Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. cosmopolitan

cosmopolitan Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Фолтен ампули+шампон најбољи....

2. butterfly992

butterfly992 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    22
    Користев Nirel шампон и стварно имаше ефект, косата престана да ми опаѓа. Но некаде прочитав дека косата станувала зависна од него, и ми беше страв да не ја утнам работата, па затоа го сменив. :worried: Сега користам Recept против опаѓање и не сум посебно задоволна. Но не го користам долго време, можеби и тоа е причината. Се надевам ќе се покаже добар.

3. bubemconia

bubemconia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    489
    И јас имам користено Фолтене ампули Мерц таблети и навистина ми помогнаа не само за опагање туку и против првут. Ги ампулите користев пред 5 години и засега косата ми е добра. Имам користено и многу други лосиони шампони ама овие мислам дека најдобри се. Шампонот Фолтне го немам користено. А тоа Пилфуд раствор за џабе се малтретирав две години. Терапијата со него трае подолго време воопсто не помага а и да помогне малку кога ке престанеш да го користиш пак почнува косата да паѓа.

4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Си ги купив БИОТИН ако ништо друго имаат вкус на банана, па си ги лижам :D 150 денари 30 апчиња, по 2 на ден се пие... за Коса Нокти и Метаболизам се :lol:

5. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Од Зегин или??

6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    да да, во зегин 151 денар се :D

7. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Епа драги мои вака
    - Користам Алпицин-паѓа
    -Биотин веќе 4 ден пијам- пак паѓа

и викам абе има некоја фрка овдека :lol: излагам од бањање со туфки во раче, се нервирам, и си поставив едно питање

-Абе кога последен пат се имам шишано????

Бројам, бројам, излага пред 11 месеци :o Зимање ножиците во рака си се ишишав 4-5цм, нова форма си добив, косата погусто ми делува сега, фаќам со прсти НЕ ПАЃА ВЕЌЕ! ееее, тоа изгледа бил мојот проблем,,,,
    инаку сама се шишам, фобија имам од фризер :D и така најубаво си ја кратам јас :P

8. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Очигледно треба и јас да ја пробам таа финта со ножиците :lol: Добро е ти 11 месеци ја немаш кратено,а јас како што броев 2 години ако не и поише затоа иам 3 влакна само :|
    Готов конечно се решив малце да ја скратам косава,па ако има и кај мене ваков ефек ќе ви се пофалам :$ :lol:

9. majami

majami Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    Епа јас пробав се` и сега ќе си купам биотин или пивски квасец,тоа е добро и за кожа и за коса и за ннокти!Од различни шампони само ми пажа повеќе и страшно ме чеша главата и мрсен ми е коренот.

10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    27.797
    Другарка моја ми кажа дека почнала да пие таблети од рибино масло и престанала да и паѓа толку. Пробајте

11. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.704
    Допаѓања:
    5.491
    Како мој совет и предлог, ви ја нудам маската против опаѓање на природна база која ја купив од аптеката пред кинг бургер..на самата улица е аптеката(не ми текнува името точно),и се постигнува ефект според нив за само 1 недела,т.е по само 2 употреби..јас лично сум задоволна премногу и конечно го најдов моето решение.. се нанесува на сува коса,на коренот само,и е потребно да отстои 4-5 часа па се плакне...цената и варира,во зависнот од цената на состојките во маската(јас ја земав 240,а беше 300)...мислам дека нема за згресите ако пробате,од лично искуство зборам ;) :)

12. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Девојки јас сакам да ве прашам дали не е штетно да продолжам да го користам Алпецинот?

Со него ја мијам косата од Ноември, а како што имам читано и од искуство косата после три месеци се презаситува :wasntme:

Е сега, дилемата ми е ако го сменам- што да користам, и дали пак ќе почне да ми паѓа косата, бидејќи сега (пу пу) ми дојде во нормала конечно.

Вие што мислите, сострадалнички мои? :talk: :geek:

13. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Сеси, и мене ова деновиве ми паѓа на памет. И јас веќе подолго како го користам, навистина сум задоволна, ама се плашам од презаситување. Но, не знам кој да го одберам за негова замена |( Не сакам да направам некоја утка. Не ми препорачаа баш бебешки... ја сушеле косата |( Од комерцијализираниве не ми се зема ниту еден ниту Нивеа, ниту Лореал, ниту ништо од тоа. |(

14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.263
    Допаѓања:
    57.075
    [​IMG] околу 460 денари е шампонов, професионална линија за коса, овој е против опаѓање. Пробал некој?

15. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Мене пак еднаш ми препорачаа Фолтене. И тој 400 и нешто. Не знам што чудо е :?:

16. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Добар предлог. Би било добро некоја да не извести ако го пробала... Имам читано позитивни критики за него. Можеби е добра опција во замена за Алпецинот, за да не дојде до несакано презаситување на скалпот и косата.

17. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
  18. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Јас имам испробано се и сешто за косава,а последно што користам е Пилфуд лосион,Плантур 39 шампон и Њу кап капсули.Да чукнам во дрво,ми помогнаа,а ги користам нешто повеќе од 3 месеци.

19. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Колку што знам и колку што сум читала, Пилфуд е лосион кој има позитивно дејство, ама се додека се користи, односно без траен ефект... Што значи дека, голема е веројатноста откако ќе се престане со користење косата повторно да почне да паѓа со поголем замав.

Плантур39 е шампон од истите лабаратории од каде што произлегува и Алпецин. Плантур39 е женска верзија на шампонот и исто така е на база на кофеин. Но она што е напоменато е дека шампонот е наменет за возрасни жени со возраст над 40 и се користи кога на таа возраст веќе им се случува хормонски дизбаланс а како резултат на тоа опаѓа косата во поголема количина. Лично мислам дека Алпецинот за нас е подобра варијанта плус е скоро дупло поефтин.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    ^^ Гирл ама истражување имаш направено :lol: :lol:

На girl1985 и LivingGlam им се допаѓа ова.