Опаѓање на косата

Discussion in 'Коса' started by cvet957, Dec 1, 2009.

1. IJAE

IJAE Истакнат член

Ве читам пишувате за merz, моето искуство за тие витамини.. да имаше бенефит коса нокти кожа, НО почнав да се поправам и имав зголемен апетит така бар делуваа кај мене. Цели 5 кила качив за 2 месеци и ги прекинав. Не пиев тој период ништо друго, апсолутно тврдам дека merz ме угоија..
    Пишав пред некој месец за серумот на корен што го нанесувам на влажна коса од BC имам нова коса еден куп дури нереално колку ми се згусти

2. delfina45

delfina45 Активен член

Кој е тој серум од ВС?

3. IJAE

IJAE Истакнат член

4. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Дали има некој искуство со шампонот на Конопка против опаѓање на коса? Или можеби серумот исто од Конопка, и за него имам читано

5. Noemi

Noemi Популарен член

И со двата имам искуство. Шампонот: искористив две пакувања со надеж дека од едно едвај да има резултат. Единствен резултат што добив заплеткана, за плескана, безживотна коса без сјај и волумен. Опаѓањето умерено, ама во обид да ја расчешлам повеќе влакна губев.
    Серумот: цело пакување во комбинација со шампонот по секое миење. Каде што ќе го ставиш на скалпот нели ќе отиде и на косата, е таму ќе се стврдне како пена за коса да имаш ставано. Дури ни преса не ги оправа тие места. Резултат - не забележав никаков, само се нервирав.

Претходно имам користено шампон без силикони така да ефектот не ми е од тоа што сум се префрлила на природен шампон. Се префрлив од Конопка на Алпецин, опаѓањето е нормализирано и имам лелеава коса со волумен. (кај мене опаѓањето беше резултат на екстремен стрес).

Едит: За муабетот погоре. Немам пиено Мерц ама земав Биотин да пијам кога ми се појави проблемот. Да ефект имаше на ноктите и косата, ама се издув нагло како балон за три месеци. Фризерот ме предупреди да внимавам со Биотинот ама не очекував до толку.

Dodo1 likes this.
  6. eva993

eva993 Истакнат член

Јас го користев шампонот против опаѓање по сугестија на една членка тука....не знам дали беше @koritsaki , не се сеќавам, секако одличен ми беше мене шампонот. Опаѓањето ми го намали целосно, малку знае да ја замрси косата, доколку кожата на скалпот ти е склона на лачење повеќе себум, но бидејќи секогаш имам навика да користам 2 шампони најизменично, јас тогаш сеуште го немав дотрошено оној од гасул глина од Уртекрам, па тој ми го нормализираше мрсењето. Се на се јас сум презадоволна од тој на Конопка и би го препорачала. Серумот го немам користено.

crazylady and koritsaki like this.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Серумот и шампонот кај мене беа добитна комбинација. И само шампонот беше ефективен, серумот беше бонус. Јас го препорачувам.
    Често го користев во комбинација со шампонот на Конопка за волумен од жалфија, оти имам тенко влакно, и тоа беше добро.

Сега користам шампони на Уртекрам, понатаму пак ќе си купам од Конопка.

eva993 likes this.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Не сум го користела тој на Конопка, во иднина би го пробала :)

eva993 likes this.
  9. eva993

eva993 Истакнат член

Од тебе изгледа ја имав видено препораката тогаш. :D(fingers)

Annath likes this.
  10. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Го пробал некој шампонов?

Attached Files:

11. К.М*

К.М* Истакнат член

:worried::worried:Здраво. Дали некој има некоја препорака што да користам за нега на косата. Имам ретка тенка коса и се мрси многу брзо, а краевите беа суви. Скоро почнав да користам маска на гарниер па подобро е сега со краевите. Многу брзо се мрси и опаѓаа мноогуу.. Сега веќе подолго време за време на пандемијата кога повеќе сум дома косата ја мијам еднаш неделно (нели велат колку почесто толку повеќе се мрси) и пак немам никаков ефект. Косата веќе на вториот ден ми е мрсна а кога е мрсна и уште толко повеќе ми паѓа. Инаку ми е разлетана, бебешки влакна ми се креваат нагоре… Некако како ептен да е оштетена а не правам ништо ниту сум фарбана, ниту користам секојдневно пегли, фенови, редовно ја скратувам… Некој предлог/помош што да користам за зајакнување и оздравување ?? :worried:

12. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Првин направи испитувања да видиш зошто толку ти паѓа косата. Па после имаш наназад низ страните да прочиташ различни искуства. Али ако толку опаѓа мора да знаеш од каде ти е проблемот

koritsaki likes this.
  13. angelche16

angelche16 Популарен член

Девојки здраво. Има околу 3-4 недели, можеби ќе звучи чудно но секогаш кога ја мијам косата и при сушење и чешлање многу ми паѓа еве се исплашив баш сега. А обично преку ден не ми паѓа во чешлање едно две. Пред 4-5 години ми се случи истово октомври крај беше. Имам читано дека на секој 4 5 години косата цела се обновувала и претежно октомври ноември повеќе паѓала.
    Мислам нема врска но да напоменам бев на фризер пред 3 4 неделни и од тогаш почна да ми паѓа.

14. koritsaki

Aко не престане паѓањето за некое време , направи испиувања на тироидна или крвна слика.

15. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Мене секоја есен ми паѓа многу, може звучи чудно ама стварно е така.

angelche16 likes this.
  16. angelche16

angelche16 Популарен член

Мала сум имам 19 години мислиш да има врска и тоа?

koritsaki likes this.
  17. koritsaki

Секако, нема врска возраста.

angelche16 likes this.
  18. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Женски некој природен лек за опаѓање на коса? Почна да ме нервира колку паѓа.

19. Lejla1995

Lejla1995 Активен член

Можеби имаш ковид прележано мене некој период после прележување ми паѓаше доста.

20. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Девојчиња сакам да отидам на лекар за да ми ја провери косата, дали имате препорака кај кого би можел да одам? (По можност приватно). Машко сум инаку, имам проретчена коса.