Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    17.166
    @gogimica ова се таблетите и шампонот од ДМ.

На melani4 и gogimica им се допаѓа ова.
  2. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Благодарам

3. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    Ги пијам Солгар и Биотинот на Џејмисон. Дали Солгар се пијат еднаш или два пати на ден? Со тоа што имам прележано ковид пред 3 месеци и сега е буквално страшно опаѓањето.

4. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.098
    Шампонот која цена е и дали е ефикасен?

5. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    17.166
    Околу 350ден е во ДМ, често го има и на попуст па го имам земано и за 250-260ден. Мене ми делуваше, ми го смири целосно опаѓањето. Сега некако како да ми се презасити косата од континуирано користење па го користам наизменично со шампонот од Конопка против опаѓање, и од него исто така многу девојки тука се задоволни.

На mariz и GymGirl❤ им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Капсулите 60 ком се на попуст 199 денари.

На GymGirl❤ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.125
    Допаѓања:
    180.841
    Крвна слика, проверете железо, и друго што ќе каже лекар. Исто ко за возрасен.

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.367
    И јас ги пијам веќе 2ра недела и сеуште ми паѓа како луда. Поради корона иначе.. Ми паѓаат прамени, ова страшно е. 3та недела како ми паѓа. Плус ампули две до сега ставив и шампон еден користам.

Кажувајте најдобар шампон за против опаѓање...

Јас пијам по 2 одеднаш, незнам дали така треба... И кај мене е страшно, за 2,3 недели интензивно што паѓа, пола коса ми отиде...

Дали после тоа расте нова и за колку време почна да ви расте??

Последна измена од модератор: 1 февруари 2022
    На Djas123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    18.048
    @mariz Јас сеуште ги пијам. И матичната кога ја прашав ми рече 2х1. Некогаш се случува и да заборавам, па само еднаш да се напијам, некогаш па и од обврски ќе прескокнам.
    Но, резултати имам секако. Каде - каде помалку ми паѓа, чешелот гледам пред миење и по миење има влакна ама фала Богу не како претходно.
    За нови влакна не сум загледала да ти кажам право. :tmi: Битно ми беше да ми сопре опаѓањето, оти ако не сопреше до сега мислам со перика ќе почнев да шетам. :doh:

Јас приметив и ноктите ептен почнаа да ми растат набрзо.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.367
    По колку време ти престана? Јас имам густа, ама паѓа и ќе пукнам, веќе ми е преполовена мислам... На бањање куп, по бањање куп, па и во текот од едно миење до друго, паѓа... Ова е само после миењето
    IMG_20220128_142924.jpg
    а во миењето, 3 пати го одзатнувам дупчето на кадата, купче и од таму ;( Под биро во спална имам канта мала која ја користам само за коса што фрлам по миењето и кога видов колкацки купчиња сум фрлала, а колкави сега, ми се слоши :(
    IMG_20220121_212649.jpg

Го купив и шампонот од ДМ денес. Веќе 3 недели ми паѓа мене...

12. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    18.048
    Леле Мариз :(:(

Јас па месец дена игнорирав паѓањето, додека не ми изреагираа по дома дека премногу ми паѓа косата, па алармот уклучив.
    И на секое миење помеѓу и јас исто збирав влакна. Тоа купчето од вториот спојлер ме исплаши. Јас колку првата слика имав опаѓање +/-. Сега е упола од тоа.
    После месец ми се намали.

Од други што имам слушано(колешка) рицинус мачкала и преспивала со него, па имаат нови влакна.

13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Да не се случила некоја осцилација со тироидните хормони, Мариз? Дали ти дадоа препорака да ја провериш тироидната? Знам дека честа пост-ковид компликација е опаѓање на косата, ама ете гласно размислувам за ова со прашањава само.

Мене минатото лето почна ептен да ми опаѓа косата. Зедов Алпецин шампон, едно како лосион Алпецин од истата линија и Ригенфорте капсули. Капсулите ги менував, по Ригенфорте зедов Мерц и испив две дози, па правев пауза и сега ги купувам Миволис од ДМ за коса и нокти. Добри ми се, ама некако Мерцот ми беа најпогодени мене. Дали дека имаа железо (мене ми опаѓаше косата поради доста ниско железо), не знам, ама потоа ми дадоа и суплементи за железото и сега е во ред откако се среди тоа.

