1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    OlenceE Кое е официјалното име на овој шампон?

2. OlenceE

OlenceE Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Shana, Шампонот се вика - pferde-shampoo а фирмата што го произведува - Parisol

Вака ми кажаа дека се викал. Инаку тука го викаат коњски шампон :D

3. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Не го викаат коњски шампон бадијала - за коњи е:

http://www.leinebox.de/index.php?Page=i ... PHPSESSID=

Не разбирам многу Германски ама сликите вредат 1000 зборови. Со Google translate сватив дека на крзното, гривата и опашката им дава посебен сјај :rofl: :rofl: :rofl: На вебстраната има и крема за полирање копита и крема за оштетено крзно :rofl:

Дали навистина некој (човек) ова го става на глава?

4. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    848
    Не било до шампонот.Значи почна премногу да ми паѓа и бев неколку пати на кожно и само исто па исто ми велеа,сезонски било зашто инаку крвта супер ми е. Отидов после на приватно и ми рекоја да одам да се проверам на гинекологија и стварно таму беше проблемот иако немав никакви симптоми.Пиев апчиња за еден хормон и има видна разлика,сега не ми паѓа а почна да излегува и нова и да се згуснува :) Конечно :angel:

5. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    презадоволна сум од Fолтен грчки е го има во сите аптеки ама во зегин е нај ефтини околу 400 ден а заедно со ампулите околу 1000 и несто не се секавам инаку за мене немаше надеЖ цитаво текот на бременоста ниту едно влакно не ми имасе паднато ама затоа после порогајот нагло поЧна да ми пага косата си мислев дека целата ке ми испадни ги зедов комплет со се ампули и неверојатно после втората ампула косата знацително поЧна да се зацврстува до ден денес го користам Шампонот косата ми е сјајна цврста како никогаШ PS ако се рацуна ова за реклама се извинувам и админ бриШи позз

6. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Јас имам виткана коса и се митарам како мачка. Каде и одам, кај другар/другарка нивните родители знаат дека сум била во посета. :D

Мајка ми сосем случајно купила Рецепт шампон од Зегин, и многу ми помогна. :)

7. tweety88

tweety88 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    23
    Мене ненормално ми паѓа косата еве веќе 5 месеци. Толку многу ми се изретчи...очајна сум :( Користев различни шампони Рецепт, Алпецин Ц1, Кетоконазол, пантенол раствор, Ревитин спреј, пиев Мерц, Б-комплекс и што ли уште не, ама се за џабе. Никаков ефект нема. Бев и на лекар, се испитав, во ред е, немам некое внатрешно заболување што би можело да биде причина за опаѓање на косата. Ако имате некој совет, нешто што навистина помага, кажувајте побрзо, зашто од премногу густата и долга коса што ја имав, ни третина не ми остана :yawn:

8. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    а дали ја фарбаш и правиш трајна?

пробај со рицинусово масло или масло од арган тоа малку е скапо околу 300 денари во Виола.

9. tweety88

tweety88 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    23
    Не...ниту ја фарбам, ниту ја пеглам ниту ја фенирам, од страв ништо не и правам. Од маслата имам користено ореово и чичково, ајде сега ќе пробам и рицинусово...

10. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Твити, а провери дали ти е во ред штитната жлезда? :wasntme:

11. glamour-lady

glamour-lady Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    776
    tweety88 можеби имаш недостаток на витамини... мене минатата пролет ми паѓаше косата, пробав секакви шампони ама ништо... потоа една фризерка ми рече дека можеби сум имала недостаток на витимини, и ми препорача шумливи мулти витамини од портокал... (неможам да најдам слика) и шампонот фитовал.. секој ден пиев по еден витамин навистина имаше ефект...

12. tweety88

tweety88 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    23
    Ги испитав и штитната жлезда и хормоните, се е во границите на нормалата.

13. Leo83

Leo83 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    tweety88 јас имав проблем како тебе..Се додека не почнав да го користам шампонот Биоксин..околу 600 ден е, во комбинација со витамини за коса од NaturalWelth..По еден месец имав видливи резултати..

14. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    кога имав опаѓање на косата еден период пиев ампули Фитовал против опаѓање на косата околу 400денари се има во паковањето ампули скоро за 2 месеци да пиеш во комбинација со шампонот Фитовал морам да кажам дека имав неверојатни резултати ампулите содржат многу витамини кои се потребни за спречување на опаѓањето на косата и за раст на косата пробајте

15. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Не сфаќам, ампулите се пијат :wasntme: ?

Јас нешто имам проблем со шампонот од Афродита, последните 2 пати почна да ми се појавува првут , уште тој ми фалеше :devil: , изгледа толку бидна од фалењето дека е убав шампонот :@

Сакам нови влакна бре, не е фер, кај ми е косата ;( ;( ?
    Туку ајде среќа што не паѓа оваа што ја имам :doh:

16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.854
    Сеси ампули се ставаат на измиена коса во коренот.
    Викаш така за Афродита, да знам. А му стави нешто внатре или така обично го користеше? Разбрав дека сега ќе ги менувале, па можеби ќе ги поправат, кој ги знае...

17. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Па знам дека се за коренот на косава, ама девојкава како што ја прочитав пишуваше дека ги пие, па чудно ми падна, а имам читано за некои таблети од Фитовал па не знам дали мисли на нив можеби :wasntme: ?

А за шампонот да, така ти викам, таман го пофалив сега имам првут и тоа ми се лупи кожата, не ситен туку така поприметлив :devil: :@

А ништо не му ставив, така си го користев, баш пишав и ти да знаеш ;)

18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    девојки не се изјаснив како што треба не ампули во раствор туку ампули(апчиња) и да се пијат
    од фитовал за оштетена коса информирајтесе во аптека ќе добиете одговори

19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.854
    Аааа значи некоја забуна настана, иксќуз ми.
    Сеси ќе знам, фала ти многу, не земам од Афродита шампони.

20. tweety88

tweety88 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    23
    Женски да ве прашам дали некоја има користено ПИЛФУД раствор и какво искуство има...мене ми го препорача кожен лекар, ама како што прочитав по нетов се користи во крајни случаи и многу е зависна косата од него. А јас како што не можам со ништо живо да го запрам или барем да го намалам опаѓањево, изгледа и со него ќе треба да пробам...