1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. cosmopolitan

cosmopolitan Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Фолтен ампули+шампон најбољи....

2. butterfly992

butterfly992 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    22
    Користев Nirel шампон и стварно имаше ефект, косата престана да ми опаѓа. Но некаде прочитав дека косата станувала зависна од него, и ми беше страв да не ја утнам работата, па затоа го сменив. :worried: Сега користам Recept против опаѓање и не сум посебно задоволна. Но не го користам долго време, можеби и тоа е причината. Се надевам ќе се покаже добар.

3. bubemconia

bubemconia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    338
    И јас имам користено Фолтене ампули Мерц таблети и навистина ми помогнаа не само за опагање туку и против првут. Ги ампулите користев пред 5 години и засега косата ми е добра. Имам користено и многу други лосиони шампони ама овие мислам дека најдобри се. Шампонот Фолтне го немам користено. А тоа Пилфуд раствор за џабе се малтретирав две години. Терапијата со него трае подолго време воопсто не помага а и да помогне малку кога ке престанеш да го користиш пак почнува косата да паѓа.

4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Си ги купив БИОТИН ако ништо друго имаат вкус на банана, па си ги лижам :D 150 денари 30 апчиња, по 2 на ден се пие... за Коса Нокти и Метаболизам се :lol:

5. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Од Зегин или??

6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    да да, во зегин 151 денар се :D

7. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Епа драги мои вака
    - Користам Алпицин-паѓа
    -Биотин веќе 4 ден пијам- пак паѓа

и викам абе има некоја фрка овдека :lol: излагам од бањање со туфки во раче, се нервирам, и си поставив едно питање

-Абе кога последен пат се имам шишано????

Бројам, бројам, излага пред 11 месеци :o Зимање ножиците во рака си се ишишав 4-5цм, нова форма си добив, косата погусто ми делува сега, фаќам со прсти НЕ ПАЃА ВЕЌЕ! ееее, тоа изгледа бил мојот проблем,,,,
    инаку сама се шишам, фобија имам од фризер :D и така најубаво си ја кратам јас :P

8. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Очигледно треба и јас да ја пробам таа финта со ножиците :lol: Добро е ти 11 месеци ја немаш кратено,а јас како што броев 2 години ако не и поише затоа иам 3 влакна само :|
    Готов конечно се решив малце да ја скратам косава,па ако има и кај мене ваков ефек ќе ви се пофалам :$ :lol:

9. majami

majami Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    Епа јас пробав се` и сега ќе си купам биотин или пивски квасец,тоа е добро и за кожа и за коса и за ннокти!Од различни шампони само ми пажа повеќе и страшно ме чеша главата и мрсен ми е коренот.

10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.148
    Другарка моја ми кажа дека почнала да пие таблети од рибино масло и престанала да и паѓа толку. Пробајте

11. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.685
    Допаѓања:
    5.450
    Како мој совет и предлог, ви ја нудам маската против опаѓање на природна база која ја купив од аптеката пред кинг бургер..на самата улица е аптеката(не ми текнува името точно),и се постигнува ефект според нив за само 1 недела,т.е по само 2 употреби..јас лично сум задоволна премногу и конечно го најдов моето решение.. се нанесува на сува коса,на коренот само,и е потребно да отстои 4-5 часа па се плакне...цената и варира,во зависнот од цената на состојките во маската(јас ја земав 240,а беше 300)...мислам дека нема за згресите ако пробате,од лично искуство зборам ;) :)

12. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Девојки јас сакам да ве прашам дали не е штетно да продолжам да го користам Алпецинот?

Со него ја мијам косата од Ноември, а како што имам читано и од искуство косата после три месеци се презаситува :wasntme:

Е сега, дилемата ми е ако го сменам- што да користам, и дали пак ќе почне да ми паѓа косата, бидејќи сега (пу пу) ми дојде во нормала конечно.

Вие што мислите, сострадалнички мои? :talk: :geek:

13. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Сеси, и мене ова деновиве ми паѓа на памет. И јас веќе подолго како го користам, навистина сум задоволна, ама се плашам од презаситување. Но, не знам кој да го одберам за негова замена |( Не сакам да направам некоја утка. Не ми препорачаа баш бебешки... ја сушеле косата |( Од комерцијализираниве не ми се зема ниту еден ниту Нивеа, ниту Лореал, ниту ништо од тоа. |(

14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.854
    [​IMG] околу 460 денари е шампонов, професионална линија за коса, овој е против опаѓање. Пробал некој?

15. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Мене пак еднаш ми препорачаа Фолтене. И тој 400 и нешто. Не знам што чудо е :?:

16. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Добар предлог. Би било добро некоја да не извести ако го пробала... Имам читано позитивни критики за него. Можеби е добра опција во замена за Алпецинот, за да не дојде до несакано презаситување на скалпот и косата.

17. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
  18. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Јас имам испробано се и сешто за косава,а последно што користам е Пилфуд лосион,Плантур 39 шампон и Њу кап капсули.Да чукнам во дрво,ми помогнаа,а ги користам нешто повеќе од 3 месеци.

19. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Колку што знам и колку што сум читала, Пилфуд е лосион кој има позитивно дејство, ама се додека се користи, односно без траен ефект... Што значи дека, голема е веројатноста откако ќе се престане со користење косата повторно да почне да паѓа со поголем замав.

Плантур39 е шампон од истите лабаратории од каде што произлегува и Алпецин. Плантур39 е женска верзија на шампонот и исто така е на база на кофеин. Но она што е напоменато е дека шампонот е наменет за возрасни жени со возраст над 40 и се користи кога на таа возраст веќе им се случува хормонски дизбаланс а како резултат на тоа опаѓа косата во поголема количина. Лично мислам дека Алпецинот за нас е подобра варијанта плус е скоро дупло поефтин.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    ^^ Гирл ама истражување имаш направено :lol: :lol:

На girl1985 и LivingGlam им се допаѓа ова.