Опаѓање на косата

Discussion in 'Коса' started by cvet957, Dec 1, 2009.

1. eta

eta Популарен член

Од овој шампон косата ми стана многу сува. Можеби индивидуално е.

Rama and јolene like this.
  2. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Мене ми се оштети влакното многу танко ми се направи

јolene likes this.
  3. јolene

јolene Популарен член

Јас го купив ама се уште не сум го пробала. Реално јас имам густа и здрава коса, само што во последно време како да ми паѓа повеќе, иако не можам да речам дека ми е проретчена косата. Ќе пробам па ќе кажам кај мене каква реакција ќе има.

didisi likes this.
  4. Rama

Rama Форумски идол

Тоа не знам,јас видов големо подобрување во растот на косата и не ми опаѓаше :)
    Не ми ја сушеше воопшто косата,може не ти одговарал тебе...

јolene likes this.
  5. јolene

јolene Популарен член

Една пријателка истото го кажа за шампонов, баш поради тоа и го купив. Додуша кај мене косата расте како луда, не знам дали може и повеќе од тоа :emo:.

Rama likes this.
  6. Rama

Rama Форумски идол

Мислам дека не треба да го користиш ти штом немаш проблеми со опаѓањето и ти е густа косата :)

7. јolene

јolene Популарен член

Проблемот е дека во последно време забележувам дека многу ми паѓа. Па сакам да спречам навреме, може и до период некој да е. Ќе пробам па ќе видам дали ќе има подобрување.

Rama likes this.
  8. BaabyGirll

BaabyGirll Нов член

Здраво...Дали некој го има користено Parusan? Дали има добри ефекти?

Attached Files:

9. waterllady

waterllady Популарен член

Девојки да ве прашам, кое рицинусово масло е најквалитетно и би дало резултати? Добро ли е тоа на Sensilis?
    И откако ќе нанесам на косата пред спиење, треба кеса да ставам или како? :?:

10. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Знам дека постојат различни причини за опаѓање на косата, ама еве јас ќе споделам едно искуство за опаѓање на коса како резултат на намалено железо + класично сезонско „митарење“, ако можам така да кажам...

- Еден фамилијарен шампон од коприва ( во големо шише)
    - 1/2 шишенце пантенол
    - ампули б1, б6 и б12

Пантенолот и ампулите ги истураме во шампонот, протресуваме, и толку. Веќе второ шише користам од шампонот- сите дома приметија дека квалитетот на косата значително ни се подобри, порано на миење сум чистела огромни клопчиња коса од када и теписите беа полни со влакна, а реално немам некоја долга коса, едвај до рамена.

Подобрено серумско железо= подобар квалитет на коса, и обратно, ако ви паѓа косата проверете го серумското железо во крвта случајно да не паднало под граница а подоцна со лекар ќе си се консултирате за терапија.

јolene likes this.
  11. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Женски,веќе две недели косата почна ептен да ми паѓа кога се бањам.Знам дека секогаш паѓа но сега ептен,цела када ми е со мојата коса.А уште полошо е што од едната страна на косата веднаш до шишките,имам дупка како некој коса да ми отргнал;( Прв пат ова,дали е нешто озбилно,или некој недостаток на витамини читав можи да биди,инаку ретка коса имам,ама како некој да ми ја отсечел на тој дел,просто кажано ќелава сум на тоа место...Чаре?:(

12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

И кај мене е исто, дури и паника ме фаќа. А пијам витамини, спирулина, се мијам со детски шампон и пак :(
    наредно се мислам да испитам хормони.
    а исто и стрес предизвикува опаѓање, ама ај ела ме нервирај се :(

13. aleksandra4444

Не знам,во последно време омалаксана сум,немам апетит,нагло ослабнав,т.е.многу ослабнав,модрици ми излеват насекаде по нозете,и сега кога се видов во главата почнав филмови да си правам..;(И многу сум бледа во фацата,инаку имам анемија дали би можело и од тоа да е?

14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Да. телото нема од каде да црпи и почнува од тоа што е складирано...ако долго држиш диета и не внесуваш доволно храна дневно, мускулите ти атрофираат :) ќе го осетиш по болки ко воспаление да имаш на мусклот и умор од само седни-стани обично да направиш од стол или кревет :) тогаш телото почнува да се храни од се што има складирано..како пример, корените на косата. Косата е протеин.
    Појди на лекар, испитај се. Модриците особено :)
    Види дали е океј да пиеш од витамините што повеќето имаме пиено ко Мерц витамини за коса, нокти итн. Ама, последно колку што видов ги качиле на 600+ денари. Види во аптека што ќе ти препорачаат ко замена..и само по една дневно, иако накутивчето пишува 2 и не подолго од 2 месеци секој ден. Потоа пауза. Оти има витамин А во нив, ако пиеш повеќеод потребно , обратен ефект предизвикува- паѓа коса и од него.

15. aleksandra4444

Ти благодарам.:)

zhap4e likes this.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

И мене пак почна да ми паѓа коса.. и се нервирам...
    Се мислам денеска да ги набавам мерц дражеите, ама никогаш претходно не сум ги користела...
    Иначе пијам магнезиум и витамин ц, дали треба да престанам со нив откако ќе почнам со мерц?

17. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

И јас имам мака со косата веќе некој месец и ми е изретчена премногу посебно на почетокот кај челото како коса да ми корнеле па се познаваат дупки.. Земав мулти, Геровитал против опаѓање и рицинус со кокосово ќе мешам 2-3 пати неделно..
    Ослабив некој 12тина кила па од тогаш почна проблемот а мислам дека и стресот си игра голема улога.. Планирам деновиве да направам и крвна слика..
    Дали имате некое искуство со витамините за коса, нокти или доволни се мултито?

18. Rama

Rama Форумски идол

Да си провериш што е можно побрзо серумско железо во крвта,и тироидна жлезда,може и од тоа да ти опаѓа косата,плус таа и на стрес се "активира".
    Геровитал шампонот го немам лично користено,ама братучедка ми е презадоволна.
    Јас решение најдов со литарски шампон од коприва или лук,ставам АД капки,Пантенол раствор и ампули Б1,Б12,Б-комплекс...
    Исто и Алпецин Ц1 ми помогна.
    Мерц дражеи ги пиев 3 месеци и некако не видов големо подобрување.

19. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Za opaganje na kosa sampon na Vichy go ima vo Cosmotinex.

Rama likes this.
  20. no name5

no name5 Популарен член

Афродита од лук и помогна на моја другарка , башка што е ефтин но мора да се подолго користи за ефект ..

eta likes this.