Девојки, дали некој има искуства со користење на пилфуд? Или масло од рузмарин? Имам читано дека маслото од рузмарин е посебно ефикасно за поттикнување на растот.
Дефинитивно најдобро комбо против опаѓање на коса заедно со серумот Кај мене се покажаа одлични, само шампонот го користам веќе година и некој месец, а последниве два месеци го вклучив и серумот. Нема влакна насекаде Знам дека сум досадна со Конопка, ама дефинитвно се мој избор број еден и не ги менувам.
Одлично, ама кај мене т`канди, нема веќе Конопка шампон. Корона трабл, дистрибуција нешто Некој алтернатива да знае? @eva993 ? Купете си залихи, за секој случај
Се извинувам што се вметнува со цитат, но сакам да прашам дали серумот ја замрсува косата? Го имав регенераторот од Конопка, ми ја мрсеше косата премногу, а не знам дали ќе има воопшто некаков ефект ако го користам прво шампонот од Конопка, а на второ шампонирање ставам Уртекрам Green Matcha?
Не, не ја мрси.И ќе има ефект серумот, јас го користам и шампонот на Конопка за волумен во комбинација со шампонот против опаѓање, серумот секако си делува. Мала количина се става на скалпот, немам впечаток дека ја мрси дополнително косата. Од Green Matcha не сум нешто особено задоволна, да бидам искрена, а го користев едно време. Да се надеваме дека кај нас нема да снема... од каде нарачуваше? Ековерде немаат веќе на лагер?
Па Ековерде само го има уствари (сега проверив), локалните страни од кајшто купував го немаат. А колку ќе ме крстат за деливери е прашање Ај да помислам... И како беше тоа со рок на траење, до кога може да се употребува- како точно се викаше и кај го пишува? Да си порачам залиха за 2 години?
Порачај си, таман ќе ти дојде. Ековерде мислам дека и попуст даваат ако нарачаш повеќе. Е не знам за шипингот. А за рок на траење, сега гледав, не можам да најдам ни expiry date, ни best before, само шифра има, што немам поим што значи, веројатно бројот на пратката или што и да е. И секако, сликичката од кутијата со капаче, и бројката 12, односно дека се користи 12 месеци по отворањето.
На ecco-verde виде? Евентуално на Goorganic....тоа е Грчки дистрибутер, кој врши онлајн продажба и достава низ ЕУ. http://goorganic.gr/en/Product/00000E46.aspx Немам нарачано од вторава, ама си пишува дека има достава и надвор од Грција.
Девојки искуство со 101хаир клиник? Подолго време косата ми опаѓа и ми се гледа темето. Незнам што веќе да пробам
Здраво декларацијата на шампонот е следнава: NCI: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Arctium Lappa Root Extract*, Urtica Dioica Extract*, Plantago Major Leaf Extract*, Hypericum Perforatum Extract*, Origanum Vulgare Flower/Leaf/Stem Extract*, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Parfum, Limonene, Linalool. Како што може да забележиш примарниот сурфактант е Содиум коко сулфат кој е сулфат. Кога станува збор за сулфатите има три кои се најчесто користени во шампоните и тоа: Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate и Sodium Coco Sulfate . Има и други (Sodium Сoceth Sulfate, Sodium Рareth Sulfate, Sodium Мireth sulfate ) ама ова се најчесто употребуваните од кои Laureth не се користи во сертифицирана органска козметика со оглед на тоа што е од природно потекло (базата е од кокос или палма), меѓутоа понатаму е хемиски обработен (со етилен оксид) а тоа се гледа од наставката -eth и затоа се користи претежно во комерцијалната козметика. Кога станува збор за сулфат како примарен сурфактант, многу е важно како е избалансиран во една формула, односно дали базата на формулата е агресивна или не. Значи како сурфактанти имаат доста голема измивачка моќ , меѓутоа доколку во една формула се добро избалансирани со некој анфотерен сурфактант (како на пример бетаинот) а потоа и со глукозидите, во тој случај не прави проблем. Второ нешто со оглед на тоа што Содиум Коко Сулфат е во прав истиот се внесува до најмногу 15% во течни производи (шампони, гелови за туширање). Стриктно во формулава, најнапред е ублажен со лаурил глукозид кој е многу нежен сурфактант и се става со цел да се ублажи агресивноста на примарниот. Потоа може да забележиш анфотерен сурфактант (бетаин) кој исто така го ублажува примарниот и ја подобрува пенливоста на производот. Така да базата е урамнотежена. Меѓутоа да, производот има сулфат. Се надевам дека ти помогнав Поздрав
@Biodevojka дали овој шампон ќе помогне против опаѓање на коса.По грешка наместо тох за опаѓање ќерка ми го земала овој? Кои се бенефитите конкретно од овој шампон и дали има добра деккарација?
Да ве прашам за Конопка шампонот против опаѓање, дали после миење косата ви е како неизмиена т.е како тесто? Ја плакнам убаво, ама пак на допир ми е како неизмиена
Мене речиси со сите шампони ми е таква. Сега си купив Виши, по препорака на фризерката и косата ми е многу мека, дури не морам да ставам и регенератор. А за ефектот ќе видиме, го користам помалку од месец, ќе треба уште да почекам!
Што знам, има некој ефект како маска да си ставил, како масленост, ама не како тесто. Конечно, мене лично, овој шампон не ми ја сплескува косата одма а и со регенератори расчистив фала богу, оти не ми ја суши.Сега кај секој е индивидуално како ќе му се понаша косата, не само скалпот, јер зависи косата во должина во каква состојба е од претходно, фарбања, третирања, ти реков ми рече...
Не, веќе година и пол го користам, досега такво нешто не се случило. Можеби и треба време на косата да се исчисти од силиконите од претходните средства за коса што си ги користела, ако скоро се префрли на Конопка. А можеби и не ти одговара. Ако го користиш кратко време, почекај уште малку, бар месец дена редовно користи го, па види дали ќе биде исто или подобро.
Фала ви. Кратко време го користам, ќе му дадам шанса барем еден месец. Инаку, на изглед не ми е сплескана косата, си има волумен, ама на допир ми е како тесто. Можеби уште се чисти, ќе видима. Ако не следен на листа и мене ми е Виши, фризерот ми го препорача.
Засега сум задоволна, немам многу падната коса по бањање и низ куќа, ама пијам и апчиња гинсенг билоба од џејмисон!
Site ovie pomagaat. Mene pricina mi e policisticen jajnik. Nekoj da me preporaci za omeknuvanje nekoja maska ili maslo, no da ne me predisvikuva opaganje?