Опаѓање на косата

Discussion in 'Коса' started by cvet957, Dec 1, 2009.

1. Annath

Annath Форумски идол

Кога беше во продавницата? Го има на веб страната, точно, го немаше, ми рекоа дека ќе имаат нова пратка, го добиле. Сега и јас ќе си го нарачам пак, многу сум задоволна од него, а и вреди за парите, 500мл за 360 денари е одлична зделка.

Thallia and annii like this.
  2. Ena05

Ena05 Популарен член

Screenshot_2020-10-28-09-42-17.png
    Го користел ли некој шампонов и како сте задоволни?

3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Јас ги користев ампулите од ДМ одамна. Добри беа, не знам оти прекинав со нив..

annii likes this.
  4. ана.1230

ана.1230 Истакнат член

Мислам дека околу 500, 500 и нешто.

5. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Кас ја користев течноста пантенол со шампон од лук и Б витамини се внатре во шампонот ставено. Немаше воопшто ефект го користев 5-6 месеци и прекинав, не бев задоволна

6. GlowGirl

GlowGirl Истакнат член

6FF025D4-BBB5-4600-81F3-9080202BF906.jpeg
    Искуства? Ако го има во мк, некоја да не знае каде може да се купи и колку пари е? Планирам да почнам и со шампонот на конопка против опаѓање во комбинација со серумов, откако ќе го потрошам оној на insight.

7. Kanya

Kanya Популарен член

Здраво девојки, ќе ве замолам за совет.
    Заради опаѓање на косата од долга ја скратив боб и започнав да користам различни шампони по препорака на дерматолози и фармацевти меѓу кои Алпецин, Mane n tail, од ДМ за опаѓање и слично, притоа секој од нив го користев неколку месеци и освен првут и дополнително опаѓање воопшто не ми помогнаа.

По препорака на девојка од форумот, од септември започнав да го користам серумот за опаѓање и шампонот против опаѓање на Конопка кои значително го намалија првутот и опаѓањето, но косата не ми е веќе густа како порано, а не растат нови влакна т.е.бебешки влакненца.

Затоа сакам да ве прашам дали некој ги има користено шампоните од Наумовска и дали се задоволни, односно овие шампони
    https://www.facebook.com/organskisampon/

Или пак да си направам шампон од коприва со пантенол и витамински ампули како пред неколку години кога ми беше кратка пикси и порасна за брзо време со добар волумен?? Мислам дека рецептот го прочитав од @1209 која истотака тогаш имаше кратка коса.

Секое искуство и предлог се добредојдени.

Attached Files:

1209 likes this.
  8. MidwifeM

MidwifeM Истакнат член

Јас користев и искрено не сум задоволна.Можеби кајтебе подобро ќе делуваат.Пробај со ампулите од ДМ јас често ги купувам.Шампон користам од Авон против опаѓање.Незнам дали тој ми помогна за тоа но многу мека и убава ми ја прави косата затоа и го користам.Ставај помалку препарати на косата.Користи витамини за коса 3 месеци.Помалку стрес,повеќе одмор и вода.Доколку тоа не ти помогни можиш да си направиш алерготест или испитување на хормони.Сепак опаѓањето можи да биди од повеќе причини

9. Kanya

Kanya Популарен член

Испитав се што можеше да се испита и се е во ред, единствено стрес заради ситуацијава заобиколена сум од сите страни, мислам уште јас не го закачив проклетиов вирус. Истотака, освен маската и шампонот од Конопка не користам ништо дури ни фен ја оставам да се исуши природно и онака е кратка.

Ќе можеш да ми кажеш кои витамини ги користиш за косата??

Истотака, @1209 ќе можеш повторно да го споделиш рецептот?? И дали имаш осетлив скалп склон кон првут, односно сува кожа??

eliesaab likes this.
  10. MidwifeM

MidwifeM Истакнат член

Јас користев Мерц 3 месеци ама и ме здебелија.Можиш биотин да си земиш има многу задоволни од нив и HairVid од Health Aid.

eliesaab and Kanya like this.
  11. LovelyGirl***

LovelyGirl*** Нов член

Ке те молам и мене :)

12. annii

annii Популарен член

Ампулите ги ставате во шампон или директно на скалп? Ако се за во шампон, пишете и сооднос.

13. A&A

A&A Активен член

Screenshot_20201108-160211.jpg Screenshot_20201108-160127.jpg Screenshot_20201108-155905.jpg Screenshot_20201106-102814.jpg Малку помош.Кој од овие шампони,да ми помогне против опаѓање на косата но и за раст на нови влакна и волумен.Ако може и @Biodevojka да ми помогне во изборот,пријатен ден!!!

14. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Здраво драга јас ги имам пробано првите три и може да ти кажам:
    1. Уртекрам со зелен чај ми е дефинитивно бр. 1 најдобар шампон до сега, не е против опаѓање, ама преубаво ја мие косата и ја остава чита до 3 дена. Исто така дава убав волумен на самата коса, Според мене ова е врв помеѓу шампоните.
    2. Тој со алги и глина одлично ја прочистува косата, дава волумен и одлично ја зајакнува косата.
    3. Ома гертруде го имам пробано тој за сува коса ама не е за опаѓање на косата.
    Четвртиот го немам пробано така да не можам да говорам.

Она што од срце може да и го препорачам баш за опаѓање на косата е овој од Др. Конопка

Го користев во комбинација со серумот против опаѓање и даде неверојатни резултати. И сестра ми го користеше и беше премногу задоволна. Пред некој ден една девојка од форумов на која и ги имав препорачано овие два производи (пред околу месец) ми пиша да ми се заблагодари и да ми каже дека опаѓањето драстично се намалило (јас од privacy не можам јас да кажам која е ако таа самата сака да каже збор два може да ја цитира мојата порака). Еве го серумот

Се надевам дека ти помогнав
    Поздрав

elcezelce and Thallia like this.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Јас го имам користено последниот, во комбинација со шампонот против опаѓање на Конопка. Мене ми се згусна косата, и ми доби убав волумен, има многу нови влакна. Задоволна сум од таа комбинација, во едно миење, двата ги користев, прво ја миев косата со шампонот на Конопка, после со шампонот од баобаб. Ефектот го забележав после месец и пол редовно користење (два пати неделно ја миев косата). Обавезно да ставиш нешто после, маска или регенератор за полесно расчешлување, да не ти се кине кога ја чешлаш. Јас преферирам маски, или пак масла, од регенератор ми паѓа повеќе.

simoncelicius and Thallia like this.
  16. Blush

Blush Активен член

Мене ми помогна овој шампон многу.
    Романска фирма е. Го има во сите аптеки. Не е многу скап и убаво мириса.

eliesaab likes this.
  17. sirenah

sirenah Истакнат член

Здраво, дали некој знае некаков природен лек или нешто за згуснување на предиот дел од темето. Страв ме фаќа како се гледам.
    upload_2020-11-13_12-21-55.png

Justicija likes this.
  18. skin.aficionado

skin.aficionado Активен член

Промени го патецот ако цело време ја носиш косата вака, така фоликулите ќе зајакнат на ова место.

19. Justicija

Justicija Форумски идол

Колку е цената на Конопка шампонот? И кај може да се купи?

20. Thallia

Thallia Популарен член

360ден од Белина, се извинувам што се вмешувам но бидејќи скоро го купив истиот можам да ти кажам ;)

Annath, Justicija and eliesaab like this.