Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.568
    И кога ме чеша што да правам?
    Најчесто во спиење се чешам во глава,кога ќе станев од спиење цела перница првут ...

2. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Најчесто онаа позната мешавина од рицинусово и маслиново масло, порано додавав и јајце.

3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.134
    Допаѓања:
    180.907
    И на корен или само на врвови?

4. Anabelle.Amorette

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Па првично на коренот поради потхранување, ама ставам и на врвовите пред и по миење за да не се сушат, само сосема мала количина по миењето(по измивање ставам squalane од The Ordinary, доволни ми се 2 капки) додека е уште влажна косата за да не се замрси многу.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  5. GlowGirl

GlowGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    194
    Каков серум користиш? Против опаѓање е стриктно наменет?

6. Anabelle.Amorette

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180

7. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    565
    Знам, тоа е прилагодување посебно ако шампонот е на органска база, мене така ми кажаа мора да се прилагоди кожата некој период околу недела, две, и после е ок, и стварно така бидна

8. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    437
    Zdravo devojki, site maka macime so kosa, pa eve da spodelam moe iskustvo. Samponot so luk, gledam nekoi gi cesal skalpot, prvut im se pravelo i prekinete go bidejki vi steti. Jas probav mnogu opcii, no jas veke mnogu dolgo vreme imam nekoj cuden prvut/seborea i veke nemozam da koristam normalni samponi i sto se ne probav, masla, kapsuli, drazei,...no edinstvenoto nesto sto mi pomogna e ZELATIN. kesickata ja rastvaras vo voda i namackajte ja na korenot i za dve nedeli ke imate novi vlaknenca, no ne go prekinuvajte tretmanot. Ako nemate zelatin, probajte belka od jajce ima ist efekt. Za nekoi sto nemaat vreme da se slapaat, stavete si kesicka zelatin vo samponot i razmesajte so lazica i gotovo. Jas si mackam pred mienje i si staviv vo samponot i nemam za sto da se pozalam, kosata mi izdrzuva 4 ili 5 dena a da ne e mrsna i koga se ceslam ne mi paga kako sto mi pagase. Srekjno na tie sto ke probaat, sepak prirodniot protein e najdobar za nas, ne si gi trosete parite na skapi trermani. Pisete ako imate napredok, pozdrav dami!

На Matea^_^ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.568
    Каков е тој желатин?

10. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    437
    Obicen zelatin od prodavnica za hrana

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    508
    Мене ми помогна Алпецин шампон но купен од Германија. Од овде искористив 2 Алпецина + Лосион но опаѓањето беше исто. Мислец дека ке останав без коса на главата пошто 4 месеци косата интензивно ми паѓаше и веќе ми се гледаше темето. Кога го зедов тој од германија по 3-4 миење опаѓањето се намали драстично и имам многу нови влакна. Единствено косата ја прави посува . Моја блиска го има истото искуство затоа и јас пробав. Дефинитивно квалитетот за различни пазари е различен

На GlowGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. A&A

A&A Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    10
    Vo kolkava kolicina se rastvora????Rastvoren e gust kako gel,neli se zdrvuva dodeka stoi na kosata?!?!Posle se uzmiva li ubavo so standardno mienje na kosata ili?????A vo sampon vo celo pakovanje od 250ml stavate kesicka zelatin,ili edna kesicka vo kolicina kolku za edno mienje na kosata?Pozz

13. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    437
    Jas celata kesicka si ja rastvaram vo caska so voda, da se dobie gust gel, (kako jogurt bidejki se rastekuva po glavata) a vo sisenceto 200,250 ml, go stavam celiot zelatin, isto kesicka edna, bez da go rastvoram vo voda, no vie mozete (vodata treba da e destilirana ili flasirana, nikako od cesma bidejki se razvivaat bakterii) da go rastvorite ako ne vi se dopaga samponot da vi e so takva tekstura. Kako i da e so razmesuvanje se dobiva ist efekt na kraj. Posle otkako ke se isusi zelatinot na skalpot se miete, samponirate 2,3 min i gotovo.

14. Iva9612

Iva9612 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    528
    Девојки скоро 10 години се борам со опаѓање на косата, некогаш е сезонско но е премногу, ако и вас косата ви е половина од тоа што ви беше не барајте само чаре за надворешна употреба туку видете и со крвта да не не ви е нешто како што треба. Мене железото ми е ниско и зедов да пијам железо + б комплекс, дали ќе се здебелам не знам ќе пробам да одржувам диета,а тие маски, шампони и.т.н нема да видите голем напредок не се залажувајте џабе...

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.577
    Допаѓања:
    201.783
    Нема врска анемијата со косата, јас ко што сум 25 години анемична, досега без коса ќе бев. Друга ти е причината за опаѓањето, си ја проверила ли тироидната жлезда?

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Iva9612

Iva9612 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    528
    Да, сум проверила, пробав со сите шампони Alpecin, Fitoval,ставав б комплкес во шампон и.т.н, пробав и со свински сапун, пробав и обични шампони од лук,коприва тие биле подобри за косата..маски имам правено со квасец, со јајца, лук и што уште не на природна база, мислам дека се имам пробано не ја ни фарбав косата, не ја миев секој ден и џабе...мислам дека е до тоа, секогаш имав слабо железо,а сите кажуваат дури и фризерот ми кажа да земам б комплекс за да ми расте косата сите биле презадоволни му растела нова коса. Јас искрено се плашев да земам бидејќи нели се здебелува од нив ама ќе пробам да внимавам на исхрана и ќе видам резултати...на маски и шампони повеќе не се надевам

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.577
    Допаѓања:
    201.783
    Ама бкомплекс е друго, не е за анемија, секако дека може да има ефект врз косата. За анемија ти се потребни суплементи на железо, и витамин Ц. Провери си и хормони, имаат влијание.

На Iva9612 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. A&A

A&A Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    10
    Dolgo vreme i mene mi opaga kosata pocna posle prvoto poroduvanje togas mi pognaa vit Mamavit+ Alpecin kofein C1,a posle 2 poroduvanje isto vit +sampon protiv opaganje na Green Master i losion,ako podolgo vreme se koristi eden sampon vlaknoto se prezasituva barem vo mojot slucaj stana suva, sega gi koristam na Gerovital sampon+losion vo ovaj moment kaj mene e esensko opaganje na kosata :(.Jas nikako ne uspeav da si ja vratam gustinata i kvalitetot na kosata a sto li ne probav :(.

19. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.648
    Пиши ми прајвет.

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  20. GlowGirl

GlowGirl Истакнат член