@Justicija провери хормони и тироидна ако хронично ти опаѓа, или пак од стрес може да е. И јас едно време маки мачев со ова, какви не ти испитувања направив и се беше ок, ама имав ептен лош период тогаш и сигурно тоа ми влијаеше, друго логично објаснување немам. Мене ме спаси еден шампон Анафаз, малку е поскап ама споро се троши, исто и Мерц пиев и се мачкав со пантенол чат пат.Сега не дека ми е скроз оправена косава ама барем не ми паѓа повеќе од нормалата.
Јас за опаѓање го зедов на Фармаси шампонот од лук и сум задоволна и косата лесно се расчешлува пробајте го .
Има надеж, ама многу скапа . Со твоја крвна плазма има третмани во Систина. Но ќе ни требаат стотици евра по неколку пати годишно, а и болело...
Мене за опаѓање на косава ми помогна чучково масло(така се викаше мислам) во кам го има и шампон од коприва од алкалоид и внатре б-комплекс 3 апчиња растворав. На три-четири дена како што миев коса така ставав.
Mene za opaganje na kosava mi pomogna sampon fitoval vo kombinacija so maska sto sama ja podgotvuvav pred sekoe mienje a toa bese edno jajce izmesano so sok od limon i maslinovo maslo.Ja cuvav okolu 40 min i miev so sampon fitoval i ne smo sto se namali paganjeto na kosata tuku pocnaa da rastat novi vlakna i se podobri kvalitetot na toa malku kosa sto mi ostana posle dooolg period na paganje.Probajte nisto ne gubite
Ima mnogu efekt , moja drugarka pravese ali vo promoitalia i koga imaat promocija se so mn dostapna cena , eden tretman 4000 den a treba 3 serii a regular cena im e 8000 mislam. Mene licno mn mi ponogba na logona serijata so sampon i fluid od kofein i gogi beri
Имате ли искуство сo 101hair клиниката?Ги има на фб 101hair.mk прават некои третмани за јакнење на косата.И дали некој има искуство со тоник направрн од морков,да се става на коренот 15жон пред миење.Го најдов на интернет и ми е страв да не ми ја вапца косата портокалова,дека светла ми е косата.
Ги има некој користено тониците од 101 клиниката? Цената е прилично солена, па да не фрлам пари за џабе...
@Justicija Ама не се разочарувај и не се откажувај. Ете велиш се испита и се ти е во ред здравствено. Ај вака:Знам дека грдо мириса,ама 6 недели триј се со лук на скалпот,ти гарантирам дека ќе имаш видливи резултати. Купи си шампон од лук од Афродита и во него истури пантенол раствор,витамински ампули Б6,Б12 и какви сакаш други,се ќе те чини околу 200 денари,а ќе имаш ефект. Доколку не ти е скапо можеш да земеш и Алмацин Ц1 шампон,околу 500 денари е,ама и тој помага многу...биди само упорна и ќе видиш резултат
И јас го имам истиот проблем, секоја година овој период ми паѓа сма никогаш не било до толку, мислам цела коса ми останува во раце и цел стан е со влакна Почнав со шампонот против опагање од тианде па ќе пишам ако има резултати
Ако сакаш верувај но и тоа го испробав , само што со тој шампон од лук многу ме чешаше косата Си порачав перика
Со лук се триеше? Не можи да немало резултати видливи,ти гарантирам за 6 недели мора да ти расти нова коса на местото кај што ти е опадната,лукот е најефикасен за косата....