Извини, постов е стар, но и јас имам проблеми со опѓање, па ме интересира пред да го купам шампонов како се користи и за колку време покажува дејство?
Ќе се самоцитирам, ќе ги напишам моите искуства. Шампонот е добар, единствено што ми сметаше е тоа што ептен брзо ми ја мрсеше косава. И дава сјај и не изгледа безживотна. Престанав да го користам поради тоа што ми ја мрсеше косава, но продолжив да го користам спрејот. Го користам спрејов во комбинација на шампон од копирва од Илирија ( тие малечките со бело капаче ) од 230 мл, во него имам ставено Б1, Б6 и Б12 ампули. Мислам дека доста поефективен е спрејов, во споредба со шампонот , зошто еве и со оваа комбинација што моментално ја користам е добра. Можам да потврдам дека опаѓањето на косава значително ми се намали, ако некогаш ми паѓаа повеќе од 100 влакна да капење, сега е ептен помалку, понекогаш дури и ич, при чешлање. Не знам дали е ефективен за косопаст, јас имам само вообичаено опаѓање. Искрено ви го препорачувам и шампонов и спрејов од Геровитал, во комбинација заедно ги земав од Зегин за некои 580 денари +\- толку беше.
Во шампон од Лук или Коприва(од оние литарските и ефтините)ќе ставиш АД капки,Пантенол раствор,ампули Б1,Б6,Б12 или можеш и Б комплекс,има ефект сето ова бидејќи години со ред користам ваков шампон. Исто и Алпецин Ц1 помага многу и чини околу 500 денари,се користи неколку месеци и се прави пауза. Може ќе ти е чудно,ама може за проретчена коса да се мачкаш и со лук,и навистина расте косата,јас еве после неколку години пак почнав да се мачкам со лук деновиве,и стварно ми е позгусната косата....
Мене многу ми помогна лосионот и шампонот Горицин, го порачав преку телешоп, инаку српско производство мислам дека беше. Не само што престана да ми паѓа туку ми порасна и нова коса. Производот е скап, но вреди за тие пари. 2 Шампони со два лосиони е околу 3000 денари а два шампони со еден голем лосион 2000 денари, после два месеци имаше резултати и премногу сум задоволна.
Јас природно имам тенка коса но премногу ми паѓа и сигурна сум дека ќе изгледам како ќелаво бебе наскоро, ве молам препорака за некој ефективен шампон? Очајна сум
Mn e dobar samponot koj jas go koristam na 101 hair, jas samo od tamy vidov podobruvanje prethodno 100 rab tonici itn nisto ne mi pomogna ali nivnive tonici i samponite se mn efektivni i mi se dopajga sto se herbalni
Iskustvo so VIchy Shampon ?? dali stv podobruva i kolku vreme e potrebno za efekt samo so koristenje na nego ???
@Florina :) кој шампон го користиш или тоник те молам постави слика доколку можеш, и дали прво беше на преглед кај нив - и која е цената на сѐ
https://www.kerastase-usa.com/bain-...ze=250ML#start=4&cgid=cleanse-shampoo повеќе iskustva so ovoj sampon ima li nekoj
Јас го користев 3-4 пати ама ми ја слепуваше косата , среќа го имав на тестер во мала милимитража , не вреди за тие пари. Плус има милион хемикалии така да
Фитовал го има скоро во сите аптеки,порано цената му беше околу 200-300 денари,а за ампулите не знам.
Некој искуство со шампонот на Биокап? Ве молам. Го користев досега Биоксин, али има толку многу штетнии хемикалии и алхохол што ни на крај памет не ми доаѓа да продолжам со него.
Ги има во зегин и скоро во сите аптеки,цената на капсулите е 220-250 ден,а шампонот нешто поевтин 150-160 ден. *само да знаеш многу девојки кои ги пиеле капсулите се здебелиле за да немаш непосакувам ефект подобро земи шампон.