Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.655
    А дали имаш направено к.слика и дали си испитала тироидна/хормони?
    Мене кога ми паѓаше косата испадна мн. ниско железо и се реши тоа со апчиња.

Шампонот на Конопка со лаванда не сум го пробала , можеш да го пробаш, но пред се, испитај да не е друг проблемот

На Smajli5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.425
    Допаѓања:
    12.160
    Тука можи да ти даваме совети од искуство, но како што кажа kortisaki мора да провериш што е причината. Иначе можиш да земиш alpecin, конопка, јас би ти препорачала да земиш витамини merz, jamison, solgar, mivolis али самата мора да пробаш што би ти одговарало.

На Hecate, Smajli5 и koritsaki им се допаѓа ова.
  3. Smajli5

Smajli5 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    Се имам проверено се во ред.Матичната вика од ковидот е ке се среди но многу ми пага.Инаку 3а 3 месеци ослабнав 20 килограми бидејќи добив напад на жолчка сум имала камења а не сум знаела и сум на посебен режим на исхрана само варена,и згора на сето ова ддмерите се уште ми се покачени од ковидот примар тарапија веке 4 месеци.Само по болници сум проверка на крв кај транфузиолог па хирургот исто пак проверка на крв тој вели дури не спаднат ддмерите не смее.Се живо се проверив повеќе незнљм што да правам.Ви благодарам многу.

4. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    565
    Jas ja drzev keto dieta 3 meseci, kosata pocna da mi opaga premnogu, znaci provereno krv, zelezo se bese vo red a kosava pagja na sekoe mienje cela raka kosa. Pocnav da pijam luk nautro na gladno so voda i za nekolku meseci prestana da mi pagja. Sega bukvalno 5 vlakna dali ke mi padnat pri mienje. Se nadevam deka na nekoja clenka ke pomognam, so moeto iskustvo.

На nevermet18 и Smajli5 им се допаѓа ова.
  5. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.568
    Од ковидот ти е, и ако примаш некои лекарства од тоа е
    Прво скрати ја косата до кај ушите, ќе земиш витамини, или секое сабалје исцеден лимон и ќе ти се обнови
    Јас прележав корона истиот проблем го имав, откако зедов таблети со витамини и пиев лимонада секое сабајле косата ми е дури мн подобра згусната од порано
    Ни треба време

6. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.425
    Допаѓања:
    12.160
    Земи витамини за коса, кожа, нокти, можиш од дм што се mivolis 200 денари, јас имам користено од jamison ги имаш во еурофарм аптеките, solgar во зегин, a дражеите на merz ги има во сите аптеки, земи некое од овие пробај како ќе ти делуват, исто така во дм има од in sight мислам дека е како серум hair loss не сум имала таков проблем го немам користено али ми го имат фалено, исто така и alpecin шампон го има и во дм али можиш да го најдиш и во аптеките. Најбитно е со витамините не да испиеш една доза туку 3 дози, па пауза, со една ништо нема да направиш

7. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Ја користам алпецин повеќе од месец дена, не гледам никаква разлика. Секој ден дома чистам, топки коса собирам. Од креветот насабајле иссто, на чешелот исто ужас. Кога прележав ковид немав проблеми со опаѓање, ама откако се породив еве 6мес поминаа никако не се стабилизира ситуацијата.

8. Lee l

Lee l Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    46
    Предложете добар и испробан шампон против опаѓање, ампули или некои витамински таблети.

9. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Имаш постови од лични искуства милион, разлистај низ темава.
    Ама најефикасно нешто за опаѓање што ни помогнало колективно, мислам дека е користењето на шампон од лук или коприва, и во него да ставиш по 1-2 ампули Б6, Б12, Б1, или да ставиш апчиња Б-комплекс, јас порано ставав ампули, сега кршам Б-комплекс.
    За витамини, гледам дека доста ги фалат витамините за коса Mivolis од ДМ, се пие едно на ден и чинат 199 денари, и јас баш денес почнав да ги пијам, па ќе кажам резултати. Мене не ми опаѓа косата веќе, само сакам да ми се згусне.

На simoncelicius и Smajli5 им се допаѓа ова.
  10. Smajli5

Smajli5 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    Феминки конечно паѓањето на косата се намали до некој степен не е како пред тоа,но се уште паѓа.Земав шампон француски на Егуене перуа и ампули против опаѓање после четвртото миење се намали интезитетот на паѓање на коса гледам и нови влакненца растат.Исто земав и Олиговит апчиња па се надевам дека во најскоро време ќе се среди.Ви благодарам на сите .

