Опаѓање на косата

Discussion in 'Коса' started by cvet957, Dec 1, 2009.

1. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Zdravo, probaj da i stavis jajce mateno, i ako imas ricinusovo maslo. Jas taka spreciv opagjanje, no iskreno jajceto mnogu loso mirisa otposle i sega stavam ili zelatin ili kvasec. Od jajce i zelatin ima najbrzi rezultati, za dve nedeli ke imas novi mali vlakna. Se drugo probav, ampuli, samponi, vitamini, drazei..bla bla. Brdo pari na gluposti a samo ova me spasi. Srekjno

Beautymom likes this.
  2. Thallia

Thallia Популарен член

Ако си породена пред неколку месеци нормално е косата да опаѓа додека се стабилизираат хормоните. Но можеш да пробаш во шампон од коприва од 200мл (оној од Илирија мислам дека е најконцентриран) да раствориш 5-6 таблети истолчени пивски квасец и витамини Б1,Б6 и Б12 во ампули и да се миеш како и обично со него. Пробај, од ова полошо не може да биде :)

Beautymom likes this.
  3. фина96

фина96 Истакнат член

Фала, ќе пробам. Купив шампон од лук на афродита ама џабе. Паѓа како луда

4. Annath

Annath Форумски идол

Ќе паѓа додека да испадне сиот вишок, најчесто кај 9-10 месец се намалува, или прекинува.
    Лек е скратување на косата, сакала, не сакала, поарно ќе ти биде.

Thallia likes this.
  5. фина96

фина96 Истакнат член

Имам чувство како да ми е преполовена косата. И се двоумев дали да одам и кратко да се ишишам, ама изгледа тоа ќе е решението сега за сега, од друго нема ефект ;(;(;(

6. nurse to be

nurse to be Нов член

Во последно време косата почна многу да ми паѓа , количината на коса која ми паѓа на дневно ниво е огромна , некој совет ? Дали има некоја болест која може да го предизвика опаѓањето ?

7. LucyLu

LucyLu Популарен член

Обично се препорачува проверка на тироидната. Јас "Алпецин" од Зегин земав Ц1 штп пишува но јас би ти го препорачала тој што има и за првут и за опаѓање. Јас незнаев дека има таква комбинација и ептен првут фатив. Опагањето се намали и почна нова коса да ми расте :rofl: Пиев и мерц исто така

Beautymom likes this.
  8. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Многу ми паѓа косата, се прашувам како не сум ќелава. Што да користам?

MidwifeM likes this.
  9. MidwifeM

MidwifeM Истакнат член

Биотин таблети,Alpecin C1 шампон,ампули од ДМ против опаѓање на коса..Мене ова ми помогна пред неколку месеци.Но фризерката ми рече дека Алпесинот не е за долгорочно користење бидејќи бил многу јак.Шампонот и третманот против опаѓање од Авон се исто така добри.

10. italiangirl11

italiangirl11 Активен член

Go ima nekoja koristeno shamponot bioxsine dermagen?

11. P.S.love

P.S.love Популарен член

Јас го имам користено црвениот, заедно со ампулите, ама немаше ефект кај мене.

italiangirl11 likes this.
  12. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Ako se farbas moze farbata da ne ti odgovara ili nekoj sampon. Isto probaj so nacinot na ishrana jadi poveke ovosje i zelencuk fokusiraj se na zdrava hrana ,pij voda mnogu,obavezno b kompleks zatoa sto se e od vnatre. Taka mene prekina da mi pagja ,posle sekoe mienje plachev pola kosa vo race mi beshe. Posle 5-6 meseci premnogu mi se zgusna kosata i po sjajna i zdrava.

TrinityNeo and RainbowButterfly like this.
  13. LaTama

LaTama Истакнат член

Лолита имаше ли ефект комбинацијата и ако да после колку време. И јас почнав да го користам само шампонот, веќе 3 пати се имам измиено нема ефект можеби ептен минимален. Знам дека е рано и од очај се мислам да земам и лосион

14. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Здраво девојки, да ве прашам сакам за опаѓање на коса кај машки. На брат ми многу му опаѓа косата, фронталниот дел речиси и да нема коса, останатите влакна горе се многу тенки, ми вика ми остануваат еден куп влакна во раце. Дали има нешто то би можел да користи?

15. GlowGirl

GlowGirl Истакнат член

Здраво, јас ги имам користено двете истовремено и се покажаа фантастично, се намали опаѓањето веќе по трето миење.. Потрошив две пакувања од шампонот па го сменив за да не ми се презасити косата. Периодов повторно почна премногу да ми паѓа косата, ама слушам доста и од пријателки, претпоставувам дека е период кај сите за опаѓање.. Ќе ги почнам повторно и јас кај и да е.

16. LaTama

LaTama Истакнат член

Благодарам на одговорот. Ќе го земам и јас лосионот зошто само од шампонот нема некој посебен ефект кај мене ама како што и кажав го користам кратко време. Инаку косата почна пред месец ипол многу да ми опаѓа, прв пат во таква мера и искрено се исплашив. По секое миење на косата во депресија пагам. Се надевам нема да продолжу уште многу зошто косата ми е преполовена

17. GlowGirl

GlowGirl Истакнат член

Ако е само период, редно време е кај и да е да прекине да паѓа

LaTama likes this.
  18. didisi

didisi Популарен член

19. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Здраво, дали сте задоволни од шампонот од коприва на Афродита, и дали има некој ефект.
    А сакам да прашам и за маската на Генера зелена боја е пакувањето доколку некој ја користи или користел да каже мислење. :)

20. Gi.ir.ll192

Gi.ir.ll192 Истакнат член

Во шампонот од Афродита од лук имам ставено 1/3 Pantenol rastvor 5% и заприметувам дека му се изгуби првичниот мирис на шампонот, сега навистина мириса на лук.. и да за опаѓање имам ставено желатин.

IamSexyAndIKnowIt likes this.