Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.102
    После порагај ми паѓаше многу, баш како на тебе. Мене ми помогна од Афредоита шампонот на база на лук.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.448
    Допаѓања:
    76.600
    @koritsaki железото ми е 25, хемоглобин 130 :?: Ваква крвна перфектна не сум имала одамна, tsh 2ипол таман :) Сепак пост ковид е нешто...

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.725
    Допаѓања:
    107.031

Штом се е во ред со к.слика и хормони тогаш можно е да е пост ковид. Продолжи пиј ги Солгар витамините јас знам дека најмалку три месеци треба да поминат за да видиш некое подобрување

4. ELLLLLL

ELLLLLL Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Јас после 3 месеци го решив тој проблем со косата со помош на домашно изработен серум од девојка која го изработуваше за сопствени потреби и потреби на блиските. Со оглед на сопствените позитивни резултати како и нашите постигнати резултати од тој производ, после долги направени проби и експерименти конечно почнува со сериозна изработка преку инстаграм и достава така што не мора да патуваме до нејзиниот град за да набавиме од серумот. Ова е лична препорака и не е никаква реклама.
    https://www.instagram.com/hairboosterserummacedonia/
    Да избираме природни домашни производи и пробуваме пред да почнеме да се труеме со апчиња зошто најчесто во природните производи се крие лекот!
    Ве поздравувам!

5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Тоа е твој личен профил и со само една слика ништо не правиш со рекламирање.

На FridaodaMk, Guns N` Roses, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. SexyDarling

SexyDarling Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    212
    Имам долга коса и никогаш сум немала проблем со опаѓање освен она нормалното. Но пред две/три години почна во одредени периоди од годината да ми паѓа премногу, претпоставувам од стрес, и нема нешто што не го пробав од маски и шампони. На крај спасот го најдов во шампонот од лук на Фармаси, косата мислам после три миења ми се опорави и ми живна. Само споделувам лично искуство, затоа што сум презадоволна (не продавам Фармаси производи :$).

На Guns N` Roses и mariz им се допаѓа ова.
  7. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Женички кажувајте нешто против опаѓање на коса ова веќе не се трпи само паѓа и само збирам и насекаде ја има. Нон стоп сум со фатена коса поради малата и пак насекаде влакна.

8. Tashy

Tashy Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    24
    Дали имате искуство со природните шампони на Наумовска? :)

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.448
    Допаѓања:
    76.600
    Мене пост Ковид ми паѓа. Пред 2м почна страшно да паѓа, пола ми падна буквално. Што не користев и најголем ефект ми имаат едни ампули од кај мојата фризерка што ги земав. Кога се ставаат на глава жеже, лади, пецка, ама се е тоа нормално, ја подобрува циркулацијата. И земав и на свекрва ми, исто и она примети дека помалку и паѓа после нив. Прашај во фризерница LOVIEN ампули.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Ова е многу. Провери хормони

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.448
    Допаѓања:
    76.600
    Намали малку, не е волку многу ама паѓа уште... Се друго ми е супер, добивам на време, кожата ми е одлична. Добив завчера, нареден мензис ако уште паѓа ќе земам упат за хормони...

12. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Може и од полицистични јајници да опаѓа косата, како и да е на олку паѓање треба специфична терапија , а шампоните толку немаат дејство, масажа на скалпот со некои ампули можи да треба, пиење мн витамини и намали со фарбите сега засега.
    Али ти иди редовно, сепак напрај едно ехо во секој случај.

Последна измена: 23 февруари 2022
  13. etoile

etoile Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    1.047
    Сакам да споделам искуство. Отсекогаш сум имала прегуста коса, но минатата година видно ми се намали, па почнав да ставам Биоксин серум и паралелно да пијам Б витамини. Сега косата не ми опаѓа (не како порано, сепак нормално е нели малку), обновена е и се обновува (тоа се приметува од антените :rofl:).

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.448
    Допаѓања:
    76.600
    Не ја имам фарбано од Декември, ставам ампули, користам шампон против опаѓање и пијам витамини... Имам и нова, ситни мали антени. Само на толку падната ќе треба време за да се обнови...

15. melani4

melani4 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    Шампон за брз раст на косата
    Состојки:
    1 литар шампон од лук Афродита
    30 мл коприва капки
    10мл АД капки маслен раствор
    50 мл рицинусово масло
    100 мл раствор од Пантенол
    2 ампули витамин Б
    Отворете го шампонот и преспиете 250 мл во друг сад, така што во шишето да останат 750мл. Додадете ги сите погоре наведени состојки и затворете го чепот.
    Пред секоја употреба добро протресете го шампонот. Шампонирајте двапати, така што вториот пат држете 5 минути на косата.
    При секое наредно користење прво протресете.
    Шампонот сосе сите наведени состојки кошта некои 600-700 денари, но трае долго и многу е ефикасен против опаѓање на косата

На Djas123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.666
    Допаѓања:
    202.244
    100мл пантенол е премногу, ќе го пресуши скалпот и може да предизвика проблеми. Не играјте играчки со вакви рецепти.

17. Tashy

Tashy Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    24
    Прашање до вас што пиете витамини за коса Миволис, еднаш дневно ли треба да се пие?

18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.787
    Допаѓања:
    16.564
    Да, еднаш дневно е препорачаната доза.

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.448
    Допаѓања:
    76.600
    Добро е, видно подобрување имам. Уште претходното миење ми падна помалку, ама ај викам нешто случајно да не било, но еве пак и денес и во миење малку падна и ова на сликата доле е чешлање по миење. А и дома не е коса насекаде како што беше и на влечење на сува со рака не ми паѓа. Има огромна разлика. Витамини не продолжив да пијам, само магнезиум што си зимам и Неуробион. Шампонот од ДМ го користам и ампулите од фризерката.
    Collage_20220302_084708.jpg
    Дали време и беше по 2м лудо паѓање да престане сама од себе или пак се што користев помогна колку толку...

И вакво освежување одамна не сум имала. Земав регенератор на Pantene, на попуст ви е во Веро, овој и други типови. Преубава ми ја направи косата, уште во миење осетив дека ќе ми биде свилена, па и плус преубав мирис има кој трае :) 1646212591998.jpg

И ништо не ставив плус по миење, многу лесно се исчешлав како да сум ставила спреј за расчешлување.

Последна измена: 2 март 2022
    На Djas123, koritsaki, sia.bella и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Smajli5

Smajli5 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    Здраво на сите имам голем проблем со паѓање на косата.Буквално од многу густа и долга коса ми се проретчи,дури и странично многу ми се познава скалпот.не можам да ја фатам со шнола.Пред 4 месеци прележав ковид матичната ми вика од тоа е ќе се среди но мене многу ми е страв буквално кога се мијам цела када е со влакна нљ чешњлот кога се чешлам куп влакна,кога ќе поминам со рака исто влакна.Да предложите некој шампон,или ампули кои имаат ефект,гледам доста го фалат др.Конопка ако има некој искуство нека ми одговори.

На Dreamer 777 му/ѝ се допаѓа ова.