Земи и пискавец, грчко семе го викаат (го има во Билна Аптека). Смелено можеш да го раствориш во топла вода и лосионов да го нанесуваш како маска да ти стои малку на корените од косата пред да ја измиеш на пример. Еден куп нови бебешки влакна имав од него. Можеш да си правиш и маска од квасец, ама мене пискавецот ми беше најефикасен. Малку е чуден на почеток, ама се навикнуваш.

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.367
    Незнам, сакам да проверам ама немам осигурување моментално, а изгор ќе ме фати за тироидните хормони. Пијам терапија хипо+хаши сум... Железото мене ми паѓа често, можно е и тоa да ми е ниско.. Ама обично ми се врти, а сега сум добра и полна со енергија... Ќе земам и тоа што викаш обавезно. @Antolinaa мене по пораѓај ми паѓаше, ама вака страшно никогаш не ми паѓала :(

На Antolinaa и Mishela им се допаѓа ова.
  15. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    17.166
    @mariz сега најбитно да си најдиш комбинација што ти делува да го спречи опаѓањето. И јас исто бев испаничена, што се не пробав, а имам прилично густа коса, имаше што да паѓа, но која фрустрација е да гледаш куп влакна во бања, на перница, по облека. :(

И кај мене беше поседица од ковид, требаше време да се смири опаѓањето, но сега еден куп бебешки влакна стрчат од секаде, така да сигурна сум и кај тебе дека ќе се среди. Нема смисла да ти речам да не се нервираш, зошто знам како е, но барем обиди се, зошто и стресот придонесува дополнително. Убаво ти рече и Мишела, провери си и железо. Мене ми беше малку под границата, го средив со едномесечно пиење Железо директ.

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.656
    @mariz не знам дали имам претходно пишано на тебе , ама железо и хормони да си провериш прво. Мене лани многу ми паѓаше косата , мајка ми ме примети и бев да се испитам зошто џабе ќе купував препарати ако друг е проблемот. Испадна ниско железо , пиев едни таблети и се среди , па сега скоро пак испитував дури и над граница отишло :D па ги прекинав апчињата. Сега веќе не ми паѓа :)

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.367
    Ама јас сум често со ниско... Летото бев со 2ка, косата не ми паѓаше, па пиев Тотхема и за 2м некаде ми беше 6ка и пак продолжив со апчиња, па Ковид кога имав Ноември ми беше 4ка, а после 2 недели од Ковид 16ка (ова најверојатно од некој шок беше, дека не пиев ништо за железо и немаше шанса да се качи толку). А сега немам проверено, ќе одам утре во Биотек ќе проверам приватно...
    @sia.bella и јас среќа имам коса многу густа, иако ми испаѓа, има сеуште ама што викаш коса насекаде е. Денес прв пат отидов вежбав после долго време и обично доле фатено опавче ми сметало кога ќе сум легнела на грб и сум ја пуштала при вежбање на грб.. А денес не се осеќаше опавчето позади и воопшто не ми сметаше дека изретчено :(

На sia.bella и koritsaki им се допаѓа ова.
  18. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    889
    Dali od vitaminive imas zgolemen apetit?

19. Djas123

Djas123 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Sakav da prasam dali ovie solgar popravaat??zatoa sto za mnogu tableti i vitamini imam slusnato deka mnogu debeleat ili ke te izduvat

A dali od ovie tableti se zdebeluva ili mozat da te izduvat?? Ili ne

Go ima li nekoj praveno ona so samponot od kopriva..pantenol..ricinus..ad kapki i kapki od kopriva i dali pomaga nesto...zatoa sto nenormalno pocna kosa da mi paga i beke 3 meseca mi e taka...se mislam od kovidot e zatoa sto pred 3 meseca prelezav kovid...a imav i cista na jaknik meznam moze i od toa da e...e sega pred 3 ned..i omikronot go fativ i ke ostanam bez kosa valjda :( kazite sto e najefikasmo

Последна измена од модератор: 3 февруари 2022
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.367
    Мене ми е зголемен апетитот, ама не сум баш поправена или надувана. Ама апетитот ми се зголеми после ковидот прележан, не од апчињава мислам... Солгар ги пијам и јас од кај 10ти Јануари, секој ден без утка по две.