Користев Nirel шампон и стварно имаше ефект, косата престана да ми опаѓа. Но некаде прочитав дека косата станувала зависна од него, и ми беше страв да не ја утнам работата, па затоа го сменив. Сега користам Recept против опаѓање и не сум посебно задоволна. Но не го користам долго време, можеби и тоа е причината. Се надевам ќе се покаже добар.
И јас имам користено Фолтене ампули Мерц таблети и навистина ми помогнаа не само за опагање туку и против првут. Ги ампулите користев пред 5 години и засега косата ми е добра. Имам користено и многу други лосиони шампони ама овие мислам дека најдобри се. Шампонот Фолтне го немам користено. А тоа Пилфуд раствор за џабе се малтретирав две години. Терапијата со него трае подолго време воопсто не помага а и да помогне малку кога ке престанеш да го користиш пак почнува косата да паѓа.
Си ги купив БИОТИН ако ништо друго имаат вкус на банана, па си ги лижам 150 денари 30 апчиња, по 2 на ден се пие... за Коса Нокти и Метаболизам се
Епа драги мои вака - Користам Алпицин-паѓа -Биотин веќе 4 ден пијам- пак паѓа и викам абе има некоја фрка овдека излагам од бањање со туфки во раче, се нервирам, и си поставив едно питање -Абе кога последен пат се имам шишано???? Бројам, бројам, излага пред 11 месеци Зимање ножиците во рака си се ишишав 4-5цм, нова форма си добив, косата погусто ми делува сега, фаќам со прсти НЕ ПАЃА ВЕЌЕ! ееее, тоа изгледа бил мојот проблем,,,, инаку сама се шишам, фобија имам од фризер и така најубаво си ја кратам јас
Очигледно треба и јас да ја пробам таа финта со ножиците Добро е ти 11 месеци ја немаш кратено,а јас како што броев 2 години ако не и поише затоа иам 3 влакна само Готов конечно се решив малце да ја скратам косава,па ако има и кај мене ваков ефек ќе ви се пофалам
Епа јас пробав се` и сега ќе си купам биотин или пивски квасец,тоа е добро и за кожа и за коса и за ннокти!Од различни шампони само ми пажа повеќе и страшно ме чеша главата и мрсен ми е коренот.
Другарка моја ми кажа дека почнала да пие таблети од рибино масло и престанала да и паѓа толку. Пробајте
Како мој совет и предлог, ви ја нудам маската против опаѓање на природна база која ја купив од аптеката пред кинг бургер..на самата улица е аптеката(не ми текнува името точно),и се постигнува ефект според нив за само 1 недела,т.е по само 2 употреби..јас лично сум задоволна премногу и конечно го најдов моето решение.. се нанесува на сува коса,на коренот само,и е потребно да отстои 4-5 часа па се плакне...цената и варира,во зависнот од цената на состојките во маската(јас ја земав 240,а беше 300)...мислам дека нема за згресите ако пробате,од лично искуство зборам
Девојки јас сакам да ве прашам дали не е штетно да продолжам да го користам Алпецинот? Со него ја мијам косата од Ноември, а како што имам читано и од искуство косата после три месеци се презаситува Е сега, дилемата ми е ако го сменам- што да користам, и дали пак ќе почне да ми паѓа косата, бидејќи сега (пу пу) ми дојде во нормала конечно. Вие што мислите, сострадалнички мои? :geek:
Сеси, и мене ова деновиве ми паѓа на памет. И јас веќе подолго како го користам, навистина сум задоволна, ама се плашам од презаситување. Но, не знам кој да го одберам за негова замена Не сакам да направам некоја утка. Не ми препорачаа баш бебешки... ја сушеле косата Од комерцијализираниве не ми се зема ниту еден ниту Нивеа, ниту Лореал, ниту ништо од тоа.
Добар предлог. Би било добро некоја да не извести ако го пробала... Имам читано позитивни критики за него. Можеби е добра опција во замена за Алпецинот, за да не дојде до несакано презаситување на скалпот и косата.
http://www.facebook.com/?sk=message...-for-man-and-woman-AZZURRA-POINT/100515379231 Еве имаат и група на ФБ, го имам видено во некои аптеки, може да се проба, а не е лош и Фолтен како што кажа Ким, и за него имам слушано позитивни критики.
Јас имам испробано се и сешто за косава,а последно што користам е Пилфуд лосион,Плантур 39 шампон и Њу кап капсули.Да чукнам во дрво,ми помогнаа,а ги користам нешто повеќе од 3 месеци.
Колку што знам и колку што сум читала, Пилфуд е лосион кој има позитивно дејство, ама се додека се користи, односно без траен ефект... Што значи дека, голема е веројатноста откако ќе се престане со користење косата повторно да почне да паѓа со поголем замав. Плантур39 е шампон од истите лабаратории од каде што произлегува и Алпецин. Плантур39 е женска верзија на шампонот и исто така е на база на кофеин. Но она што е напоменато е дека шампонот е наменет за возрасни жени со возраст над 40 и се користи кога на таа возраст веќе им се случува хормонски дизбаланс а како резултат на тоа опаѓа косата во поголема количина. Лично мислам дека Алпецинот за нас е подобра варијанта плус е скоро дупло поефтин.