Девојкии,пред 1-2 недели забележав дека секогаш кога ке ја фатам косата можеби по 5 6 влакна ми паѓаат,а јас 100 пати ја фаќам на ден.Кога почнавме со школо секој ден ја плетам бидејки ми е долга и ме нервира,но другата недела ке ја шишам.А користам шампон од авон од кој ми порасна брзо косата,но рокот на употреба е изминат до 13.7.19 и користам спреј за расчешлување коса но и тој е со изминат рок,значи што и да земам од авон е со изминат рок.Па да прашам од што може да ми паѓа косата дали од плетенките што нонстоп ја плетам додека да се шишам или од шампонот и спрејчето.И дали чак од коприва ке ми помогне да ми биде погуста косата,пошо имам разбрано дека помага,но ми треба ваше искуство или што да ставам за да е погуста и да не ми паѓа???
Мене за опаѓање на косата најмногу ми помага Алпецин и шампон што сама го правам од коприва и ампули со витамини
Да Алпецинот помага но и парусан шампон и тоник исто така многу помага, не само што ми расти како луда туку имам и многу нови влакна.
Здраво на сите имам страшен проблем со опаѓање на косата поготово овој период, имам пробувано разни шампони но без посебен успех неко да ми препорача нешто или некаков третман за коса од кој имал ефект.
Мене најмногу ми помогнаа алпецин шампонот и тоникот и витамините за коса на natural wealth.Шампонот го користев 3пати неделно а тоникот секој ден го ставав со масажа на скалпот.
Те молам кој е тој тоник пиши ми. Алпецин користев 3м и супер ми беше но ми препорачаа еден Бугарски и сега сум уште полошо откако престанав со доење. Оќељавев
Еве го заедно со шампонот мене многу ми помогна ама го користев секој ден 3месеци сега само шампонот го користам.
Да супер е шампонот... јас сега пак ќе го земам зошто само тој ме спаси. Се зезнав со тој Бугарскиот Хининова вода и Милва шампонот оќељавев а супер ми се среди со Алпецинот ама ај поефтина варијанта и се зезнав гадно А исто и фарбање, пеглање со пцос јајници сум цел живот и имав многу густа коса се додека не се породив... Веќе 7м не дојам требаше до сега да се средам ама Бугарскиот шампон не го препорачувам на никој
Дали е нормалмо од овој тоник, да те пржи кожата на глава? Јас го користам, во комбинација со црвениот шампон Алпицин и мене ми е ок, но дечко ми го пржи многу кожата на глава, од тоникот, шампонот му е ок. Има ли некој искуство со ова? Не можам никаде да најдам дали има некој негативен ефект тоникот.
Дека е појак малце ми се има случено да чувствувам пецкање ама се издржува.. Ако многу го пече скалпот да не му е изиритиран многу,нека одмори малце па пак нека проба..
Имам читано за маслово на српски форум, многу позитивни коментари има.. Каде може да се најде во МК, или нарача?