Опаѓање на косата

Discussion in 'Коса' started by cvet957, Dec 1, 2009.

1. interesna

interesna Популарен член

почнав да го користам овој лосион, па дали некој го користел и колку е задоволен? има ли некаков ефект?

2. Sephora

Sephora Популарен член

Мене претходната зима косата почна дупло повеќе да ми паѓа. Постојано ми паѓа, за виткана коса тоа е повеќе од нормално. :D
    Го користев и нагло се подобри ситуацијата. Многу сум задоволна, и цело време заборавав да го купам, дури сега, после цела година пак го земав. :)
    И тој за перут го имам исто така користено. Добар е. :)

interesna likes this.
  3. mime87

mime87 Популарен член

морам да признаам дека косата ми паѓаше кога многу се нервирав и имав стресни периоди сега колку што можам се трудам да не се нервирам не мислам ќелеш да шетам

4. Lisica81

Lisica81 Истакнат член

[mod-reklama:13lng9fh][/mod-reklama:13lng9fh]

5. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Леле значи имам 13 години, а косата ненормално ми паѓа. Секогаш кога се чешлам, на четката остнуваат влакна. И често мајка ми ме кара зашо наоѓала 300 влакна у WC од чешлање. Шо ми е луѓе?

6. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Во просек дневно паѓаат по 100 влакна од косата, нормален процес, don't panic.

7. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Фризерката ми го препорача Нирел шампонот бидејќи ми паѓаше косата а исто бил и против првут. Мене лично многу ми помогна, а и не е скап. :)

8. girl1985

girl1985 Популарен член

Таман ќе го купев на Афродита и сеа Сеси ме предомисли... :/ и сеа... чорба... Се мислам да си купам бебешки шамбон Беколино на српскава фирма Dahlia нели они имаат добри производи... или да земам Бекутан или Косили,..... совет?

Еве го Беколино:

9. Sephora

Sephora Популарен член

Имам виткана коса што значи секој ден ми паѓа преголема количина на влакна, и тамам ќе мислам сум оќелавела ради купот што паднал, кога ништо. Пак грмушка на глава имам. :D
    Е денес се чешлав прв пат после летово, ми беше досадно и ми падна повеќе коса од што ми остана на глава, и овој пат мислам дека се приметува. :$
    Нормално е ова, така? :tmi: :(

10. Blanca

Blanca Популарен член

Нормално е :lol:
    Ти опаднало повеќе коса затоа што скоро цела година не си се чешлала.
    Јас би ти препорачала редовно да се чешлаш, но пред да ја миеш косата ;).Така постепено и постојано ќе ти се обновува косата.

11. Sephora

Sephora Популарен член

Се чешлам со прсти секој ден од досада, имам читано дека за виткана коса најповолно е со прсти затоа што чворчињата исчезнуваат. :)

12. agirl17

agirl17 Истакнат член

чичково масло е добро против опаѓање на косата, се нанесува на коренот на главата со благо масирање и по 1 час се мие косата со некој благ шампон. Е сеа малце непријатно мириса но стварно е ефикасно мене многу ми помогна позз

13. interesna

interesna Популарен член

типичен проблем kaj виткана коса, чворчиња и суканици,ме убиваат, колку коса сум исекла заради нив, затоа викаат со ваков чешел да се чешлала косата

14. slavica999

slavica999 Популарен член

Против опаѓање на косата би ви препорачала Мерц таблети (се подобрува и структурата и растот на ноктите). Чисти витамини се и ги има скоро во сите аптеки

15. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Сум забележала дека косата ми паѓа поизразено во пролет и есен, исто така и од некои шампони сум забележала дека повеќе ми паѓа. Бебешките шампони ми одговараат најмногу. :)

16. kristii

kristii Популарен член

Исто и кај мене,значит во пролет и есен косата ми паѓа премногу

17. Responsible

Responsible Популарен член

Мене порано многу ми опаѓаше косата, среќа што имам густа коса па не останав како Гаргамел :tmi:
    косата повеќе ми опаѓа на есен и кога не се хранам доволно, но исто така сум забележила дека кога ја мијам со многу топла вода исто така многу опаѓа па веќе почнав со млака вода и подобрена е работата ;)

18. Pussycat

Pussycat Истакнат член

И јас го имам истиот проблем :(.Кога ми е водена косата и ја чешлам ми паѓаат по 30-тина влакна,потоа кога ја пеглам пак толку ми паѓаат(од преголема паника почнав да ги бројам влакната),овој проблем го имам 1 година ако не и повеке.Бев и на Кожно ме испратија да направам трихограм и ми рекоа дека сето тоа ми е од надворешни фактори(пеглање,фарбање,пречесто миење на косата).
    Дали е нормално да паѓаат толку влакна?Инаку и влакното ми е премногу тенко сега користам бебешки шампони пијам Б-комплекс?Дали нискиот хемоглобин има врска со опаѓањето на косата?Kе ми бидат од голема корист вашите одговори.Однапред Благодарам.

19. Rose96

Rose96 Форумски идол

Сварете чај од коприва ... и на последното плакнење од косата исуретего на глава и дрзитего неколку минути и исплакнете со вода ако не сакате мирисот а за подобро ич не плакнете :)

20. Pussycat

Pussycat Истакнат член

ве молам пишете ми како се пијат Мерц-дражеите дали се пијат со вода или се оставаат да се топат во уста???