Мене спас ми е масло од рицинус. Многу ми паѓаше косата, по цела рака коса на бањање и чешлање, ми беше хорор оти отсекогаш имав убава и цврста коса, густа и здрава. Почнав еднаш неделно да ставам рицинус измешан со маслиново масло или кокосово, на влажна коса и го оставам да стои неколку саати, го вмасирувам убаво на скалпот, го правам ова веќе 4 месеци, косата ми е лудница, имам еден куп нови влакна, порасната ми е сигурно 5цм, и доста приметливо сите ме прашуваа да не имам надградба, не паѓа веќе и многу здраво изгледа. Препорачувам да пробате.
Кое масло од рицинус го користиш бројче? Јас гледав едно од Сенсилис ама некако сомнително ми е ради цената.
Ја мијам да обилно, многу е мрсно и тешко се мие. А го користам маслото на Галафарм 100% природно. Може дури и да се пие а кога на некое пишува дека може фа се пие значи е без козметички хемикалии.
Дали го мешаш со нешто друго освен маслиново/кокосово масло? Јас растопував кокосов путер, ставав и јајце внатре, последниве неколку пати само жолчка и не знам дали е подобро да ставам само од маслото. Веќе некое време користам ваква маска, ама искрено не гледам некои огромни резултати.
И јас го спречив опаѓањето со рицинусово масло помешано со маслиново или кокосово и неколку капки масло од чајно дрво,го нанесував на влажна коса и ми стоеше околу 1-2часа или ако имав можност спиев со маслото.Гледам подобрување и од витамините на Natural wealth за коса и шампонот на Биоксин.Мора да поминат барем 2-3месеци за да се видат резултатите.
А во кој сооднос ги мешаше маслата? и ги втриваше во корен? не ти се јави проблем почесто да ти се мрси косата? Маслото ладно цедено или рафинирано? Фала
Прво ставав само рицинус но многу тешко го измивав во косата,после почнав да ги мешам во чаша отприлика 1/4 рицинус (на галафарм го користам) 2-3лажици кокос или маслиново(од дм најчесто ги зимам-ладно цедено е) и по 4-5капки етерично масло од чајно дрво на ESI.Се ова го мешам и со масажа со вртивам во коренот.
Nature's bounty hair skin and nails vitamins, so vkus na jagoda. Prevkusni se, moja drugarka gi piese i imaat stvarno efekt. Rastat mnogu novi vlakna i kosata e pocvrsta.
Devojki mislenje dali Dexe Shamponot shto go reklamiraat deka e mnogu dobar stvarno taka deluva iskustvo i kolku vreme e potrebno ako deluva ???
Јас го нарачав, стигна, мирисаа мноогу интензивно, и ми беше страв да пробувам, пошто читав коментари по интернет, и имаше меѓу добрите, и некои што екоа дека опаѓањето им се зголемило.. Па ми текна, на најдобриот другар косата му е постојано на 1 шишана, и нема многу коса, му реков да го тестира 2,3 недели, да провериме што ефект има