Sto mislish dali bi bilo podobro ak9 ja skratam iako ne sakam, tocno bukvalno ko kokoska ce se napram momentalno
Јас не ја скратив... Зошто баш ја растев и пост ковид ми испопаѓа 2м. Мислам и вака и така ќе бев како искубана кокошка. Новата коса е 2,3,4цм секако и треба време за да пркне. Ако си ја растеш, не ја крати... Ќе ти престане одеднаш да ти паѓа, мене во доење и со двете макс по 3 недели само ми паѓаше.
Со дете ми паѓаше со доење, значи залистоци огромни, дупки во косата. Џабе се нервираш ќе помине. 6 м има беби сега почна да се намалува олаѓањето, но уште нема нова коса ама познато ми е веќе. Со првото кога почнав на работа веќе и нова коса имав и здрава и бујна. Си се помирив.
Здраво Дали некој го има користено овој шампон против опаѓање на коса и како сте задоволни? Го користам 5-6 месеци шампонот на алверде со авокадо (додатно ставав пантенол, витамини), но почна да ми прави прша. Исто го имам користено шампонот и кондиционерот на доктор хаушка против опаѓање, не сум задоволна. Сега сакам овој од insight и додатно витамини да му ставам @Biodevojka ако може и мислење од вас за овој шампон
Првутот ти се прави од пантенолот, го суши скалпот ако е во преголеми количини. Користи шампони без додавање витамини и пантенол.
Јас го користев и мене ми беше добар, ми го намали опаѓањето. При користење на второто шише веќе почна да ми се јавува малку првут и затоа го сменив. Инаку, ми помогна. Јас купив сега шампон од коприва од Зегин , 100 ден ( на Илирија). Вчера при прво миење, ни едно влакно не ми падна. Може би ставила некоја ампула плус ама и вака е добар
Овој го немам никогаш пробано, ама ти го препорачувам овој во комбинација со маската. Еден од најдобрите а кошта пет пари.
Dali smeat doilki da gi piat ? Eve 4ta nedela ludo mi opagja kosataaa, kade da stapnam vlakna, a vo banja da ne pravam muabet cesel poln, na zemi, i so raka e dopiram pagjat zbesnav epten mi se oslabee
За другарка проверував исто доила и пишуваше во упатството дека не е за доилки и бремени. Моментално немам во мене да препроверам точно баш како беше. @Mishela ако ги има, може да провери. И таман да каже апдејт
Го фрлив упатството, ме нервира со тој ластикот. Aма речиси сигурна сум дека пишуваше - за бремени и доилки се препорачува консултација со лекар или фармацевт.
По колку таблети на ден пиете Солгар? Една или две? Ги зедов за згуснување на косата зошто ми е видно проретчена ….
Во упатството пишуваше по две на ден. Јас пијам по една зашто и некои други витамини пијам во моментов па да не ми е многу.
Ти благодарам и јас прочитав по две ама реков да не е многу, ќе почнам со две па натаму ќе видам…по колку време забележа позитивен ефект?
Многу ми паѓаше порано косата, ептен ретка ми стана, почнав да стравувам дека без коса ќе останам. Секакви шампони пробав од никој фајде немаше. Откако останав бремена ми паѓаше неколку месеци исто како порано, после некое време престана да ми паѓа, не знам од што од самата ли бременост или од витамините што ги пијам не знам. Сега како нова коса да имам, ми се згусти косата, влакното ми е цврсто, порано како прозирно беше толку што беше тенко. Ми е страв откако ќе се породам да не ми се врати истата ситуација како порано.
Drugo nesto dali mozam da piam ili da primenam ,mi se place mislam deka uste nekoj den ce ostanam celava
По првата доза искрено ништо, само ноктите ми станаа поубави, косата сè уште паѓаше како луда. Веќе сум при крај на втората доза и можам да приметам многу нови бебешки влакна. И косата ми е ептен порасната, а скоро ја шишав. Опаѓањето малку се смири, но и ако прекине, секако планирам да испијам уште една доза зашто ќе фати есен, а и тогаш сигурно пак ќе почне да ми опаѓа сезонски.