почнав да го користам овој лосион, па дали некој го користел и колку е задоволен? има ли некаков ефект?
Мене претходната зима косата почна дупло повеќе да ми паѓа. Постојано ми паѓа, за виткана коса тоа е повеќе од нормално. Го користев и нагло се подобри ситуацијата. Многу сум задоволна, и цело време заборавав да го купам, дури сега, после цела година пак го земав. И тој за перут го имам исто така користено. Добар е.
морам да признаам дека косата ми паѓаше кога многу се нервирав и имав стресни периоди сега колку што можам се трудам да не се нервирам не мислам ќелеш да шетам
Леле значи имам 13 години, а косата ненормално ми паѓа. Секогаш кога се чешлам, на четката остнуваат влакна. И често мајка ми ме кара зашо наоѓала 300 влакна у WC од чешлање. Шо ми е луѓе?
Фризерката ми го препорача Нирел шампонот бидејќи ми паѓаше косата а исто бил и против првут. Мене лично многу ми помогна, а и не е скап.
Таман ќе го купев на Афродита и сеа Сеси ме предомисли... :/ и сеа... чорба... Се мислам да си купам бебешки шамбон Беколино на српскава фирма Dahlia нели они имаат добри производи... или да земам Бекутан или Косили,..... совет? Еве го Беколино:
Имам виткана коса што значи секој ден ми паѓа преголема количина на влакна, и тамам ќе мислам сум оќелавела ради купот што паднал, кога ништо. Пак грмушка на глава имам. Е денес се чешлав прв пат после летово, ми беше досадно и ми падна повеќе коса од што ми остана на глава, и овој пат мислам дека се приметува. Нормално е ова, така?
Нормално е Ти опаднало повеќе коса затоа што скоро цела година не си се чешлала. Јас би ти препорачала редовно да се чешлаш, но пред да ја миеш косата .Така постепено и постојано ќе ти се обновува косата.
Се чешлам со прсти секој ден од досада, имам читано дека за виткана коса најповолно е со прсти затоа што чворчињата исчезнуваат.
чичково масло е добро против опаѓање на косата, се нанесува на коренот на главата со благо масирање и по 1 час се мие косата со некој благ шампон. Е сеа малце непријатно мириса но стварно е ефикасно мене многу ми помогна позз
типичен проблем kaj виткана коса, чворчиња и суканици,ме убиваат, колку коса сум исекла заради нив, затоа викаат со ваков чешел да се чешлала косата
Против опаѓање на косата би ви препорачала Мерц таблети (се подобрува и структурата и растот на ноктите). Чисти витамини се и ги има скоро во сите аптеки
Сум забележала дека косата ми паѓа поизразено во пролет и есен, исто така и од некои шампони сум забележала дека повеќе ми паѓа. Бебешките шампони ми одговараат најмногу.
Мене порано многу ми опаѓаше косата, среќа што имам густа коса па не останав како Гаргамел косата повеќе ми опаѓа на есен и кога не се хранам доволно, но исто така сум забележила дека кога ја мијам со многу топла вода исто така многу опаѓа па веќе почнав со млака вода и подобрена е работата
И јас го имам истиот проблем .Кога ми е водена косата и ја чешлам ми паѓаат по 30-тина влакна,потоа кога ја пеглам пак толку ми паѓаат(од преголема паника почнав да ги бројам влакната),овој проблем го имам 1 година ако не и повеке.Бев и на Кожно ме испратија да направам трихограм и ми рекоа дека сето тоа ми е од надворешни фактори(пеглање,фарбање,пречесто миење на косата). Дали е нормално да паѓаат толку влакна?Инаку и влакното ми е премногу тенко сега користам бебешки шампони пијам Б-комплекс?Дали нискиот хемоглобин има врска со опаѓањето на косата?Kе ми бидат од голема корист вашите одговори.Однапред Благодарам.
Сварете чај од коприва ... и на последното плакнење од косата исуретего на глава и дрзитего неколку минути и исплакнете со вода ако не сакате мирисот а за подобро ич не плакнете
ве молам пишете ми како се пијат Мерц-дражеите дали се пијат со вода или се оставаат да се топат во уста???