1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Пссс... кажи а? :wasntme:

2. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Откако ќе ми се потроши Алпецинов(инаку второ пакување ми е), планирам да го купам на Козметика Афродита-против опаѓање, шампон на база на коприва и пантенол. Го има во Тинекс маркетите, можда и во Веро. 1000мл, некаде околу 150 денари.

Сега откако ми се стабилизира опаѓањето пупу да не се урочам, не сакам да го заситам скалпот со Алпецин, па размислував да земам некој ваков едноставен по хемиски состав шампон на база на коприва или слично. Имам читано позитивни критики за шампоните на Козметика Афродита, па ќе му дадам шанса. Се надевам добро ќе се покаже. А и многу е поволен.

3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Jас ќе го побарам овој.ми се опорави косата многу помалку ми паѓа, ама после бањање го имам јас проблемот :( кога ја чешлам паѓа малце повеќе.... околу 5 прамена со 5-6 влакна....Hе знам дали е нормално :doh: Aма како и да е Aлпицинот ми е скап, имам уште за 4-5 миења, (штедам јас) :D па да го завршам ќе го купам овој Pецепт...се надевам дека не е многу скап :lol:

4. foxy

foxy Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Јас го користам Рецепт неколку месеци веќе и има забележителна промена на подобро. Не е многу скап, колку другите шампони е, така да пробајте, освен што ми поттикна раст исто и убава е косата после миење. Единствен проблем мене ми е што многу ми ја мрси косата ама таков ми е коренот.

5. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Незанам колку му помага на другите ама мене за опаѓање на косата ми помага само ФИТОВАЛ во жолто паковање иако е малку поскап ама сепак го земам ми помага

6. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    848
    Значи до мене е работата штом не ми помага :( И една моја другаарка го користи и е задоволна,а јас еве има едно паковање истрошив ова второ ми е,и сеуште нема резултат :sweat: А истовремено и апчиња пијам и се мачкам со лосион и пак ништо :tmi: :envy:

7. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Грл, јас не чекав и денес си го купив шампонот :lol: , 92 денари, од Тинекс :!:

Си купив и Ревитин спреј, па ќе видам како ќе се развива ситуацијата :)

8. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Изгледа само шишање е чаре :(

9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Зошто Ким, уште ти паѓа косата? :wasntme: :(

10. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Не како порано, ама не верувам дека од овие препаративе нешто ми помогна, не знам... оштетена ми е долу па си реков да не има и тоа врска со паѓањето :worried:

11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Па ако не ти е шишана одамна, може да има и тоа влијание, тогаш косата нема живост.

А проба со апчињата од Натурал Велт?

12. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Пред 2-3 месеци се шишав, сега пак планирам.
    Какви се тие апчиња? Само немој да ми кажеш дека се многу скапи :tmi: се изнададов пари за се и сешто за коса :worried:

13. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Ги имам постирано на некоја од претходните страни, витамини за косата 375 денари, за 2 месеци, демек ги содржат сите витамини што и се потребни на косата за нормален раст, па во случај да е нешто внатрешно тогаш се регулира со апчињата. ;)

14. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Аха, да сега го најдов твојот пост. И забележа резултати? :?:

15. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    За Грл и сите останати- како што кажав го купив шампонот од Афродита и вчера се измив со него.

Исто како кај Алпецинот, пак не ми паднаа влакна воопшто (фала ти Господе), а косата ми е мека и дури благо лелеава и има сјај.

Јас сум презадоволна, онака од прв пат- за понатаму не знам :wasntme:

А да, и пред некој ден го купив спрејот Ревитин, да ви кажам повеќе лади отколку Алпецинот, дури се зачудив

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    92 денари? Истиот? Еден литар? Изгледа погрешно ме информирале за цената. И јас ќе си го земам, пофалуван е доста. Да се надеваме дека ќе биде добар. :)

17. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Да, скроз истот, по твојата слика го најдов во Тинекс :lol:

18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    258.409

Предизвикува ли перут? Јас освен со паѓање и со перутот си имам мака...од оној од Илирија лом се напраив :$

19. OlenceE

OlenceE Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Пишав за овој шампон и во темата како побрзо да ми расте косата , тоа е Германски шампон ,само штета го нема кај нас, 4ини 30 евра и е многу ефикасен. Уште го нарекуваат и коњски шампон. Се препорачува да се мие косата посебно за а не падне од шампонот по телото. (најверојатно за да не почнат да растат влакна и на места каде што не сакате) Тие што го пробале многу се фалат и за машки и за женски. Јас сега ќе го нарачам за дечко ми :D Па ќе видам какви ефекти дава.
    Поздрав

20. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    па премногу ја натрупуваш косата пробај само со шампонот се миј и потоа спреј и доволно е а не ти се и ставаш и тоа има влијание