Duri chekam da ja napolnam koshnichkata, izmiv kosa prethodno machkana so kokos-agran I na teme. Ne e losho ama ne bi go praktikuvala na sekoe mienje, osekjam brzo kje se izmrsi.
Имаат страна за онлајн нарачка? Бидејќи не сум од Скопје Јас користам моментално Алпецин,но не забележувам подобрување од него. Додуша опаѓањето кај мене е поради што сум породена пред 3 месеци и знам дека треба време да се стабилизираат хормоните, но не може да имам штета ако пробам нели?
И мене многу ми опаѓа косата. Не сум користела до сега шампони против опаѓање. Го користам wash&go и маска кератин од дм. Сакам да пробам да внесувам витамини... па ако не се подобри со витамините ќе морам шампон. Кои витамини треба да ги внесувам за косата?
Го користам веќе 10 години истиот шампон и сум немала ваков проблем пред тоа. Ова е сега... 5-6 месеци ми опаѓа косата.
Здраво девојки, сакам да споделам мое искуство со овој проблем. Имав коса со многу волумен и не ми се мрсеше 4-5 дена. Од многу стрес пред 3 години косата почна многу да ми паѓа и веќе беше заприметливо на скалпот. Тогаш на интернет најдов како лек видео слично на ова: И гарантирам успех, ама исто гарантирам и дека мирисот останува и после капењето, не е многу, многу лошо, но мириса. Ја миев косата по 3 пати на капење, и го применував ова на почетокот еднаш неделно (користев шампон од коприва). После одкако заприметив подобрување, еднаш на 2 недели. Одкако видов дека ми се врати косата каква што ми беше претходно, прекинав да го користам сокот од кромид, и после прекинувањето сеуште се осеќаше после капење специфичен мирис, можеби уште 1 месец. Е сега повторно ми се појави овој проблем значи после 3 години, пак имам стресен период и планирам да почнам повторно со ова, но овој пат сакам да ставам во сокот и есенцијално масло да се замаскира мирисот барем колку толку. Јас тогаш бев очајна и го пробав, а подобрување ќе видите уште по 2 недели. Мислам дека 2-3 месеци го користев сокот, првиот месец еднаш неделно, наредните на две недели еднаш. Знам дека не секој би се осмелил на ова но сепак јас да споделам
Zdravo,moj drugar 29 god ima problem so opajgajne na kosata ama ne konstantno ne zabelezuva celo vreme na pernica vlakna ama onaka osejka deka mu e izretcena kosata, ima koristeno Merz vitamini, Alpecin shampoo . Nekoj ako znae neka mi dade sovet za zajaknuvajne na vlaknoto . Blagodaram mnogu
Здраво јас имам 19 години и од пред два месеци косата многу ми се ретчи, пијам витамини од Natural Wealth и користам шампон Alpecin но нема никакви резултати.. Совет?
За Конопка одлична реклама му имате направено, го нема веќе никаде. Пантенол спреј за скалпот или течност за во шампон има некој користено? Има ампули и во ДМ за против опаѓање на коса. Ги има некој користено?
Тука провери? https://www.bellina.mk/p/39/anti-hair-loss-shampon-protiv-opaanje-za-site-tipovi-na-kosa-500-ml
@eva993 Во продавницата нивна бев, колку што сфатив нема повеќе да го носат или немале залиха, а гледам на странава го има се‘ уште.
Не знам да ти кажам, не купувам во МК, зошто живеам во странство. Пиши им едноставно порака на фб или инста, тоа секогаш е најлесен начин да се дојде до точна информација, доколку ажурно си ги водат страните.
Ставам пола чаша топло млеко додавам една лажица шеќер(може и мед ама јас немам дома моментално и ставам шеќер) па пола коцка квасец..оставам околу десет минути да надојде квасецот и потоа додавам малку рицинусово масло..ставам на цела коса најмногу на коренот и врвовите и така ми стои околу еден час потоа ја мијам косата со шампон ставам балсам и на крај капки. Да напоменам маската ја ставам на влажна коса...значи пред да се стави маската косата треба да биде влажна опрана само со вода. Кај мене има резултат не ми паѓа косата како пред тоа кога имав цела шака влакна во рацете..сега само по два три влакна во рацете...инаку може да се стави и жолчка.
Го гледав во космо во сити мол пред некое време, побарај и таму.. инаку наместо тој го земав на insight против опаѓање, меѓутоа сеуште нема никаков резултат.