Може. На пример мене почна уште повеќе да ми опаѓа косата од шампонот на Фармаси со лук, чија намена е против опаѓање на косата.
Дали некох хи има користено витамините за коса на natural wealth? И ако да, дали по првото шишенце треба да се прави пауза или да се продолжи со ново?
Здраво, пред некое време правев кератинско исправување на косата и овие дена забележав дека многу ми паѓа косата и при капење и кога ке поминам низ коса со прстите... дали имала некоја вакво искуство или друго нешто предложете вемолам спас некој паника ме фаќа..
Здраво, вака, јас после многу фарбање, тегнење и пеглање на косава откако ја уништив се опаметив и во последниве 7-8 месеци ја оставив на мира, се ишишав до раменици и почна да се подобрува.. Е сега, за целиот овој период користев најобичен шампон од бреза, без никакви маски, регенератори и сл. со тоа што едно време имав фаза кај што нонстоп ми паѓаше косата али и тоа помина. Сега го купив шампонот со лук од Афродита, сакам да ја пораснам и да ја дооздравам косава, да ставам ли од витаминиве што сте ги препорачувале во него, ќе има ефект?
Имате ли користено Мерз дразеи ?имало ли некаков ефект ?? Колку чини едно такво шише и колку дражи има ?
Од сите шампони досега што сум ги пробала најзадоволна сум од овие: Ти препорачувам пред миење да ставаш и соодветни маски, ако имаш време секако. Маслиново, рицинусово и кокосово масло се добри, а треба трпение додека да видиш резултат.
Јас ги пиев Мерц ама не видов некој ефект. Веќе некое време пијам пивски квасец (за да се здебелам) и забележувам дека влијае добро на косата, а и на кожата (косата ми е мека и побујна, не знам дали побрзо расте, но дефинитивно ми ја врати во нормала по опаѓањето во период на доење). За намената која ги пиев ич не ми помогнаа ( не ми влијаеја на дебелина)....
Kade go ima toj sampon i tie tableti kade da gi kupam Biotin Keratin Vitamin B TREBA SA SODRZI SAMPONOT ZA PROTIV OPADJANJ NA KOSA OVOJ E ZA TOA...
Fitoval шампонот до сега се покажал како најдобар и Пивски квасец апчињата. Кога ми беше најлоша мојата коса од нив видов најголема корист. Се сум и ставала ама ништо не може да го замени фитовал. А, тие што сте плавуши ако природната коса ви е кафеава тогаш вратете си ја и оставете ја да се одмори. Многу ќе ви биде подобра. Знам тешко е да се откажеш од плава ама за косата да има некаков сјај мора да си се погрижиме, нели.Сепак ваша одлука.