Д димерите никако да се намалат првин три месеци примав фраксапарин инекции но исто стоеа а потоа почнаа да одат нагоре,а сега месец ипол сум со апчиња харлето па ќе видиме

Девојки сакам да ве прашам до сега сум се фарбала со фарба,дали колор шампон штетно влијае на коренот на косата бидејќи имам многу седи влакна сакам да ставам па ми е страв да не направам проблем.

Последна измена од модератор: 13 март 2022
    На etoile му/ѝ се допаѓа ова.
  11. melani4

melani4 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    Не е играчка. Читајте убаво 5%раствор 100 мл за 30 миења на коса, значи по 3 мл просечни по миење. Лично 4 - 5 години го користам повремено и имам коса фала Богу. Читајте пред да беснеете со одговори

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.569
    Допаѓања:
    201.775
    90% од тие што користат вакви интернет рецепти се со пресушен скалп и лупење поради пантенолот, оти 100мл не се ставаат во едно шише шампон, доволно е третина.
    Самиот пантенол е состојка која е убава за кожата, ја смирува и регенерира, ама во претерани количини има контраефект.
    Читам јас многу убаво, не се секирајте вие за мене.

На kikkki, koritsaki и violetblue им се допаѓа ова.
  13. Smajli5

Smajli5 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    Здраво на мене дерматолог ми има кажано со пантенол спреј да го прскам скалпот повеќе пати во денот.Исто така во 1 л.шампон од коприва да ставам цело шише пантенол раствор,д3 капки и ампули б1,б6 и б12 и да ја мијам косата.

На melani4 и Rama им се допаѓа ова.
  14. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Подолго време користев литарски шампон од коприва или лук и во него додадени состојките што ги наброи погоре, само место Дз, ставав АД капки и навистина ми помогна во опаѓањето. А со пантенол спреј, го немам прскано скалпот.

На nevermet18 и melani4 им се допаѓа ова.
  15. melani4

melani4 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    Ако не сакате да ставите 100 мл во едн литар раствор во ред, меѓутоа, шампонот е испробан и е врв. Го има на интернет, но, и стручни лица советуваат користење на рицинусово масло, пантенол и ад капки за косата.
    Инаку, искрено ми смета некој вака без врска да противречи. Добар е ама не 100 мл, но 30 мл. Во кој лабораторија пак вие испита те дека е подобро 30 мл????
    Како пресметавте дека е многу?
    Мислам дека го знам одговорот, но, ајде да видам овој пат што ќе кажете. Значи прашањето до вас е како ПРЕСМЕТАВТЕ дека наместо 100 мл пантенол 5% раствор треба третина.

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.569
    Допаѓања:
    201.775
    Нема што да пресметувам, интернет "стручњаци" не ми се релевантни за конкретен проблем. Се консултирам со стручни лица, од дерматолози ми е кажано дека 100 мл пантенол во шише шампон е премногу. Ваше е како ќе правите, ако ви помага, слободно продолжете си со користење на тие шампони, јас само совет дадов според информации од стручни лица, како и искуства на блиски личности.

На kikkki, koritsaki, Hecate и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. lolly2000

lolly2000 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    23
    Здраво.Имам 20години и забележувам подолго време опаѓање на косата, но само во пределот на залистоците останатиот дел косата е многу густа.Инаку пијам еутирокс па претпоставувам и тоа има голема улога.Сакам да закажам преглед дали некој има искуство кај Анчевски и hair clinic и од каде сте повеќе задоволни?Доколку некој имал слично искуство ако може да сподели:D

На Didajo му/ѝ се допаѓа ова.
  18. TravellerS

TravellerS Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    2.729
    Против опаѓање но и за волумен мн се ефикасни ампулите на inebrya.
    Но не е трајно решение.

19. Sanja16

Sanja16 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    81
    Samo Restorex sampon od brslen protiv opagjanje. i maska koristam od istata linija i sum prezadovolna koj saka neka me kontaktira kje mu kazam kade da gi naraca.

20. #Puci&puci#

#Puci&puci# Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    11
    Здраво, може ли подетално да пишете за шампонот и маската. Ви благодарам