Здравоо, ве моламм за совет!! Од кога почна косата многу да ми паѓа, земам редовно витамини мерц, д витамин и подобра исхрана, пробав шампони биоксин, фолтен и ригенфорте. Од нив малку ми се смири паѓањето амаа многууу ми ја сушат косата, а имам тенко влакно и скалпот исто ми стана сув инаку ми беше мрсен. Испитав тироидни ми се во ред... Ради сушењето пробав со алверде, не ми беше до толку сува и разлетана, амаа одма почна да ми опаѓа интензивно . И сега сум изгубена нз што да изберам, страв ми е да прекинам со медицински, а косата од корен ми е безживотна, сува, тенка, за разлика од порано.. Искуство со конопка, L'Occitane Body and Strength за против опаѓање, дали ја сушат косата ? Или кој друг шампон против опаѓање што би ми го предложиле за мојот проблем (да не ја суши)? p.s бев низ приватни за консултација, сите истото го даваат медицински шампон, витамини, и пилфлуид ( не планирам да го користам), ми остана уште на државна да одам , дали треба од матичен упат или?
Ne sakam da izgleda kako reklama na proizvod(ne sum chlen) no i jas go imav toj problem so suva kosa od proizvodi protiv opaganje, mene mi pomorna samponot od repa protiv opaganje na Green Master i losion protiv opaganje probaj dobro izgleda kosata,jas imam nakrsena kosa Od konopka go imam regeneratorot protiv opaganje,dobar e kosata e meka no kaj mene posle koristenje na regenerator opaganjeto e pogolemo
скептик сум мн за тиан де, се што сум пробала не ми одговара, не би се осмелила да ставам на коса нивни прокдукт добро што тебе ти помогнало, фала сепак за инфото..
Ne e na TianDe od niv ni mene nisto ne mi pomogna od nivniot sampon ke ostanev bez kosa ovie se na Green Master!!!
Извини мислев дека за Master Herb од TianDe ми кажуваш.. може слика да пратиш од тој шампон на Green Master и каде да го најдам ?
Од март месец навака го користев шампонот на Конопка во комбинација со шампонот од баобаб од Планета органика. Опаѓањето се намали, ама и косата ми се згусна. Знаеше косата да ми биде сува, ама не беше проблем што не се решава со добра маска за коса. Јас додуша пред бањање се мачкав на полувлажна коса со кокосово масло, и косата не ми беше толку сува после шампоните. И исклучиво природно ја сушев, без фен и пегла.
И теме мачкаше со кокосово? При крај сум со фитовалот, расте нова коса ама ај да ја пробам конопката. Најдов кај мене комбинација на кокосово со арганово, баш да пробам дали ќе ја решам сувоста.
Јас ставам неколку цм пред коренот, се мие лесно со благ шампон. Порано ставав редовно бадемово, чичково масло итн. и на коренот, сум немала проблем со миење.
Масен ми е скалпот. Посебно сега периодов брзо ми се масти, оти вежбам секој ден, од потењето. Иначе, да, се мие, немам никаков проблем со измивање на маслото. Може треба да пробам на темето, што знам.
Не мораш да пробуваш, ако си задоволна од рутината ништо не менувај. Мислев да не има некоја нус појава за која знаеш. Фала на објаснувањето
Здраво на сите,нова сум на форумов .За пагање и обновување на косата јас ги користам овие шампони (може да се порачаат на Амазон ,малку се скапи ама многу ефикасни).Шампониве ги има во Герм.ДМ,Росман и сл.Мислам и кај мас ги има во Мк во ДМ како да имам видено,е сега дали се ист квалитет незнам.Единствено што е сигурно против опаганје се шампони со рен,кофеин или хијалурон (мое искуство).
Сега ме збуни. Како ги комбинираш, двата на едно миење или еднаш со едниот, еднаш со другиот? Таман го пикнав Конопка во кошничката, сега да видам што е ова баобаб
Секогаш по два пати ја мијам косата со шампон, еднаш не ми е доволно, барем не се осеќам чисто. Прво со Конопка, после со шампонот од баобаб. Ем опаѓањето намали, ем косата ми се згусна. Вториот е за волумен. Е сега, тешко се чешла коса ако не користиш маска после тоа. Јас користам кокосово масло пред миење, ама не секогаш, а за после си ставав регенератор за коса, исто имав од органскиве, овој Ги испотрошив, сега си правам пак некоја комбинација за да земам, ама овојпат за фарбана коса, оти бојата пребрзо излегува. Од Белина, таму ги има. Овој на Конопка е 500мл, и тоа како вреди за цената. Вториот мислам дека беше 250 ml, тој е за волумен, ама и згуснување на косата.