Јас вечно имам расцветани врвови и суво влакно.Имам користено еден куп препарати и маски но ништо единствено што си направив е да почни да опаѓа косата.Затоа помалку препарати ставање на коса.Морам и да напоменам дека користам витамини,кератински спреј,шампон против опаѓање на косата и серум од авон за обновување на влакното.Не сум презадоволна бидејќи ништо не можи преку ноќ но косата ми е колку толку препороденаза овие 3 4 месеци,не опаѓа толку и не ми стој разлетано.
Го ставаш одозгора на коренот неколку капки(прво ја чешлаш косата како тетратка шо се вели) и на двете страни така по корените. Потоа тоа шо останва полека низ цела коса,седиш така едно 10 минути и влегваш во вц со млака вода косата ја миеш и нанесваш потоа шампон... Има ефект секако,но ако видиш дека после некое време пак имаш многу опаѓање на косата,тогаш несвесно имаш стрес.(опаѓање на косата е еден од симптомите)Ти кажвам од искуство и како корисник на ова чудово,но и како психолог. Не знам дали убаво објаснав се,али то е то.
И мене Топки константно ми паѓаат. Го земав на Фармаси со лук, два пати до сега се избањав со него и значително помалку паѓа,скоро ич.Дали е од шампонов ќе видиме Ќе продолжам да го користам Се надевам ќе помогне
Два пати во 20 дена нанесов сув шампон и гледам сега патецот оголен. 100% е од шампонот. Пред неколку години еднаш ми паѓаше, ја миев со лук и ми се опорави. Да ја мијам повторно со лук ќе ми се опорави сама од себе или морам да барам посебни шампони и препарати? ццц а ме виде татко ми кога ја прскав ми рече - не ја прскај косата ќе ти падне и ете ти.
Eee jас тука кога кажав на форумов дека од сув шампон некои членки ми се правеа паметни и ме убедуваа дека не е така . Пробај со афродита од лук тој е доста ефективен а таков сув шампон би ти препорачала воопшто да не користиш.
Здраво, ако знаете препорачајте ми добар шампон против опаѓање на косата ама на природна база и без мирис ако има таков.
Зависи кој сув шампон, пред 2 години употребив од тој што се продаваше во кам и немав проблеми а овие од нивеа не чинат. Фала инаку добар е тој од афродита ама овој пат прескокнав специјален шампон, после една недела косата ми се опорави од лукот, сега имам многу бебешки влакна.
Почнав да користам Алпецин Ц во комбинација со лосионот, па ќе видиме дали има ефект. Некој/а да има искуство со оваа комбинација? Алпецинот многу е фален и помагал исто во комбинација со лосионот..
Za losionot neznam. Ke go kupam ponatamu a od samponot Alpecin C sum prezadovolna. Prethodno koristev na Vichy, Fitoval. Samo sto go frliv tretoto pakovanje pa planiram malku so obicen sampon da ja odmoram kosata