Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    817
    Ве читам пишувате за merz, моето искуство за тие витамини.. да имаше бенефит коса нокти кожа, НО почнав да се поправам и имав зголемен апетит така бар делуваа кај мене. Цели 5 кила качив за 2 месеци и ги прекинав. Не пиев тој период ништо друго, апсолутно тврдам дека merz ме угоија..
    Пишав пред некој месец за серумот на корен што го нанесувам на влажна коса од BC имам нова коса еден куп дури нереално колку ми се згусти

2. delfina45

delfina45 Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2019
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Кој е тој серум од ВС?

3. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    817

4. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    1.142
    Дали има некој искуство со шампонот на Конопка против опаѓање на коса? Или можеби серумот исто од Конопка, и за него имам читано

5. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    8.727
    И со двата имам искуство. Шампонот: искористив две пакувања со надеж дека од едно едвај да има резултат. Единствен резултат што добив заплеткана, за плескана, безживотна коса без сјај и волумен. Опаѓањето умерено, ама во обид да ја расчешлам повеќе влакна губев.
    Серумот: цело пакување во комбинација со шампонот по секое миење. Каде што ќе го ставиш на скалпот нели ќе отиде и на косата, е таму ќе се стврдне како пена за коса да имаш ставано. Дури ни преса не ги оправа тие места. Резултат - не забележав никаков, само се нервирав.

Претходно имам користено шампон без силикони така да ефектот не ми е од тоа што сум се префрлила на природен шампон. Се префрлив од Конопка на Алпецин, опаѓањето е нормализирано и имам лелеава коса со волумен. (кај мене опаѓањето беше резултат на екстремен стрес).

Едит: За муабетот погоре. Немам пиено Мерц ама земав Биотин да пијам кога ми се појави проблемот. Да ефект имаше на ноктите и косата, ама се издув нагло како балон за три месеци. Фризерот ме предупреди да внимавам со Биотинот ама не очекував до толку.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Јас го користев шампонот против опаѓање по сугестија на една членка тука....не знам дали беше @koritsaki , не се сеќавам, секако одличен ми беше мене шампонот. Опаѓањето ми го намали целосно, малку знае да ја замрси косата, доколку кожата на скалпот ти е склона на лачење повеќе себум, но бидејќи секогаш имам навика да користам 2 шампони најизменично, јас тогаш сеуште го немав дотрошено оној од гасул глина од Уртекрам, па тој ми го нормализираше мрсењето. Се на се јас сум презадоволна од тој на Конопка и би го препорачала. Серумот го немам користено.

На crazylady и koritsaki им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.672
    Допаѓања:
    202.261
    Серумот и шампонот кај мене беа добитна комбинација. И само шампонот беше ефективен, серумот беше бонус. Јас го препорачувам.
    Често го користев во комбинација со шампонот на Конопка за волумен од жалфија, оти имам тенко влакно, и тоа беше добро.

Сега користам шампони на Уртекрам, понатаму пак ќе си купам од Конопка.

На eva993 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.729
    Допаѓања:
    107.069
    Не сум го користела тој на Конопка, во иднина би го пробала :)

На eva993 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Од тебе изгледа ја имав видено препораката тогаш. :D(fingers)

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.323
    Допаѓања:
    7.953
    Го пробал некој шампонов?

Прикачени фајлови:

11. К.М*

К.М* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    :worried::worried:Здраво. Дали некој има некоја препорака што да користам за нега на косата. Имам ретка тенка коса и се мрси многу брзо, а краевите беа суви. Скоро почнав да користам маска на гарниер па подобро е сега со краевите. Многу брзо се мрси и опаѓаа мноогуу.. Сега веќе подолго време за време на пандемијата кога повеќе сум дома косата ја мијам еднаш неделно (нели велат колку почесто толку повеќе се мрси) и пак немам никаков ефект. Косата веќе на вториот ден ми е мрсна а кога е мрсна и уште толко повеќе ми паѓа. Инаку ми е разлетана, бебешки влакна ми се креваат нагоре… Некако како ептен да е оштетена а не правам ништо ниту сум фарбана, ниту користам секојдневно пегли, фенови, редовно ја скратувам… Некој предлог/помош што да користам за зајакнување и оздравување ?? :worried:

12. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.444
    Допаѓања:
    12.221
    Првин направи испитувања да видиш зошто толку ти паѓа косата. Па после имаш наназад низ страните да прочиташ различни искуства. Али ако толку опаѓа мора да знаеш од каде ти е проблемот

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.418
    Допаѓања:
    9.593
    Девојки здраво. Има околу 3-4 недели, можеби ќе звучи чудно но секогаш кога ја мијам косата и при сушење и чешлање многу ми паѓа еве се исплашив баш сега. А обично преку ден не ми паѓа во чешлање едно две. Пред 4-5 години ми се случи истово октомври крај беше. Имам читано дека на секој 4 5 години косата цела се обновувала и претежно октомври ноември повеќе паѓала.
    Мислам нема врска но да напоменам бев на фризер пред 3 4 неделни и од тогаш почна да ми паѓа.

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.729
    Допаѓања:
    107.069

Aко не престане паѓањето за некое време , направи испиувања на тироидна или крвна слика.

15. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    Мене секоја есен ми паѓа многу, може звучи чудно ама стварно е така.

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.418
    Допаѓања:
    9.593
    Мала сум имам 19 години мислиш да има врска и тоа?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.729
    Допаѓања:
    107.069

Секако, нема врска возраста.

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Женски некој природен лек за опаѓање на коса? Почна да ме нервира колку паѓа.

19. Lejla1995

Lejla1995 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    18
    Можеби имаш ковид прележано мене некој период после прележување ми паѓаше доста.

20. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    1.692
    Девојчиња сакам да отидам на лекар за да ми ја провери косата, дали имате препорака кај кого би можел да одам? (По можност приватно). Машко сум инаку, имам проретчена коса.