( Јас порано имав долга и убава коса, не ми беше густа но во последно почна да ми пага и морав да ја скратам кратка и степенаста :( сега почна уште повеке да ми пага незнам што да правам, кога ја мијам премногу влакна пагаат и на суво кога ке поминам со рацете по 2-3 влакна морам да имам на дланката. Незнам веке што да правам ;( некои совети, препораки? ;(;(

5. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Купи си го шампонов,јас сум презадоволна.Ни влакно не ми паѓа одкако почнав да го користам.https://m.facebook.com/www.ivakozme...32883400355911/?type=3&source=57&__tn__=EHH-R
    Биобласт сите се против опаѓање и цената е 130 денари.

6. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    5.100
    @Indiegurl Дали можеби си направила некакви промени во исхраната? За здрава и убава коса не е потребен само добар шампон, туку и здрав организам.
    Во однос на храната, би ти препорачала внесување на производи богати со железо, протеини и витамини A и C. Пример: спанаќ, морков, сладок компир, јајца и млечни производи, житарки, орев, леќа, пилешко месо и овошје. Сигурна сум дека ако не сите, дел од наброените работи ги јадеш.
    Во однос на шампон против опаѓање, мене доста ми помогна BIOBLAS за брзо растење со коприва. Мислам дека цела линија им е добра - на сите шампони пишува Anti hair loss. Ако можеш внесувај и мелено семе од коприва во исхраната (измешано со мед, банана, џем и сл.).
    Исто така можеш да правиш и домашни маски за коса. Кое масло и да го ставиш ги потхранува косата и скалпот, посебно кокосовото. Можеш да ставаш и маслиново, чичково или рицинусово.

@OmniaVanitas И промената на шампони влијае доста врз опаѓањето на косата, но и зимски период сите се жалат на опаѓање. Изгледа е нешто и до времево. За секој случај и ти прочитај го мислењево, можеби ќе ти помогне :)

На Indiegurl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    3.480
    Искрено сум скептик кога станува збор за шампони против опаѓање на коса бидејќи нема нешто што немам пробано и речиси се било без резултат. Неодамна го земав шампонот Insight против опаѓање на коса и можам да кажам дека за почеток сум многу задоволна а опаѓањето значително ми се намали. Плус не е скап, а тоа што е без силикони, парабени и вештачки бои дополнително и оди во прилог на косата.
    860052df4915de4d6c3deac9f7ebf5ccWM.jpg

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    465
    Каде да го најдам?
    Мене ми се намали опаѓањето со Алпецин Ц1 шампонот, ама сакам нешто што би стимулирало раст, ако е тоа можно? Како залистоци малку ми се направија и се гледа кога ќе ја фатам косата, па дали е можно да порасне пак таму или да се откажам од таа идеја?

9. poker_face

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    3.480
    Може да се порача онлајн на страната shop.depileve.mk или во зградата пред т.ц Зебра на приземје. Инаку можеби таму ќе ти дадат повеќе инфо, бидејќи имаат и некаков лосион против опаѓање, ама јас тој не го земав, сакав прво да пробам со шампонот. Мене за опаѓањето ми помага, меѓутоа можеби најдобро е да прашаш за повеќе информации директно таму.

10. super.nova

super.nova Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    32
    @poker_face која цена е шампонов? Баш и јас сакав да прашам, глеав блогерка на Youtube која кажа многу и помогнал.

11. poker_face

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    3.480
    520 од 1000ml а помалиот од 500ml мислам дека беше 380 денари.

На super.nova му/ѝ се допаѓа ова.
  12. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    6.652
    @poker_face @super.nova @CinnamonBambi Шампонот што го постираше @poker_face мислам дека го имам видено во дм во гтц. Проверете таму :)

Јас го користам шампонот Oma Gertrude го има во Cosmo и Super Tinex. Цената е 300 денари - 500 мил. Шампонот е органски. Јас сум презадоволна, косата воопшто не ми опаѓа. Исто така Biodevojka напиша статија за овој производ, па прочитајте ја.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Јас дојдов да го пофалам рицинусовото масло. Веќе 2 месеци како го користам и стварно има напредок. Таму кај шо ми е испадната косата никнале нови влакна. Ептен се кратки, цела коса ми е сега разлетана и доста време ќе ми треба дур ја опоравам целосно... Ама битно помага. А и не го користев многу често, 2 пати неделно само :)

На CinnamonBambi, zhap4e, AliciaSilver и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.355
    Супер. :) А може да ми кажеш како го користиш? Го мешаш или чисто? На коренот само ставаш?

Последна измена: 7 февруари 2018
    На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Чисто, на коренот само ставам да :)

На Matotheja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anieko

anieko Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    37
    Колку време треба да стои пред миење?

17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    На интернет читав неколку саата ама јас лично пред спиење ставам и така спијам. Шознам повеќе ми одговара пред спиење да си нанесам и после сабајле да се избањам. Ама глеј спрема време, саат два викаат доволно било, според твој распоред прилагоди се :)

18. anieko

anieko Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    37
    Се надеавам да ми се обнови косата,многу ми опаѓа но мислам дека е од бременоста и сега од доењето.

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    19.569
    Дојдов само да ја пофалам кна фарба , одкако ставив т.е одкако се офарбав со неа уопште не ми пага косата а предходно ужасно ми пагаше и мн работи испробав и не ми помогнаа.... Само да прашам на колку време може пак да се офарбам со кната? Бидејки природната боја ми е црна-темно кафиава нешто така , а со кната добив тегет боја , па не се забележува ништо каде фатило и дали коренот пораснал ..

20. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Кажете ми ве молам ако знаете за добар дерматолог што повеќе ја разбира проблематката со косата, што ќе знае да ме упати што да испитам или да ми даде дијагноза за косата, за скалпот, за што и да е, само да помогне.